Personlig Træner
Martin Dalby Christensen

Træner profil

Martin Dalby Christensen – Personlig Træner

Martin har altid været glad for sport og fritidsaktiviteter, og indtil han blev 17 år spillede han bl.a. håndbold og var normalvægtig, men da han ramte starten af tyverne begyndte han at skulle kæmpe med kiloene.

Vægten svingede mellem15-20 kilo for meget og var helt op på 30 kilo, da det var værst, og han var ked af sit udseende. Mentalt var han stadig slanke Martin, men når han kiggede i spejlet, sagde virkeligheden noget helt andet.

Hans overvægt påvirkede ham, når skulle købe tøj, så han altid valgte en størrelse over, hvad han egentlig kunne passe, for at kunne gemme sig lidt, og han havde et utal af store hættetrøjer og sweatre. Det værste var, når han skulle til en finere fest, for så kunne han ikke gemme sig mere og skjorten strammede altid alle de forkerte steder, og tog han en jakke ud over følte han sig bare som et hus.

Han prøvede derfor mange forskellige ting i sin jagt på en slankere og sundere krop. Han gik altid efter ”quick fix” kure, hvor man kunne tabe sig gevaldige kilo på så kort tid som muligt. Dukan, Nupo, 5-2 kuren m. fl og han investerede en formue udstyr som løbetøj og sko og i alverdens fitnessudstyr deriblandt crosstrainere, kondicykler, løbebånd, men alle endte som tørrestativ i stuen efter kort tid.

Han startede altid med de bedste intentioner, men der gik som regel ikke mere end 14 dage, før det endte med ømme ben og fødder og manglende motivation, når det regnede eller var dårligt vejr.

I månedsvis knoklede han fitnesscenteret og han fulgte alle kendte kostråd samtidig, men trods sit hårde arbejde og timer i alle fitnessmaskinerne var resultater ikke prangende, og Martin følte ikke, at han kom nogle vegne.

Fra svært skadet og overvægtig til personlig træner med stort vægttab

Uanset hvilke metoder han benyttede sig af svigtede kuren eller viljestyrken til sidst og, hver gang røg alle kiloene på igen plus nogle ekstra. Da han samtidig ikke vægttrænede røg muskelmassen også, hver gang, han forsøgte at tabe sig, men det var kun fedtet der kom igen, så for hver gang, han havde forsøgt sig stod han dårligere end udgangspunktet.

I 2013 kom Martin ud for en voldsom ulykke, da han styrtede ned i et lille Ultralight fly og smadrede sin krop, og pludselig var alt det han holdt af at gøre uden for rækkevidde.

Trods sin overvægt havde Martin altid været meget aktiv. Han arbejdede hårdt, elskede fysiske krævende projekter, og at knokle i haven.

Men med et slag var alt det, han engang kunne væk.

Hos venner og familie var han den man ringede til, hvis der skulle flyttes en kampesten eller et stort træ skulle fældes.

Han var sygemeldt i 9 måneder og måtte igennem en stor rygoperation uden held og havde konstante rygsmerter. Martin var på stærkt smertestillende medicin og i det hele taget svag og mentalt nede. Det var så galt, at selv det at løfte sin lille datter op fra gulvet fik tårerne frem i øjnene på grund af smerterne.

At gå fra at være stærk til at være så svag gjorde noget ved Martin psykisk. Han følte sig ikke som en rigtig mand mere, nu hvor han måtte opgive sit arbejde som gulvlægger, var en som blev taget hensyn til og i det hele taget var en skygge af sig selv.

Ikke mindst fordi lægerne mente, at der ingen udsigt var for betydelig bedring.

Martin startede på en ny uddannelse som psykoterapeut med fokus på misbrug af alle slags. Stof, alkohol, mad, medie osv., og har bl.a. arbejdet med på varmestuen i Silkeborg, men han måtte have sin styrke igen.

Han søgte hjælp hos sin bror Kasper V. Christensen, der var vendt tilbage til Jylland efter at have været på Sjælland i mange år, og han begyndte nu at følge Fortius Fitness metoder og kostprincipper.

Han havde tidligere overvejet at spørge Kasper om hjælp i forbindelse med overvægten, men Martin led, som så mange andre mænd af ”kan selv- vil selv”, som han kalder det, så det blev ved overvejelserne.

Men med den situation han nu befandt sig i, var han klar over, at den holdning måtte ændres, ikke mindst i erkendelsen af at ”kan selv -vil selv” ikke havde hjulpet ham tidligere.

Styrken vendte tilbage og Martin lærte oveni, at ikke fokusere så meget på vægten, men i stedet for se forandringerne i spejlet og kigge på målebåndet. Han lærte, hvordan man træner rigtigt!

I dag er han stort set smertefri til trods for mange speciallægers ord om, at han nok altid ville være mærket og svækket pga. de skader han pådrog sig i ulykken.

Han tager ingen smertestillende medicin og behøver ikke længere lange hvil på sofaen efter den mindste smule kraftanstrengelse.

Den rigtige styrketræning og korrekte teknik har gjort ham stærkere, og han har styrket sin rygmuskulatur og holdning og smidt alle de overflødige kilo!

Martin føler sig dog ikke som den Martin han var engang, og som han, til at starte med, gerne ville tilbage til.

Han føler, at han er en gladere og stærkere udgave af sig selv og han kan nu lege med sine børn, deltage i alt det han kunne før og nyde livet fuldt ud.

Det eneste han fortryder er, at han ikke hev fat i sin bror tidligere, for ”stoltheden” har kostet ham mange års unødige bekymringer, problemer, penge og kilo.

Derfor besluttede Martin at skifte karriere, og at gå i lære hos sin bror, for hvis han med den rigtige træning, kost og redskaber kunne opleve så stor forskel, så vil andre også kunne det, og hvorfor lide i årevis, når løsningen i virkeligheden er så ukompliceret.

Martin vil gerne give alt det styrketræningen har givet ham videre til sine klienter, så de også kan opleve fordelene ved et sundt liv og en stærk krop.

Hvad siger klienterne

Louise tabte sig og blev af med appelsinhuden

“Jeg blev stærkere og stærkere, centimeterne raslede af, mine bukser blev for store, bluserne begyndte at hænge lidt for meget, min appelsinhud forsvandt og folk begyndte at kommentere på min form”*

louise t

“Jeg hørte om Fortius Fitness fra en veninde, som havde været i gang i nogle uger og allerede opnået resultater.

Jeg fik ret hurtigt blod på tanden, da alle Fortius Fitness værdier passede godt på min søgen efter et sundere og stærkere liv, og det at gøre træning til en livsstil.

Jeg tog kontakt og fik en snak med Martin, som i sig selv er den mest fantastiske person, og jeg følte mig hjemme med det samme og ville egentlig bare i gang.

Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg var kommet til det rigtige sted.

En lang snak og en krammer senere kørte jeg hjem igen, med den dejligste følelse inden i, fuld af energi og helt klar til at starte hos Martin.

Jeg havde et mål, jeg ville tabe mig, blive stærkere, mere toned og jeg ville “prøve” at blive ligeglad med tallene på vægten og koncentrere mig omkring centimeterne og før og efter billeder.

Jeg havde en masse løst maveskind fra to graviditeter og var faktisk bare ret slatten.

Jeg har en badminton karriere bag mig, en masse cardiotræning og forkert kost, som jeg troede var vejen frem dengang, men det har resulteret i hængenumse, appelsinhud og mormorarme.

Min krop havde brug for styrke og en anden kost.

Jeg kom godt i gang hos Martin.

Vi svingede ret godt sammen, og jeg elskede at komme til træning.

Han pressede mig og lærte godt fra sig. Han var super til at motivere, hjælpe, give kritik og masser af ros!

Jeg blev stærkere og stærkere, centimeterne raslede af, mine bukser blev for store, bluserne begyndte at hænge lidt for meget, min appelsinhud forsvandt og folk begyndte at kommentere på min form.

Det var den dejligste følelse af succes.

Fortius Fitness har lært mig, hvordan jeg skal holde mig sund og fit hele livet, ikke bare for en kort periode.

De har fået mig til at indse, at styrketræning er vejen frem, og at det med kosten faktisk ikke er så svært.

De har ændret mit liv, jeg fortsætter min rejse, jeg er slet ikke færdig…”

Louise Tvedt – 29 år, Ry

Heidi tabte 5 kg og 25 cm på 4 uger og fik mere overskud og færre smerter

“Faktisk er jeg blevet helt grebet af at løfte jern, det havde jeg aldrig troet var noget for mig, men det er overskueligt for mig, og det føles så fedt at tage ned i mit nærliggende center nu og vide præcis, hvad jeg skal der, jeg går ikke rundt og kigger på maskinerne og prøver mig lidt frem her og der, men ved præcis hvilke øvelser jeg skal lave, hvilke vægte der skal på. Det er fedt og jeg tør også selvom de store pumpede muskelmænd træner lige ved siden af mig- det er helt ok, det har min Fortius Fitness træner lært mig”*

vægttab i silkeborg med martin christensen

“Stress, yoyo vægt, og en forestående rejse til Australien, hvor jeg gerne ville se præsentabel ud i sommertøj fik mig til at starte i mit hidtil fedeste træningsforløb hos personlig træner.

Jeg tilmeldte mig forløbet hos Fortius Fitness i Silkeborg efter mange overvejelser, for det ville blive tidskrævende og også første gang, at jeg skulle bruge så stort et beløb på mig selv.

Jeg er dyrlæge med min egen hestepraksis og i min fritid aktiv dressurrytter. Mit job er udfordrende og med mange udforende arbejdsstillinger. I min fritid træner jeg mine heste og har ofte problemer med at sidde i balance uden at spænde op i min ryg og lænd, samt underben.

Jeg ønsker at holde mig i form, primært for at ha det godt, føle mig godt tilpas i det tøj jeg kan lide og kunne holde i mange år både som dyrlæge og rytter uden smerter. Jeg har let til overvægt og især i stressede perioder, har jeg altid haft svært ved at vælge det sunde frem for den lette og usunde mad, jeg ofte finder på tankstationer, når jeg kører rundt i landet.

Jeg har prøvet mange kure igennem årene og købt flere årskort til fitnesscentret, men ofte kun gjort brug af det nogle få gange. En enkelt gang hyrede jeg en personlig træner i 3mdr. Det var hyggeligt, men desværre havde træneren ikke meget uddannelse og erfaring bag sig, så det blev hyggeligt forløb, men ikke givende progressiv træning, som jeg kunne mærke effekt af.

De seneste 2 år har jeg løbetrænet og i år gennemført 2 halvmaraton, og jeg har været stolt af det, men faktisk taget på i vægt.

En veninde fortalte mig om hendes forløb hos Fortius Fitness, og jeg var især begejstret over at høre, hvor stor fokus der var på kropsholdning i øvelserne, og det at træne korrekt uden at slide på kroppen.

Jeg tog kontakt til Fortius og fik hurtigt svar, og da jeg altid er hurtig til at tage en beslutning, når noget føles rigtigt, startede jeg min første træning samme dag som den indledende samtale, som i øvrigt var meget positiv. Jeg fik fra dag 1 en oplevelse af, at jeg var landet et sted hvor trænernes uddannelse var god, og de vidste, hvad de havde med at gøre både træningsmæssigt, kostmæssigt og samtidig havde træneren en fantastisk evne til at møde mig med en venlighed og forståelse for min situation, så jeg følte mig tryg og havde mod på at træne der, trods jeg er så flov over at kæmpe med vægten.

Jeg var på den første træning igennem alle øvelserne, og Martin fik mig topmotiveret med opmuntrende snak og gav mig en tro på, at jeg kunne det her, og at det virker. Jeg havde meget svært ved squat, selv uden vægt, men vi trænede det igen og igen, og i dag kan jeg lave en perfekt squat- fedt er det i sig selv, da jeg altid har sagt, at det kan min krop bare ikke BUM.

Allerede efter 2 uger havde jeg smidt de første 2,7 kg og rigtig mange cm mindre i omfang, det gav mig virkelig blod på tanden til at fortsætte og gi endnu mere gas både på kost og træning.

Efter 4 uger havde jeg i alt tabt mig 5,1kg og 25 cm skrællet af hele vejen rundt. Det føles så godt, og jeg har ikke været sulten, jeg har spist gode mættende måltider hver dag. Nævn mig i øvrigt en kur jeg ikke har prøvet- juice, retro, NUPO osv osv. Altid med stort vægttab, men ikke uden sultfølelse og træthed til følge.

I forløbet hos Fortius Fitness spiser jeg helt almindelig mad, og så meget jeg har lyst, og kiloene rasler af. Det ikke nemt, der har været masser af sved og ømme muskler, men på den fede måde og jeg føler mig meget stærkere og med meget mere energi og tro på, at det her er vejen for mig.

Faktisk er jeg blevet helt grebet af at løfte jern, det havde jeg aldrig troet var noget for mig, men det er overskueligt for mig, og det føles så fedt at tage ned i mit nærliggende center nu og vide præcis, hvad jeg skal der, jeg går ikke rundt og kigger på maskinerne og prøver mig lidt frem her og der, men ved præcis hvilke øvelser jeg skal lave, hvilke vægte der skal på. Det er fedt og jeg tør også selvom de store pumpede muskelmænd træner lige ved siden af mig- det er helt ok, det har min Fortius Fitness træner lært mig.

Alt i alt har Fortius Fitness gjort mig stærk både fysisk og mentalt. Fysisk føler jeg mig stærkere. Kommer lettere ud af sengen om morgenen, hvor jeg ellers er noget stiv i kroppen efter de lange løbeture og skæve arbejdsstillinger. Mine arbejdsdage føles bedre og ikke så tunge. Rideturene på mine heste er meget skønnere, jeg har opnået en bedre balance i min krop, og det hele føles bare lettere.

Mentalt har jeg fået mere overskud, og så bliver jeg jo glad når jeg hopper i tøjet, og det tydeligt sidder bedre. Bedst af alt er, at jeg nu faktisk er ok med at skulle i badetøjet på min forestående rejse til Australien.”

Heidi Nielsen – 38 år, Dyrlæge, Skive

Martin blev ”tonet” efter 9 års inaktivitet

“Mit forløb gik fra 24.04.17 til 31.05.17 og har seriøst aldrig været så “ripped” som ved afslutningen af forløbet”*

vægttab i silkeborg

“Hej Fortius Fitness,

Vil bare sige tak for et helt igennem fantastisk forløb hos Martin i Silkeborg.

Han er top professionel og tilmed et super sympatisk og empatisk menneske.

Efter 9 år med total inaktivitet, uden nogensinde at have vægttrænet før, og godt på vej imod de 40 år, var det med en smule skepsis, at jeg mødte op til mit første intro-møde.

Martin fik på en god og tillidsvækkende måde hurtigt overbevist mig om, at dette var det helt rigtige for mig, samt at det nok skulle blive super fedt.

Hvor havde han ret i ovenstående!

For det første var træningen virkelig fed.

For det andet var det altid hyggeligt og med masser af humør på at komme til træningen med Martin.

Altid træning med høj intensitet og samtidigt har Martin jo fantastisk humør og er empatisk og forstod mine behov og ønsker.

Var en smule skeptisk mht. kosten, men det var intet problem med den grundlæggende informationer fra Fortius Fitness samt Martins kyndige vejledning undervejs.

Mit forløb gik fra 24.04.17 til 31.05.17 og har seriøst aldrig været så “ripped” som ved afslutningen af forløbet.

Har nu selv-trænet i en god måned. Det går ok, men har planlagt et SuperFit-forløb i august måned hos Martin, da jeg vil være sikker på ikke at “gå kold” i træningen.

Kan kun give Fortius Fitness og Martin i Silkeborg mine bedste og varmeste anbefalinger.”

Martin Jul – 39 år, Selvstændig, Silkeborg

Jens tabte 4 kg fedt og smed 12 cm om maven

“Det er fedt at se, hvordan man fra træning til træning bare bliver stærkere og stærkere og bedre og bedre til øvelserne. Men vigtigst af alt har jeg kunne mærke, at det hjælper i det daglige arbejde”*

vægttab silkeborg

Jens Kjær

“Jeg holder af mit arbejde og vil gerne kunne arbejde mange år endnu.

Jeg har arbejdet som murersvend i 4,5 år, og det kører på skinner, der er masser at laver, og det kører bare derud ad.

Men det er et meget fysisk hårdt arbejde, og overbelastninger og arbejdsskader kan forekomme, så man kan risikere at blive tvunget til at skulle foretage karriereændringer mod sin vilje.

Derfor valgte jeg at tage kontakt til Martin hos Fortius Fitness i Silkeborg for at komme i gang med nogle øvelser, der kunne mindske chancen for skader og som samtidig kunne forbygge.

Lige fra dag 1, blev man modtaget med et kæmpe overskud, et ”hvad så der ” ” får du spist ordentligt” ” har man det godt” – alt sammen god energi, hvilket gør, at man bliver endnu mere motiveret til den træning der skal til at i gang.

Og resultaterne er krystalklare.

Det er fedt at se, hvordan man fra træning til træning bare bliver stærkere og stærkere og bedre og bedre til øvelserne.

Jeg har engang prøvet 5:2 kuren, men endte med at kører træt i det. Og ellers har jeg aldrig tænkt så meget over, hvad der blev spist. Jeg har nok slæbt rundt på en 5-10 kg for meget.

Målet var som sådan ikke, at jeg ville tabe mig, men jeg tænkte der nok røg et kilo eller to. Men efter informationsmødet steg interessen for at se, hvad det afsluttende resultat kunne blive.

Og efter at har sagt nej tak til pizza kl. 03 om natten, efter man har været på musikjob, er som om man kan flyve til næste træning.

Endte med at tabe 4 kg ren fedt og samtidig tabe mig 12 cm rundt om maven.

Men vigtigst af alt har jeg kunne mærke, at det hjælper i det daglige arbejde.

Jeg har været vildt godt tilfreds med forløbet, både med øvelserne, faciliteterne og træneren. Der har bare været styr på det hele, lige fra at man kommer ind af døren første gang, til man forlader den igen.

Der er kun ros tilovers her fra og til Fortius Fitness og træner Martin.”

Jens Kjær – 26 år, Murersvend, Silkeborg

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.