Personlig Træner
Robert Kelemen

Træner profil

Robert Kelemen – Personlig Træner

Som barn omkring 10 års alderen var Robert med egne ord ”ret kvabset”. Det påvirkede både hans fysiske præstationer, og i ligeså høj grad hans psykiske velbefindende.

Robert elskede at spille fodbold, men de ekstra kilo gjorde det svært både på banen og i omklædningsrummet, når tøjet skulle af, og han havde ikke spor lyst til at tage til stranden eller i svømmehallen og skulle vise sig frem.

Robert besluttede derfor at gøre noget ved det, og han oplevede, hvordan øget disciplin i forhold til bedre kost og hårdere træning til fodbold rent faktisk kunne rykke ved både krop og psyke.

Både tanken og lysten til at træne har fulgt ham lige siden, og for omkring 5 år siden begyndte han at afprøve forskellige træningsformer som kunne hjælpe ham til at vedligeholde formen, uden at han absolut skulle bruge 2-3 timer dagligt på træning.

For nogle år siden blev Robert pludseligt ramt af en livstruende sygdom og oplevede, hvordan han, ud over de fysiske problemer, også fik det sværere mentalt.

Han gik fra at have været fysisk aktiv flere gange om ugen i mange år til ikke at kunne træne overhovedet, og for første gang oplevede han, hvordan det var, ikke at kunne opleve den fysiske velvære og det mentale boost, som træningen havde givet ham.

Desværre gik der så lang tid, før han måtte begynde at træne igen, at han havde svært ved at starte, da han endeligt måtte – han var simpelthen kommet ud af rytmen, og det var nu en kæmpe overvindelse hver gang, han skulle træne. Aldrig havde han haft mere brug for en livsstilsændring end efter sit sygdomsforløb, og aldrig havde det været sværere at komme i gang.

Det kom helt bag på Robert, da det aldrig tidligere havde været et problem for ham, og han begyndte at tænke over hvorfor han ”ikke bare kunne tage sig sammen og komme i gang”.

Men så let var det desværre ikke, og det er i dag hans erfaring, at der er flere faktorer der spiller ind for at påbegynde en livsstilsændring. Der skal både være motivation til stede, viden om hvordan man træner, og i Roberts eget tilfælde var det vigtigt, at træningen også gav ham noget socialt, hvorfor han allierede sig med en kammerat, som havde erfaring med progressiv styrketræning.

Det hjalp ham at strukturere træningen og sætte nogle overskuelige mål, som gjorde det muligt at evaluere træningen fra uge til uge. Det at han kunne følge, hvordan han øgede vægtbelastningen fra gang til gang motiverede ham, og han fik mod på at fortsætte træningen.

Fortius Fitness konceptet med en struktureret træning, og med fokus på opbygning af kroppen, har for Robert betydet, at han kan optimere sin træning, så han med færre træningstimer opnår langt bedre resultater end tidligere. Og det passer ham særdeles godt, for fritid er jo ikke det, man har mest af som familiefar med 2 børn og et krævende fuldtidsjob.

Men for Robert betyder træning meget mere end en veltrænet krop, og han mener at fordelene strækker sig langt ud over træningslokalet.

Man lærer meget om sig selv i løbet af et træningsforløb, og Roberts erfaring er, at en sådan proces er en afspejling af, hvordan vi lærer og agerer i vores liv i det hele taget: Hvad motiverer os, hvad forhindrer os i at gøre de ting, som vi ved vil være det bedste for os, og hvordan kommer vi i gang på den bedste måde med en ønsket forandring.

En livstilændring er en rejse – og Robert elsker at guide sine klienter sikkert frem til såvel varige resultater, som de aha-oplevelser der ofte kommer undervejs.

Robert har tidligere været træner i Fortius Fitness i Ry, men er i dag personlig træner i afdelingen i Silkeborg.

Hvad siger klienterne

“Jeanet fik gjort op med dårlige vaner og tabte 6,2 kg og 20 cm – Jeg er blevet gladere, sundere og selv min hud har ændret sig. Jeg kan rumme mange flere ting og er heller ikke træt på samme måde som før. Jeg retter ryggen og tror mere på mig selv. Det har været den bedste investering, som jeg har gjort for mig selv”*

“Min rejse startede egentlig på Facebook, hvor jeg så en reklame fra Fortius Fitness. Forvandling for livet, stod der..

Dit spejlbillede om en måned er resultatet af, hvad du beslutter i dag! Klik her og tag det første skridt på vejen til din drømmekrop…

Okay sad på det tidspunkt, på sofaen og proppede mig med bland selv slik og en ½ liter cola. Mit syn på min krop var ikke eksisterende.

Jeg trykkede på reklamen og udfyldte skemaet, så var det første skridt taget, til drømmekroppen.

Det hele var meget professionelt.

Fra man tager den første kontakt, til at man står i centeret med sin personlige træner. Man bliver taget seriøs fra første minut og alt fokus er på dig. Jeg fik tildelt Robert Kelemen som træner.

En meget behaglig og rar mand, som kunne rumme mig og mine problemer, udfordre mig og få træningen til at være en del af hverdagen. Vi klikkede fra det første møde, og det var (åbenbart) vigtigt for mig, at jeg havde en som troede på mig og som kunne se fremskridt.

Det har været super godt og alle pengene værd!

Jeg er blevet gladere, sundere og selv min hud har ændret sig. Jeg kan rumme mange flere ting og er heller ikke træt på samme måde som før. Jeg retter ryggen og tror mere på mig selv. Det har været den bedste investering, som jeg har gjort for mig selv.

Min varmeste anbefaling går til Robert, det har været nogle fede timer vi har haft sammen, selvom det var tidligt om morgen og til tider også pænt hårdt.

Sammen med Robert har jeg tabt 6,2 kg og smidt 20 cm. Skulle det ske, at jeg fik brug for et skub i den sunde retning ville Robert være den første der fik besked.

Det har været en fantastisk rejse. En rejse som på ingen måde er slut. Dette er kun starten.”

Jeanet Tvede – 34 år, Silkeborg

Nikolaj tabte sig og fik ændret kroppen

“Det har aldrig været mit mål at tabe mig X antal kilo, men i stedet ville jeg bygge lidt om på min krop. Helt konkret har jeg pt. smidt ca. 8 cm. omkring livet. Jeg har kun tabt 4-5 kg, men min kropsbygning har ændret sig markant og jeg har langt større styrke i min krop nu end tidligere – altså mere muskelmasse – mindre fedt”*

“Jeg har i mange år dyrket styrke som en sekundær del af min træning, og da jeg pga. en skade ikke har kunne løbe statisk løb i mange år, var det min førsteprioritet at finde et alternativ, som ikke nødvendigvis krævede at jeg kunne løbe.

Mit valg faldt på Fortius fordi deres rammer med udgangspunkt i styrketræningen passer godt til mig, og jeg kunne godt lide den forholdsvis simple tilgang til kosten, som præger Fortius kostpyramiden.

For mig var det nemt at vide hvad jeg måtte og ikke måtte spise – og hvis jeg var i tvivl var Robert hurtigt klar med svarene.

Jeg har tidligere selv af flere omgange forsøgt at omlægge min kost for at tabe mig. Det er lykkedes i kortere perioder, men på længere sigt er det aldrig lykkedes.

Inden jeg startede hos Robert havde jeg i en periode pga. nyfødt barn bare ladet stå til, hvilket ellers aldrig har ligget til mig. Det at stå til ansvar for andre end mig selv har helt sikkert også hjulpet mig langt.

Det har aldrig været mit mål at tabe mig X antal kilo, men i stedet ville jeg bygge lidt om på min krop. Helt konkret har jeg pt. smidt ca. 8 cm. omkring livet. Jeg har kun tabt 4-5 kg, men min kropsbygning har ændret sig markant og jeg har langt større styrke i min krop nu end tidligere – altså mere muskelmasse – mindre fedt.

Jeg fortsætter med en progressionel fremgang ud fra de træningsprogrammer, som jeg har planlagt sammen med Robert under mit forløb, og jeg rykker mig hver eneste gang.

Selvom det til tider kan være hårdt – både at holde sig til kostplanen og at komme afsted til træning – så er det, det hele værd når man kigger i spejlet og på målebåndet.

Før lod jeg bare stå til og spiste, hvad jeg ville – nu har jeg hver uge et mål om at komme afsted min. to gange til styrke, og selvom det ofte kan være hårdt at komme afsted efter en lang dag, så giver det rigtig god mening på den lange bane.

Ift. maden har jeg også meget større nydelse af at spise “hvad jeg vil, når tiden er til det – og det er den stadig flere gange i ugen 🙂

Forløbet har helt sikkert givet mig mod på en sundere tilværelse, hvor træning og kost fylder til sin tid og fylder tilpas meget i hverdagen.

Derudover har jeg fået masser af gode værktøjer med i kufferten, som jeg kan bruge i resten af mit liv.

Både ift. konkrete øvelser og aktiviteter, men også viden om kost og træning, som jeg kan bruge til selv at bygge videre med.

Jeg vil til hver en tid anbefale Robert. Han passede rigtig godt til mit temperament og var god til at tilpasse sig mig og mine mål.

Han er rigtig dygtig til at presse en helt til grænsen – og også rykke lidt på dem – hvilket kommer til udtryk i alverdens (mærkværdige) øvelser.

Han har empati og en god forståelse af sine klienter, og så er han altid klar med en opbakkende kommentar, hvis der er brug for det, og en “kom nu”-kommentar, hvis der er brug for det.

Samtidig var han “always online” via telefonen, så jeg havde altid mulighed for at kontakte ham med diverse – store og små – spørgsmål hele vejen gennem forløbet.”

Nikolaj Hagen – 28 år, Silkeborg

Vivi blev stærkere og fik mere muskelmasse

“Jeg er blevet så motiveret og er forsat i gang med min træning, der nu er blevet en del af min hverdag. Har meget mere energi og overskud i hverdagen til familien, når jeg træner”*

“Jeg valgte en personlig træner, da jeg manglede motivation og ikke kunne få mig selv i gang.

Inden jeg fik børn havde jeg været utrolig aktiv, og glad for min krop og set mig selv som en sund og stærk pige.

Men efter to fødsler og absolut ingen motion, fandt jeg mig selv utrolig slap og uoplagt. Og mit
kropssyn var ikke længere det samme.

Jeg har altid været meget slank og har haft et brændende ønske om at tage 10 kg på. Selvfølgelig på en sund og god måde så det også sad flot på min krop.

Samtidig var det vigtigt for mig at blive stærk, så jeg kan løfte mine børn og holde mig stærk gennem resten af livet.

Jeg har forsøgt med vægtforøgelse flere gange, men ikke med en personlig træner.

Det var utroligt befriende at møde Robert, der med det samme kunne fortælle mig at jeg havde skudt langt over mål med de10 kg. Han hjalp med at sætte et meget mere realistisk mål på 5 kg over et halvt år.

Det går utroligt stærkt, når træningen er i gang, og resultaterne viser sig så hurtigt.

Var meget overrasket over, hvor hurtigt kroppen bliver stærk.

Jeg er blevet så motiveret og er forsat i gang med min træning, der nu er blevet en del af min hverdag. Har meget mere energi og overskud i hverdagen til familien, når jeg træner.

Tak Robert, det var så godt at blive skubbet i gang.”

Vivi Andersen – 35 år, Kompetencechef, Silkeborg

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.