Personlig Træner
Emil Monberg Pedersen

Træner profil

Emil Monberg Pedersen – Personlig Træner, Kostvejleder og Fysioterapeut

Emil ved, hvordan det er ikke at føle sig hjemme i sin krop.

I de unge år var han undervægtig og frustreret og følte sig ikke god nok i forhold til de større og stærkere fyre, der ikke holdt sig tilbage fra at komme med kommentarer til ham.

Han tyede derfor til diverse kosttilskud for at tage på i vægt uden overhovedet at have styr på kosten, og det viste sig at være et både dyrt, tidskrævende og ineffektivt forsøg.

Det endte i yderligere frustrationer og hak i selvtilliden i stedet, og han brugte konstant energi på at sammenligne sig med andre, hvilket blot ledte til fysiske og mentale nederlag.

Fra frustreret og undervægtig med skader til personlig træner i balance

Så Emil besluttede sig for at finde en anden måde at løse problemet på og startede derfor med at styrketræne.

Program og øvelser stod han selv for, idet meget kunne læses på nettet, og unge Emil prøvede alverdens underlige øvelser for forskellige muskelgrupper i håb om at finde den ”magiske” vej til at tage på.

Men den hårde og ukontrollerede træning førte ofte til større og mindre overbelastningsskader, og det blev et vendepunkt for ham.

Han blev nemlig nysgerrig på, hvordan kroppen er skruet sammen og på, hvordan psyken spiller sammen den.

Emils fokus skiftede fra at handle om at blive stor til sundhed og balance i krop og sjæl, og det resulterede i både den normalvægtige krop, han søgte, og et større overskud.

Det satte en spirende tanke fra de tidlige år til at gro i hovedet på ham igen.

Emil har aldrig været i tvivl om, at han ville arbejde med at hjælpe mennesker med deres udfordringer, og havde en gammel drøm om at blive personlig træner, så efter at have arbejdet som fysioterapeut i nogle år, tog han springet videre til personlig træner og kostvejleder, fordi det gav ham bedre mulighed for at arbejde tættere sammen med det enkelte menneske på flere planer end jobbet som fysioterapeut.

Hans rolige gemyt og oprigtighed har været en stor fordel for ham både som fysioterapeut og som personlig træner, for klienter med eksempelvis smerter eller klienter der tvivler på, hvad de kan, har brug for at føle sig i trygge hænder.

Emil har stor erfaring i at arbejde med mennesker i alle aldre lige fra teenageren til pensionisten, fra overvægtig til undervægtig og ikke mindst fra skadet til rask.

I dele af karrieren har der været stort fokus på genoptræning og skadesforebyggende træning, og han har bl.a. arbejdet som fysisk træner samt fysioterapeut for AGFs helt unge håndboldpiger(U12).

Her satte han fokus på, hvor vigtig styrketræning af kroppen er – et område der ikke tidligere havde været arbejdet med – og indsatsen gav pote og resulterede i et hold med både færre skader og bedre præstationer.

Emil trækker både på sin store menneskelige og faglige erfaring, når han træner sine klienter, for han ved, at det for langt de fleste i ligeså høj grad bliver en mental rejse som en fysisk.

Han elsker at se sine klienters begejstring, når de opdager, hvor meget den rigtige kost og træning kan rykke dem og ikke mindst, hvor lidt der rent faktisk skal til.

Men træning er mere end en levevej for Emil. Det er også her, han henter sit store mentale overskud.

Det sker hovedsageligt gennem styrketræning, men også ved at prøve sin styrke af, hvilket han bl.a. gør ved at dyrke forhindringsløb.

Men der er også brug for at koble helt af engang imellem, og når der ikke er dyr, have og projekter, der skal passes, finder du Emil i sofaen med en god krimi, for han elsker at læse og fordybe sig i alskens litteratur.

For Emil handler såvel livet som vejen til målene i træningslokalet om balance, og det er vigtigt for ham, at hans klienter lærer, at der både er plads til øl, chokolade og ferie i en sund og travl hverdag, og hvordan træningen kan blive et fristed i stedet for en sur pligt.