Personlig Træner
Nadja Dalby Christensen

Træner profil

Nadja Dalby Christensen – Certificeret Personlig Træner

Der skulle gå mere end 30 år, inden Nadja fik et godt forhold til sin krop, der var et klassisk tilfælde af yoyo-vægt eller elevatorvægt og et liv præget af slankure og nederlag på nederlag.

Nadja følte, at hun sad fast i en ond cirkel, som hun ikke kunne bryde, mens hun stille og roligt blev større og større.

Cirklen blev grundlagt allerede, da hun som barn var en ”stor pige”, og ofte følte sig forkert i forhold til andre mennesker og fandt trøst i maden.

Gennem ungdommen var hendes størrelse og selvværd en stor forhindring for hende, og hun valgte mange ting fra som eksempelvis ture til stranden og ferie sydpå, da hun ikke brød sig om at være i badetøj sammen med hendes venner.

Hendes overvægt var et meget ømtåleligt punkt for hende, og hun skammede sig både over at være stor og over ikke at kunne styre sin kost.

Og så var der jo også den evigt dårlige samvittighed, der fulgte med og tærede på livsglæde og selvværd.

I takt med at tallet på badevægten steg, fik hun det dårligere og dårligere med sig selv, indtil hun fik nok, og gik på slankekur!

Nadja eksperimenterede med stort set alt, hvad junglen af slankekure har at byde på og blandt de mange ting hun har prøvet er bl.a: Suppekur, Nupopulver, Herballife, Dukan, 5:7 kuren og porrekuren (spis kogte porre og drik kogevandet).

Hun meldte sig ind i De Danske Vægtvogtere, søgte hjælp hos en diætist, og prøvede også at gå til kontrolvejning hos lægen.

Nadja tabte sig da også på de forskellige slankekure, men efter at have fulgt en kur til punkt og prikke i en lang periode, havde hun ofte kun tabt 5-7 kg, og bedst som hun var kommet i gang, kom der noget i vejen, eksempelvis et socialt arrangement, hvor hun så sad til en fødselsdag og stak i sine kogte porrer, og takkede nej til alt den gode mad.

Eller også fik hun bare nok af den slankekur, hun var på, fordi de alle var uudholdelige i længden.

Stille og roligt kom de 5-7 kg som hun havde smidt snigende tilbage, men for hver gang hun havde taget en tur i cirklen, tog kiloene et par af deres venner med, så der blev flere kilo at slås med.

Nadja var stor, før hun fik sine børn, men vægten eksploderede under begge hendes graviditeter. Efter fødslen af sit andet barn var hun nu 25 kg tungere.

Nadja var ked af det, og efter 6 måneder kunne hun ikke længere putte sig ind under, at hun jo lige havde født. De kvinder der havde født samtidig med hende havde, i modsætning til Nadja, for længst lagt graviditetsbukserne på hylden.

Skulle hun ud brugte hun timevis på make up og hår for at have det så godt som muligt med sig selv, men kom hun lige til at se sig i spejlet på vej ud af døren eller fangede sin refleksion i en butiksrude, var aftenen ødelagt.

Det var også svært at finde tøj, og fandt hun et par bukser i den største størrelse i butikken, kunne hun ofte ikke få dem op over lårene.

Nadja mistede troen på sig selv, og hendes mål virkede uoverskueligt, for det var svært at finde motivationen, når fortiden bestod af det ene nederlag efter det andet.

Men noget måtte der ske!

Fra quick fixes og cardio til personlig træner

Mens hun forberedte sig på endnu tur i den velkendte og forhadte cirkel, læste hun Fortius Fitness gratis minikursus Insider. Særligt kapitlet om målsætning ramte hende. Hun blev bevidst om sit mønster med cirklen og forstod, at den skulle brydes, hvis hun ville nå sit mål. Et varigt vægttab.

Nadja havde hørt ordet livsstilsændring utallige gange, og havde også selv brugt det, men havde aldrig forstået betydningen af ordet til fulde, men hun var klar over, at hun skulle lære at leve på en ny måde, og at det betød, at hun skulle finde tid til træning.

Hun havde aldrig været særlig sporty, og havde ikke rigtig fået motioneret, siden hun som teenager i en periode stod på rulleskøjter alle steder, fordi hun havde hørt, at man kunne tabe sig helt vildt, hvis man kun spiste pasta og stod på rulleskøjter.

Hun havde også været medlem af adskillige fitnesscentre, men hun brød sig bare aldrig om at komme der, og det var en rigtig lang proces at blive medlem af dem for hende.

Først skulle hun finde et, som hun kunne holde ud at komme i.
Derefter kom forhindringen der hed “Jeg har ikke noget træningstøj”, og derefter ” jeg kan ikke passe noget træningstøj, jeg bliver nødt til at tabe mig, så jeg kan komme i fitnesscenter”

Når hun så endelig kom af sted, vidste hun ikke rigtig, hvad hun skulle. Hun havde ingen plan og manglede viden om maskinerne, og hvilke der var bedst i forhold til vægttab, så hun brugte tiden på løbebånd, stepmaskiner eller motionscykler. Hun følte sig stor, klodset og forkert, mens hun var der, men kunne godt lide følelsen af at have brugt som krop, når det var overstået.

Nadja startede i forløb hos Fortius Fitness’ Joan Lang, og opdagede til sin glæde at kostprincipperne var lette at følge og at hele familien kunne spise det samme.

Cardio-træningen blev skrottet til fordel for Fortius Fitness metoder, der var helt anderledes end noget hun tidligere havde prøvet.

En ny livsstil blev grundlagt, kosten blev ændret og maden nydt med god samvittighed, uanset om den stod på blomkål eller kage. Træningen blev et frirum, noget hun gjorde for sin egen skyld, og det kunne mærkes på styrken, humøret og stoltheden med det samme.

Hun skulle vænne sig til at have et mere afslappet forhold til sin badevægt. For en der aldrig har styrketrænet før, men mest har prøvet at styre sin størrelse med kost, var det faktisk lidt svært at vægten ikke bare raslede ned. Men det gjorde størrelsen til gengæld.

Hendes rejse åbnede en ny verden, som hun kun havde kigget ind i udefra, og som hun havde troet var uopnåelig. Gennem sit forløb fandt hun ud af, at alt er muligt, og at det handler om at bruge de rigtige strategier og have den rette ekspertise og erfaring til rådighed.

Nadja blev så bidt af træningen og den nye livsstil, at hun uddannede sig til personlig træner og søgte tilbage til sin gamle læremester Joan Lang, for at blive en del af Fortius Fitness.

Hun bruger nu sin egen historie til at hjælpe andre, for når hun kunne opnå sin drømmekrop, så kan andre også opnå deres, og derfor brænder Nadja for at kunne gøre en forskel for andre og lære de ting fra sig, som hun har lært.

At det egentligt er simpelt at ændre sin krop, men svært uden den rette hjælp.

Hvad siger klienterne

Camilla tabte 14,7 kg og 69 cm på 26 træninger

“Jeg sagde til Nadja: ”Jeg tror ikke, at jeg kan tabe mig – jeg har i hvert fald rigtig svært ved det”. Det fik jeg så hurtigt modbevist. Det har faktisk været overraskende ”nemt” at smide de kilo der var mit mål. Nemmere end jeg nogensinde havde troet var muligt”*

Camilla tabte sig med kostvejledning i Silkeborg

“Jeg har haft et forløb hos Nadja fra 04.01.17 – 07.06.17.

Jeg havde inden prøvet alle mulige former for slankekure og træning, men desværre uden held.

Jeg troede, at jeg gjorde det rigtige. Jeg spiste mindre og sundere, var begyndt at løbe og træne i motionscenter. Der skete bare ingenting!

Da folk begyndte at spørge, om jeg var gravid (det var jeg ikke) og sige tillykke til mig, var det dråben der fik bægret til at flyde over!

Jeg havde det enormt skidt med mig selv og mit udseende, og jeg var rigtig frustreret over, at jeg ikke kunne tabe mig.

Så opsøgte jeg Nadja og var til en uforpligtende samtale hos hende for at høre, om det var noget jeg ville prøve kræfter med.

Jeg må indrømme, at jeg var meget skeptisk i starten, især fordi jeg havde prøvet så meget forskelligt i så lang tid uden held. Så jeg tænkte, hvorfor skulle det her virke.

Jeg sagde til Nadja: ”Jeg tror ikke, at jeg kan tabe mig – jeg har i hvert fald rigtig svært ved det”.

Det fik jeg så hurtigt modbevist.

Da jeg gik derfra efter samtalen, var jeg ikke i tvivl om, hvad jeg skulle. Jeg skulle da starte i et forløb hos Nadja. Jeg var rigtig motiveret, da jeg tog til mødet, men endnu mere da jeg gik derfra.

Nadja har hjulpet mig på alle tænkelige måder. Både fysisk, psykisk og mentalt. Det har været en ren fornøjelse at træne med Nadja, og jeg har glædet mig til at skulle afsted hver eneste gang.

Nadja er super dejlig og nem at være i selskab med. Hun møder altid en med et stort smil og hjertevarme!

Hun sætter andres velvære og mål i højsædet, og det kan man tydeligt mærke. Hun brænder for det hun laver.

Jeg er begyndt at holde rigtig meget af Nadja (man kan ikke andet), og kan slet ikke forestille mig, at jeg ikke skal se hende længere.

Kosten har heller ikke været specielt svær at overholde eller hård på nogle måder.

Det har faktisk været overraskende ”nemt” at smide de kilo der var mit mål. Nemmere end jeg nogensinde havde troet var muligt.

Derudover bliver man bidt af at styrketræne.

Det er noget helt andet end cardio workout. For det første er cardio overhovedet ikke lige så ”sjovt”, som at styrketræne, og man får 10 x mere ud af det.

Det er jeg helt overbevist om nu, og er ved at lave mit eget ”hjemmecenter”, så jeg kan træne når jeg vil uden begrænsninger.

Det er uden tvivl den bedste beslutning jeg nogensinde har taget og starte hos Nadja.

Jeg er blevet rigtig glad, har fået mere energi, selvtillid og overskud i hverdagen.

I mit forløb hos Nadja er det gået vildt hurtigt med mit vægttab, som jeg ikke troede var muligt. Jeg har tabt mig 14,7 kg og 69 cm i alt, og jeg har så småt nået mit mål. Takket være Nadja.

Hvis du går og har en drøm om at tabe dig, men du ved ikke, hvad du skal gøre, eller der bare ikke sker noget, så kan jeg helt klart anbefale Nadja som personlig træner.

Hun er en fantastisk kvinde, bomstærk, uselvisk og gør alt for at hjælpe en med at opnå sit mål. Derudover er hun også bare enormt behagelig at være i selskab med, og ikke mindst at træne med.

Hun er rigtig god til at presse en til det yderste, så man virkelig føler, at man har ydet sit bedste.

Jeg kan skrive under på, at det er alle pengene værd! – Det var selvfølgelig mange penge og skulle af med, men ift. Hvad jeg har fået for dem, så er det ret billigt!

Jeg vil til enhver tid anbefale Nadja som personlig træner til alle, der gerne vil tabe sig eller bare få det bedre med sig selv.”

Camilla Vinderslev Nielsen – 27 år, Silkeborg

Helle tabte sig 12 kg og blev glad for sit spejlbillede

“Jeg har på 4 måneder tabt 12 kg og kan passe mit gamle tøj igen, og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med mit spejlbillede allerede nu, selvom jeg mangler nogle kilo i at nå mit mål”*

Helle Smit

“Jeg er 54-årig kvinde og har gennem de sidste 3 år forsøgt at kontrollere min vægt gennem spinning 2-3 gange om ugen og kulhydratfattig kost.

Jeg tabte mig 10 kg for 10 år siden ved at bruge vægtkonsulenternes kur, og har til dels spist som de anbefalede siden.

De sidste 3 år er min vægt bare steget, og til sidst opgav jeg både træning og kost, og tænkte at det måske var overgangsalderen der gjorde, at jeg ikke kunne tabe mig.

Det endte med 20 kg overvægt i forhold til min ønskede vægt.

Jeg kunne ikke være i noget af mit sædvanlige tøj, gruede for skiferien og for ikke at kunne klare det fysisk, og jeg syntes ikke der var noget tøj, jeg så pæn ud i.

Min mand havde hørt om Fortius Fitness gennem en kollega, og han fik mig til at starte et forløb hos Nadja.

Jeg var skeptisk, fordi jeg efterhånden mente, at det var umuligt for mig at tabe mig, også selvom jeg skulle træne igen, og styrketræning har jeg egentlig aldrig haft lyst til.

Samtidig var jeg også meget opsat på at give det en sidste chance, da det var svært at holde spejlbilledet ud.

Så jeg startede hos Nadja, og fik i første omgang en kostvejledning.

Kosten var måske ikke så anderledes, end det jeg var vant til, når jeg ville tabe mig. Men samtidig rummede den flere variationer og frihedsgrader, og ikke så megen religion, og det at kunne spise som jeg havde lyst til 2 gange om ugen har været en meget stor faktor for, at det har været muligt at gennemføre.

Styrketræningen har Nadja virkeligt givet mig mod på.

Jeg har aldrig haft en personlig træner, men Nadja har været meget dygtig til at få mig til at yde, så jeg har fået noget ud af det, uden at det er blevet sur træning.

Øvelsernes sværhedsgrad, hårdhed og omfang er for mig til at overskue og gennemføre selvstændigt, og jeg har ikke svært ved at tage ned og træne.

Jeg har på 4 måneder tabt 12 kg og kan passe mit gamle tøj igen, og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med mit spejlbillede allerede nu, selvom jeg mangler nogle kilo i at nå mit mål.

Mine kolleger og omgangskreds kommenterer nu på mit vægttab, og jeg har anbefalet forløbet hos Nadja og Fortius Fitness.

Det forpligter at have en personlig træner, og det er en stor motivationsfaktor at have en engageret og dygtig træner som forstår at rådgive om både kost og øvelser, og jeg er meget tilfreds med mit resultat.

Jeg glæder mig meget til skiferien, og er både slankere og stærkere end jeg har været i mange år.

Jeg føler mig også godt klædt på til at fortsætte på egen hånd, og har stor tillid til at jeg når mit endelige mål.”

Helle Smit – 54 år, Lærer, Silkeborg

Merete tabte 10,7 kg og 62 cm på 14 træninger over 2 måneder

“Jeg er på de 2 måneder, jeg har gået til træning hos Nadja, gået 2 buksestørrelser ned. Jeg har meget mere energi til, at lege med min søn. Det overraskede mig, hvor nemt det pludselig var, at komme ned på gulvet og sidde. Og ikke mindst op igen”*

Merete V

Merete Viskum Greve

“Jeg har haft en af de mest opbyggende oplevelser i mit liv igennem mit forløb hos Nadja.
Hele mit liv har jeg kæmpet med elevatorvægt.

Jeg har prøvet utallige diæter og slankekure. Jeg har brugt mange penge på medlemskab af fitnesscentre, som jeg ikke fik besøgt.

Hver uge sagde jeg til mig selv, ”på mandag starter du igen!” Men det blev aldrig rigtig til noget.

Da jeg blev mor til min første søn begyndte min vægt at gå mig endnu mere på, fordi det gik op for mig, at jeg mishandlede min krop med de ekstra kilo, jeg slæbte rundt på.

Jeg vil gerne være en sund og rask mor, mange år endnu.

En dag sagde min kæreste til mig, at jeg skulle finde mig en personlig træner.

En der kunne lægge en plan der var skræddersyet til mig. Og som kunne holde mig i ørerne, så jeg kunne opnå nogle resultater og få en positiv oplevelse ud af det.

Jeg fandt Nadja og Fortius Fitness på internettet og læste andres anmeldelser. Jeg var lidt skeptisk i starten, da man ser så mange reklamer for diverse vægttabs-muligheder.

Jeg, og nok især min kæreste, syntes også at det var mange penge. Men jeg besluttede mig for at prøve det af.

Det valg har jeg bestemt ikke fortrudt.

Mødet med Nadja, har udelukkende været en positiv oplevelse.

Det, at hun kan fortælle, at hun selv har stået samme situation er meget betryggende. Hun er dermed et levende bevis på, at det kan lade sig gøre.

Hun besidder en intuition og indlevelse, der gør hende enormt god til at motivere en til at forsætte, når man ikke tror, at man kan mere. Hendes smil og smittende glæde er med til at gøre træningen sjov.

Hos Nadja er der plads til individuelle behov. F.eks. havde jeg mulighed for at have min lille søn med til træningen, hvilket gjorde det meget mere overskueligt at få planlagt træningstiderne.

Jeg er på de 2 måneder, jeg har gået til træning hos Nadja, gået 2 buksestørrelser ned. Jeg har meget mere energi til, at lege med min søn. Det overraskede mig, hvor nemt det pludselig var, at komme ned på gulvet og sidde. Og ikke mindst op igen.

Jeg er ikke helt i mål endnu, men jeg har fået mod på at fortsætte min træning på egen hånd. Jeg har så at sige fået et ”kørekort” til at styre min vægt.

Hvis jeg en dag kører fast og begynder at tage på igen, så kontakter jeg Nadja. Så er jeg sikker på, at hun hurtigt kan få mig i gang igen.”

Merete Viskum Greve – 29 år, sygeplejerske, Lemming

Stine tabte sig og kan nu følge med på familiens vandre- og cykelture

“Nu ser jeg faktisk en mulighed for, at jeg for første gang i mit liv har en chance for at komme tæt på min normalvægt med hjælp fra Fortius Fitness”*

kostvejleder silkeborg

Stine Homann

“En gang overvægtig – altid overvægtig…

Sådan troede jeg det skulle være. Men nu ser jeg faktisk en mulighed
for, at jeg for første gang i mit liv har en chance for at komme tæt på min normalvægt med hjælp fra Fortius Fitness.

Fortius Fitness’ koncept er egentligt enkelt – træningen er overkommelig og ikke svær, når først man har lært øvelserne. Og med meget positiv og kompetent vejledning sker der hurtigt mærkbare fremskridt.

Jeg har i mange år lidt af dårlig ryg, og den har også drillet undervejs. Tidligere ville jeg nok være endt tilbage på sofaen af angst for at gøre mere skade. Men Nadja har med kompetent vejledning tilpasset træningen, så jeg har kunnet fortsætte med at træne.

Kostprincipperne er overkommelige – men hold op jeg spiser meget kål ;-).

Jeg laver stort set den samme mad, som jeg altid har gjort, men har firdoblet på mængden af grøntsager, og spiser ikke den pasta og de kartofler som børn og mand spiser. Jeg spiser mig altid mæt – og oplever, at hvis jeg sørger for at fylde op med proteiner og grovegrøntsager, holder det længe.

Selvfølgelig lurer sukkertrang og udfordringer i forbindelse med sociale arrangementer. Men støtten fra Nadja har været uvurderlig.

Jeg har fået gode strategier i forbindelse med ferie, jul og fester. Og refeedmåltiderne har været “åndehuller” jeg har set frem til og nydt uden dårlig samvittighed. Det har gjort det muligt at deltage i familiearrangementer og andre sociale begivenheder uden at være “sær”.

Jeg er næsten halvvejs mod mit mål at få en stærkere og slankere krop, der kan følge med, når familien skal på vandre- og cykeltur.

Det er den bedste investering, jeg har gjort i mit liv.”

Stine Homann – 47 år, HR-konsulent, Engesvang

Hanne tabte sig og blev stærkere

“Træning i FF handler kun om dig og din træning og ikke om at blive set”*

“Jeg kan takke min søster for, at jeg kom i gang ved Fortius Fitness (FF).

Hun ringede til mig og sagde, at hun havde fundet det helt rigtige sted for mig at træne.

“Der er ikke noget fikumdik – det er bare vægte, tungt og koncentreret og no-nonsense – lige noget for dig”.

Og hun havde helt ret👍 – ikke noget med spejle og mennesker, der fører sig frem i sidste nye outfit og en hyperaktiv overfrisk træner.

Træning i FF handler kun om dig og din træning og ikke om at blive set. Så Søs, Tak for det 😄.

Jeg har altid dyrket meget sport – mest fodbold og håndbold og var desuden generelt fysisk stærk, men desværre er jeg også disponeret for at tage på i vægt, så mange års inaktivitet havde gjort noget ved vægten.

Jeg vidste af erfaring, at fysisk aktivitet – oftest løb – var bedste middel til vægtreduktion. Problemet var dog altid at komme i gang og få hjælp til at holde ved.

Meget arbejde gjorde det svært at passe en sport i klubregi, så jeg var “alene” om at komme videre.

I FF har jeg imidlertid fundet en rigtig god “træningspartner” i Nadja. Det er godt nok mig, der løfter vægtene 😉, men hun er der hver gang og hjælper med lige præcis det, der er nødvendigt – opmuntring, udfordring, pausesnak, råd og sparring.

Vi har en personlig aftale ved hver træning, hvilket gør, at jeg altid kommer afsted. Hvis aftalen må ændres, er der også stor imødekommenhed – vi finder altid en god løsning😊.

Jeg har tidligere trænet med vægte, men som læge har jeg set rigtig mange skader som følge af forkert eller for meget træning. Det har altid gjort mig lidt bekymret for selv at få skader.

Når der trænes med frie vægte er teknik og viden helt nødvendig for at undgå og forebygge skader. Jeg føler mig rigtig tryg ved at træne med Nadja.

Hun har stor viden om emnet og følger mig nøje under træningen. Hun er også klar til en snak, når jeg selv nørder i anatomiske overvejelser🤔.

Det absolut vigtigste for mig ved FF og Nadja er, at jeg føler mig helt tryg ved at træne med vægtene, fordi jeg ved, at Nadja kender mig og ved, hvornår jeg godt kan lidt mere eller bør stoppe, og hun forstår at vejlede og give feedback på øvelserne på en rigtig god og konstruktiv måde.

Mit mål er at få styrken tilbage og få smidt de fleste af de overflødige kilo – og jeg er allerede over halvvejs.

Jeg er 53 år, så jeg sigter ikke efter at nå mit niveau som 25-årig, men det må godt være i nærheden heraf

Personlig træning med Nadja i FF får min bedste anbefaling – det er ægte, nærværende, trygt, effektivt og yderst professionel træning.”

Hanne Dalsgaard – 53 år, Læge, Horsens

Gry tabte sig og fik motivationen tilbage

“Jeg har set frem til alle mine træninger trods de 1 1/2 time i bil, og er sikker på at styrketræning nu er kommet for at blive i mit liv”*

“Nadja er et pragteksempel på, at man ikke nødvendigvis kommer til at ligne et omvandrende muskelbundt ved at styrketræne. Hun er en god rollemodel, da hun er tonet, feminin og brølstærk.

Nadja har en rolig, men bestemt facon. Hun har en fin indlevelsesevne og fornemmer hurtigt, om man har en god eller dårlig dag og tilrettelægger så træningen efter dette. Nadja dirigerer med bestemt men kærligt toneleje, der gør at motivationen holdes i top.

Det er tydeligt at hendes job som personlig træner også er hendes passion og håndværk. Hun sætter en ære i at selv den mindste detalje bliver udført korrekt og intet er overladt til tilfældighederne. Hun er præcis, tydelig og fokuseret.

At man så oven i købet bliver mødt med det største smil, nærvær og hjertevarme hver gang, har for mig været en væsentlig faktor for at holde gejsten oppe. Jeg har set frem til alle mine træninger trods de 1 1/2 time i bil, og er sikker på at styrketræning nu er kommet for at blive i mit liv.

Jeg kan varmt anbefale Nadja/Fortius Fitness. Nadja er topprofessionel som personlig træner og så har hun endda hjertet på rette sted – hvor heldig har man lov at være :)”

Gry Scheving – 39 år

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.