Personlig Træner
Maiken Meldgaard

Træner profil

Maiken Meldgaard – Personlig Træner Og Professionsbachelor I Ernæring Og Sundhed

For Maiken var fysisk aktivitet en fast del af hverdagen i barndommen og forbundet med stor glæde, men da teenageårene ramte, måtte en del af sporten vige pladsen for skole, fester og venner, og Maiken endte med at tage flere kilo på.

Det havde hun det svært med.

Ikke fordi hun var decideret overvægtig på det tidspunkt, men mentalt gjorde det noget ved hende, og hendes forhold til kroppen blev kun værre i de efterfølgende år, hvor hun begyndte at gå på slankekure, som hun fandt i alverdens dameblade.

Det resulterede i, at hun i perioder levede enormt restriktivt for efterfølgende at overspise i en længere periode og tage alle de tabte kilo på igen – og mere til.

Maiken var fanget i en ond cirkel, mens vægten lige så stille steg, og hendes fokus var alt eller intet, hvilket betød at hun enten spiste alt, hvad hun kom i nærheden af eller slet ikke spiste.

Mens hun var hos Dragonregimentet i Holstebro, blev hun for første gang introduceret til styrketræning, der gav glæden ved fysisk aktivitet tilbage

Med den fulgte en øget Interesse for sundhed og træning, og Maiken besluttede sig for at læse ernæring og sundhed efterfølgende.

Hun ønskede et bedre forhold til sin egen sundhed og at hjælpe andre som måske var i samme eller lignende situation.

Hun var glad for studiet og meget fanget af det, men forskellige forhold fik hende til at overspise og trøstespise, samtidig med at hun heller ikke fik trænet, så hun endte med at tage 9 kilo på i løbet af det første år.

Maiken havde det rigtig dårligt både mentalt og fysisk.

Men så mødte hun sin kæreste.

Han var rigtig glad for styrketræning, og Maiken ville også gerne i gang igen, så de begyndte at træne sammen.

Maiken genfandt ikke bare glæden ved styrketræning – hun fandt ud af, at hun kunne bruge det som et værktøj til at koble af og fik det lige så stille bedre.

Træningen blev hendes frirum i hverdagen, og hun begyndte at interessere sig for, hvordan hun kunne udvikle sig.

Ikke mindst fordi hun på studiet begyndte at arbejde med mental sundhed og følelsesmæssig spisning.

Fra personlig udvikling til personlig træner

Men hun syntes ikke, at der blev undervist tilstrækkeligt i fysisk aktivitet, og valgte derfor at uddanne sig til personlig træner sideløbende, og snart underviste hun egne klienter i både kost og træning.

Det var ikke svært at gå fra at blive undervist til selv at lære fra sig, for Maiken havde allerede flere års erfaring i at træne andre.

Dels fra sin tid som frivillig fodboldtræner og gymnastiktræner, men også fra andre frivillige jobs, såsom madskoleinstruktør for børn og unge, hvor hun var en del af køkkenteamet hos Cafe Kaffegal bl.a. underviste psykisk sårbare for at hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Maiken har for længst fundet balancen i sit liv og sagt farvel til kostfanatisme og overspisning.

Kosten giver i dag plads til lidt af det hele, fordi den er sund det meste af tiden, og den slanke linje er tilbage.

Hendes egen vej har været lang og sej, og det havde skånet hende for meget, hvis hun havde fået den hjælp, som hun selv i perioder desperat havde brug for, men nu havde hun jo heldigvis direkte adgang til masser af uddannelse i kost og træning.

Det imidlertid ikke alle, der lige har tid og overskud til at bruge årevis på at sætte sig ind i alt omkring kost og træning, og Maiken ved, at det drejer sig om at finde den løsning, som passer ind i klientens liv.

For de nye vaner skal passes ind med arbejde/uddannelse, børn, ferie, stress og/eller fritidsaktiviteter, venner, familie og højtider.

Maikens holdning er, at der altid vil være udfordringer, men med den rette vejledning og en god ballast, skal du nok lykkes, for så har du altid et udgangspunkt at gå tilbage til, når du står på egne ben, og kan dermed komme uden om onde cirkler.

Hvad siger klienterne

Liv tabte 29 cm og blev stolt af sit spejlbillede

“Jeg kan nu se mig selv i spejlet, og være stolt over det jeg ser. Min selvtillid er blevet boostet i langt højere grad, end jeg havde forventet. Jeg har fået et større overskud og vigtigst af alt – jeg er motiveret for at tage ud at træne”*

Liv Louise Stenbroen

“I marts måned 2018 besluttede jeg mig endelig for, at jeg ville investere i mig selv, og dermed investere i en personlig træner.

Min vægt havde været stille og roligt stigende de sidste par år, samtidig med at selvtilliden var faldende.

Jeg var kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg var meget ked af min krop og havde det skidt med at skulle i bikini og vise kroppen frem for andre.

Jeg havde over flere gange prøvet selv at spise sundere og dyrke motion, men jeg havde meget svært ved at holde motivationen.

Undskyldningerne for ikke at træne eller at spise sundt var utallige. Jeg havde simpelthen brug for en træner, der kunne holde på min motivation og guide mig i den rigtige retning. Hende fandt jeg i Fortius Fitness.

Efter et vægttabs- og opstramningsforløb med Maiken er jeg kommet i mål.

Efter endt forløb har jeg bl.a. tabt 4,5 kg, mistet 7 cm i hoftemål, 6 cm i taljemål og 10 cm i navlemål – og det kan ses!

Jeg kan nu se mig selv i spejlet, og være stolt over det jeg ser. Min selvtillid er blevet boostet i langt højere grad, end jeg havde forventet. Jeg har fået et større overskud og vigtigst af alt – jeg er motiveret for at tage ud at træne.

Da jeg havde mit første introduktionsmøde med Maiken, var jeg ærlig talt lidt skræmt. Jeg havde aldrig før styrketrænet eller haft en kostvejledning at gå ud fra før, så jeg var nervøs for, om det ville mislykkes for mig.

Styrketræningen blev jeg heldigvis hurtigt glad for. Dels fordi vægtøgningen i øvelserne gav et boost, men også fordi der ikke gik lang tid, før jeg kunne se resultater på min egen krop.

Kostændringen var svær for mig til at starte med, og jeg var lidt fortabt. Maiken var heldigvis rigtig god til at svare på alle mulige former for spørgsmål, på alle tidspunkter af dagen, og hjalp mig med en række opskrifter. Jeg fandt hurtigt ud af, at opskrifterne og kostændringen ikke var så voldsom, som først antaget.

Jeg kan ikke andet end at anbefale Maiken som din personlige træner.

Hun har hjulpet mig meget igennem forløbet. Hun har været rigtig god til at vejlede mig, når jeg var i tvivl.

Dette gælder både ift. kosten, hvor jeg har haft mange spørgsmål, men også i forhold til at vejlede og forberede mig til, når jeg var alene i fitnesscenteret og til forløbet var færdigt – som hun altid sagde til mig: ”når forløbet er slut, er det ikke fordi jeg slipper dig ud af mine hænder. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål”.

Jeg har haft det rigtig godt med Maiken, og hun vil blive savnet.

Hun er fra mit synspunkt den mest empatiske, motiverende, søde, professionelle træner, og hun har været god til at personliggøre og skræddersy en træningsplan, der passer perfekt til mig. Hun får en kæmpe anbefaling fra mig.

Som slutbemærkning kan jeg kun sige: ”hvorfor gjorde jeg ikke det her noget før?”

Liv Louise Stenbroen – 26 år, folkeskolelærer, Aarhus

Henrik tabte 5 kg og slap af med smerter i skuldre og nakke

“Her får du oven i din træning også en uddannelse i at arbejde videre med dig selv efterfølgende. Det område i fitnesscentrene, som har håndvægte og vægtstænger, er jeg altid gået uden om, og jeg har holdt mig til maskinerne uden egentlig at være sikker på, hvordan de skal bruges. Det er slut nu! Fra nu af er jeg kun at finde et sted i træningscentret – nemlig der, hvor håndvægtene og vægtstængerne er”*

personlig træner viby

Henrik G. Nielsen

“En personlig træner er ikke bare en personlig træner, men den som får alle ens undskyldninger til at miste styrken.

Sådan en personlig træner er Maiken. Hun er en træner som motiverer og får det bedste ud af de muligheder, der er at arbejde med.

Hun bliver din bedste ven, når det gælder din egen sundhed og trivsel, og uden den ven lå jeg nok igen på sofaen og drømte om den perfekte krop.

Jeg betragtes nok af de fleste som lidt ekstrem mht. kost. Jeg lever vegansk, læser og studerer alt hvad jeg kan finde om kosttilskud, urter, frugt og grønt, og om hvordan det påvirker min krop.

Jeg har altid levet et aktivt liv på arbejdsmarkedet med en del fysisk aktivitet indtil for 4 år siden, hvor jeg skiftede erhverv til buschauffør.

Jeg var ikke aktiv i fritiden, og efterhånden begyndte det ene kilo efter det andet at komme på.

Tidligere har jeg dyrket meditation og yoga, indtil jeg blev omkring de 40 år, hvor jeg begyndte at miste interessen og energien til at fortsætte.

Derudover var jeg som 30-årig begyndt at ryge cigaretter – bare sådan lidt hygge, altså 3 til 4 stykker på en dag.

Det blev aldrig til mere end det, men jeg blev alligevel ved indtil for 6 måneder siden, hvor jeg fik en alvorlig lungebetændelse, som fik mig til at indse at rygning er et oversået kapitel i mit liv, og at jeg for alvor måtte gøre noget.

Derfor blev cigaretterne lagt på hylden, og jeg blev kraftigere på trods af, at jeg levede forholdsvist sundt og spise meget frugt og grønt. Der måtte gøres noget, så jeg fjernede alt, hvad der var af forarbejdede madvarer.

På trods af det, var jeg stadigvæk meget svingende i energi og min vægt blev ikke mindre.

Jeg måtte gøre noget mere og var klar over, at jeg måtte øge mit fysiske aktivitetsniveau. Derfor besluttede jeg mig for at begynde og træne, men hvilken træning?

Jeg havde været der før nogle gange i mit liv, altså tilmeldt mig et abonnement i et center, men det huskede jeg kun som et nederlag, da jeg aldrig rigtig kunne føle mig hjemme der.

På en eller anden måde, igennem Facebook, fik jeg så linket til Fortius Fitness’ hjemmeside.

Jeg tror, at jeg brugte omkring 3 uger på at læse om det, op til flere gange, men til sidst fik jeg aktiveret linket og fik en aftale med Maiken om en uforpligtende samtale.

Jeg valgte Fortius Fitness frem for et andet center, fordi der ikke er et alternativt center, som kan det samme som Fortius Fitness. I hvert fald ikke ud fra, hvad jeg har læst, set og personligt erfaret.

Her får du oven i din træning også en uddannelse i at arbejde videre med dig selv efterfølgende.

Det område i fitnesscentrene, som har håndvægte og vægtstænger, er jeg altid gået uden om, og jeg har holdt mig til maskinerne uden egentlig at være sikker på, hvordan de skal bruges.

Det er slut nu!

Fra nu af er jeg kun at finde et sted i træningscentret – nemlig der, hvor håndvægtene og vægtstængerne er.

Til hver træning (ca. 2 gange om ugen) har jeg fået ny indlæring og nye teknikker. Jeg har hver gang løftet lidt mere vægt, og der er blevet snakket kost og alternativ/yderligere aktivitet i mit tilfælde løb og yoga, som giver mig ro.

Jeg har en aftale med Maiken om, at jeg vil fortsætte træningen efter de 2 måneder som snart er gået, da mine resultater er så gode, at jeg ikke tør tage nogen chancer med mig selv, og derfor har brug for den motivation, at jeg mødes med Maiken 1 til 2 gang om måneden.

Jeg træner så selvstændigt resten af tiden, hvor jeg kun lige er kommet i gang. Jeg skal ikke stoppe igen, men fortsætte min træning til jeg bliver tilfreds, hvad jeg nok aldrig gør, og hvis jeg gør, fortsætter jeg alligevel, fordi det giver mig så meget.

Jeg kan kun anbefale Maiken som personlig træner til dig som ved, hvad du vil, men mangler værktøjerne og motivationen. Hvis du har brug for kostvejledning, er der endnu en grund til at vælge Maiken som din skytsengel.

I mit forløb med Maiken har jeg smidt 5 centimeter i taljen og 4 centimeter om navlen.

Jeg er blevet stærkere og meget dygtigere i min teknik. Derudover var det vigtigt for mig at øge mit velvære, hvilket er lykkedes gennem forløbet.

Jeg kan også tilføje, at jeg inden mit forløb med Maiken døjede med nakke – og skuldersmerter samt stivhed i nakken grundet mit arbejde som buschauffør.

Smerterne er fuldstændig forsvundet.”

Henrik G. Nielsen – 51 år, Buschauffør Aarhus Sporveje, Rønde

Thea tabte 7,2 kg og 10 cm om taljen

“Jeg er blevet stærkere, har mere energi og har fået mod på at forsætte træningen på egen hånd”*

“Hver måned blev der trukket penge af et fitnesscenter, som jeg meget sjældent besøgte.

Jeg havde tabt motivationen for at komme i gang, fordi jeg ærlig talt ikke vidste, hvad jeg skulle stille op med mig selv, hvis jeg kom afsted.

Jeg var træt af ikke at vide om jeg lavede de rigtige øvelser og om jeg trænede effektivt i forhold til at opnå ønskede resultater.

Jeg havde et ønske om at blive stærkere, slippe af med mine kontorryg-smerter og smide nogle kilo.

Derfor søgte jeg på nettet og fandt Fortius Fitness. Jeg bookede en samtale og dagen efter var jeg i gang.

Nu 1,5 måned senere har jeg tabt 7,2 kg og 10 cm om navlen.

Jeg er blevet stærkere, har mere energi og har fået mod på at forsætte træningen på egen hånd.

Jeg har under hele forløbet fået yderst professionel vejledning i kost-principper, træningsform – og teknik af Maiken.

Hun forstår at motivere på den helt rigtige måde, så min træning bliver sjov og samtidig fokuseret på resultater i form af styrke og teknik.

Noget der var afgørende for mig, i valg af træner og sted, var fleksibiliteten i forhold til træningstider. Jeg har kunne vælge de tider som passer mig og ændre det fra uge-til-uge, hvis det var nødvendigt.

Alt i alt kan jeg ikke sætte finger på andet end at jeg savner min mælk i kaffen. Alt andet har været sjovt, motiverende og super professionelt hele vejen igennem.

Tak Maiken!”

Thea Andersen – 28 år, Kontoransat, Aarhus

Lars tabte 5 kg og 19 cm og genfandt glæden ved styrketræning

“Jeg er kommet ud på den anden side i en bedre udgave af mig selv og har det langt bedre i egen krop”*

“Jeg kastede mig ud i en personlig træner da jeg på alle måder ønskede hjælp til at komme i gang.

Jeg havde brug for vejledning i både kost og motion samt ikke mindst et spark bagi 😉

Jeg har haft et fantastisk forløb med Maiken.

Lidt for tyk og slap gik jeg i gang med håb om at blive bedre til øvelserne, blive stærkere og forhåbentlig få møbleret lidt rundt på kiloene.

Maiken er en skøn træner – hun ved hvad hun laver, kan variere øvelser så det aldrig bliver kedeligt og en god motivator under træningen.

Det har været vigtigt for mig at indarbejde en god og rigtig teknik og her har Maiken været den helt rigtige.

Jeg føler der er blevet taget godt hånd om mig fra start til slut.

Efter forløbet er jeg blevet stærkere, tyndere og ikke mindst har jeg genfundet glæden ved styrketræning.

Jeg er kommet ud på den anden side i en bedre udgave af mig selv og har det langt bedre i egen krop.

Alt i alt det bedste jeg har gjort for mig selv meget længe

Jeg kan på det varmeste anbefale Fortius Fitness konceptet og særligt kan jeg anbefale Maiken, som er en super træner.”

Lars Løvgreen – 47 år, Læge, Åbyhøj

Mai gik ned i medicinering, tabte 23 cm og lærte at træne videre på egen hånd

“Hele mit mål, med at starte ved en personlig træner, var, at få hjælp til selvhjælp, så jeg fremadrettet selv ville have evnerne til at gennemføre et effektivt træningsprogram og ikke mindst turde presse mig selv. Maiken har givet mig en række redskaber til endelig at kunne gå ind i Fitness World, uden at føle mig som en fortabt turist, der bare holder sig til crosstraineren, fordi det er mere ligetil – det sætter jeg stor pris på!”*

Mai Hougaard Christensen

“Jeg har i lang tid gået med en følelse af, at der skulle ske en forandring, både ift. mit syn på min krop, men ikke mindst også af medicinske årsager. Jeg har igennem lang tid døjet med ekstrem astma, som har forhindret mig i at presse mig selv fysisk.

Derudover har jeg fået konstateret PCOS, som på mange måder besværliggør det at tabe sig yderligere. Jeg var begyndt at blive godt og grundigt træt af, at jeg ikke længere havde kontrollen over mine sygdomme, så jeg besluttede mig for at starte hos en personlig træner.

Jeg trænede egentlig relativt meget inden jeg startede, men på en anden måde. Jeg pressede ikke min krop nok på samme måde, som jeg gør nu, hvor jeg har fået ny kendskab til styrketræning.

Jeg valgte Fortius Fitness efter at have besøgt et par andre personlige træningssteder. Jeg gik derfra med den bedste mavefornemmelse – det virkede mere professionelt og samtidig med stort fokus på klienten.

Jeg havde en samtale med Maiken, fordi jeg havde læst på hjemmesiden, at hun var uddannet diætist, så hun havde styr på mine behov ift. PCOS, og har samtidig en forhistorie, som gjorde hende til en person, der forstår hvorfor, og hvordan man på et tidspunkt rammer et punkt, hvor kroppen har brug for en forandring.

Jeg var dæleme glad for, at det blev hende – hold nu op, hvor kan hendes smil og glæde i livet smitte! Jeg har været utrolig glad for Maiken, fordi hun formår at skabe et professionelt miljø, hvor hun konstant tilpasser øvelserne efter mine behov, og presser mig til at yde mit bedste, men samtidig også giver plads og tid til at fjolle lidt rundt – det er sjældent, man ser nogen trække på smilebåndet under dødløft, men det fik hun mig altså til!

Maiken har uden tvivl givet mig et andet syn på træning og det at presse min krop til det yderste. Hun har lært mig de generelle teknikker indenfor styrketræning, og det at opbygge viljestyrken til at fortsætte, selvom armene føles som spaghetti – men selvfølgelig med fokus på kvalitet hele vejen!

Jeg har på nuværende tidspunkt smidt størstedelen af min astmamedicin samt smidt 10,5 cm om navlen, 8 cm om hoften og 4,5 cm om lårene. Mit tøj sidder anderledes og jeg er langt mere tonet.

Hele mit mål, med at starte ved en personlig træner, var, at få hjælp til selvhjælp, så jeg fremadrettet selv ville have evnerne til at gennemføre et effektivt træningsprogram og ikke mindst turde presse mig selv. Maiken har givet mig en række redskaber til endelig at kunne gå ind i Fitness World, uden at føle mig som en fortabt turist, der bare holder sig til crosstraineren, fordi det er mere ligetil – det sætter jeg stor pris på!

Min motivation for træning er på alle måder forøget, så selvom jeg har tabt mig, og genvundet kontrollen over mine sygdomme, så stopper kampen bestemt ikke endnu.

Maiken har givet mig et indblik i en ny verden, hvor træning ikke bare bliver et redskab til at opnå yderligere vægttab, men hvor det bliver et pusterum fra dagligdagen, hvor hjernen kan lukkes ned og kroppen kan tæskes igennem – jeg føler, det giver en hel ny form for velvære og balance i kroppen, som jeg ikke har haft i lang tid.

Jeg kan kun anbefale Maiken på det varmeste, hvis man går og døjer med selvværdsproblemer eller bare trænger til en kropsforandring, og samtidig har brug for, at det at træne ikke skal være en sur tjans – hun skal nok få gjort din træning mere spændende og ikke mindst motiverende, ligesom hun gjorde for mig!”

Mai Hougaard Christensen – 21 år, Studerer folkesundhedsvidenskab på Aarhus Universitet, Aarhus

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.