Er du offer for denne forbandelse?

Hvis du har to valgmuligheder…

 1. en hurtig, eller…
 2. en lidt langsommere…

… metode til at opnå DINE mål – hvilken metode, ville du så vælge?

Bare rolig – det er ikke et trickspørgsmål.

Tænk over det!

Det kommer ikke som en overraskelse, hvis du valgte den hurtige metode. Det gør næsten alle, når vi præsenterer dem for det spørgsmål.

Det er bare sådan, vi mennesker er indrettet fra naturens hånd.

Og lige et spørgsmål mere…

Og tag dig endelig god tid til at tænke over dit svar!

HVAD ER EGENTLIGT GRUNDEN TIL, AT DU TRÆNER, GÅR PÅ KUR ELLER FØLGER EN KOSTPLAN?

Den grundlæggende årsag vel at mærke!

Sig ikke… for at TABE DIG … det stikker dybere end det!

Har du svært ved at komme med et svar så tænk over, hvilke situationer i dit liv, din dagligdag, der har ført til, at du nu sidder her og læser Insider.

 • Bliver du forpustet, når du går på trapper?
 • Har du gener i hverdagen?
 • Er tøjet krympet?
 • Er rattet i bilen for tæt på maven?
 • Har du det bedst med slukket lys, hvis der er sex på tapetet?
 • Er du blevet såret af bemærkninger fra dine børn eller har du svært ved at følge med dem?
 • Følt dig utilpas på stranden, i omklædningsrummet eller andre steder, hvor tøjet skal af?

HVAD ER GRUNDEN TIL, AT DU ØNSKER AT GØRE NOGET FOR DIN FYSIK?

Vi kan selvfølgelig ikke gætte dit svar. Nok er vi supererfarne personlige trænere, men vi er ikke synske…

Dit svar kan selvfølgelig variere fra vores, men se om ikke det er lidt derhenad, når det kommer til stykket.

For os handler det om at have det godt.

 • At have et godt helbred både nu og i fremtiden
 • At være tilfredse, når vi står foran spejlet
 • At have energien og overskuddet til at være en god partner, forældre og at kunne holde trit med vores fortsat voksende virksomhed
 • At vi investerer tid i træning og sund kost, fordi den indsats på sigt giver os mulighed for at planlægge, hvad vi ønsker at foretage os, når vi går på pension, får børnebørn og hvem ved – måske oldebørn
 • At vi ønsker, at det er vores lyst og ikke vores krop, der bestemmer, hvordan vores liv skal se ud

Uanset hvad der er dine grunde, handler de sikkert også om meget andet, end hvilke tal badevægten viser på kort sigt – eksempelvis en uge.

Alligevel ender det ofte med, at det er der vores fokus ligger, fordi…

…vores (primitive) hjerner løber om hjørner med os.

Vi mennesker vil altid søge den korteste vej og hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det var smart i vores forfædres, urmenneskets verden, hvor vi var afhængige af at få den størst mulige gevinst på kortest mulig tid og at bruge så lidt energi på det som muligt.

MEN…

I vores moderne verden giver søgen efter lette løsninger og smutveje desværre bagslag, når det kommer til vores higen efter at ændre på vores kroppe.

Vi søger de hurtige løsninger – quick fixes -og vi reagerer på annoncer og overskrifter, der lover os dem, og det gør os til lette ofre for en forbandelse, hvor det ene quick fix afløser det andet.

Rigtig mange mennesker, der ønsker en kropstransformation (og ikke kommer nogen vegne), griber udfordringen an på en måde, der gør dem til en kugle i en flippermaskine, der sendes fra det ene quick fix til det andet, indtil de til sidst ryger ned i et hul.

Den bedste måde at vise præcis, hvad der sker er ved at illustrere alt det, der går galt i processen.

Ved første øjekast kan den se lidt uoverskuelig ud, men tag dig god tid til at studere den og læse de uddybende forklaringer, og du vil se sammenhængen – og måske endda dig selv i den.

livsstil

 • Kortsigtet mentalitet: ”Giv en mand en fisk, og han har mad i dag. Lær ham at fiske og han har mad for livet,” siger ordsproget.

  Den kortsigtede mentalitet giver dig måske umiddelbart et resultat nu og her, men det varer ikke ved.

  Indstillingen fra start er forkert og bliver til en jagt på de hurtige og nemme løsninger og genveje – en reset knap til et nyt liv.

  Hvordan den kortsigtede mentalitet og forkerte indstilling opstår, vender vi tilbage til, men jagten på den hurtige løsning starter en kaskade af kædereaktioner.

  Den onde cirkel er startet!

 • Køb af ”magisk løsning”: På grund af den forkerte tilgang er mange lette ofre for en kæmpe industri, der lever højt på quick fix-produkter, som du får et par eksempler på om lidt. “Tab 5 kg på en uge med denne Detox eller mirakelkur” eller ”få flad mave med kun 5 minutters træning om dagen med denne TV-shop-maskine eller vidunderudstyr.”

  Producenterne taler direkte til din primitive hjerne og er 100% bevidste om din mentalitet, drømme og utålmodighed, og deres salgsmetoder opbygger en illusion om den hurtige løsning, men udfaldet er altid uundgåeligt og forudsigeligt.

 • Handling og implementering: Størstedelen af alle mennesker fejler allerede lige her.

  De gør ingenting. INTET.

  For mange er det nemlig selve købet i sig selv, der umiddelbart er belønningen. De har fået et ”fix”, og er blevet forført af en nøje udtænkt marketingstrategi, der ender i et impulskøb styret af følelser.

  De lader sig i stedet fascinere af den næste “mirakelkur” eller “vidunderudstyr”.

  Den onde cirkel fortsætter.

 • Resultater: Ud af det fåtal der faktisk går i gang, vil mange slet ikke få resultater – det sender dem straks tilbage i jagten på det næste ”fix”.

  Nogle få opnår resultater, men de vil opdage, at de er kortvarige, midlertidige og/eller at de hurtigt stagnerer – de vil altid løbe ind i…

 • Forhindringer: Det går for langsomt, eller metoden er for krævende, restriktiv eller kedelig. Motivationen ryger… ”løsningen” var en løgn og ikke holdbar, så den droppes/opmagasineres.

  De oplever oftest, at kiloene vender tilbage og ”tager venner med”, for med quick fixet følger yoyo-effekten også kaldet elevatorvægt, som sender dem tilbage til starten af ​​processen … på udkig efter det næste ”magiske løsning”, mirakelkur eller træningsprogram.

  Med andre ord: En selvforstærkende og uendelig ond cirkel.

Kan du nikke genkende til denne beskrivelse?

Det er altså tilgangen – mentaliteten, der er den primære årsag til, hvorfor så få lykkes med deres projekt. Altså starter det langt før, du overhovedet er begyndt at lede efter en løsning.

Får du ikke ændret den, vil du blive ved med at være fanget i den onde cirkel, der smitter af på dit selvbillede og forplanter sig til andre aspekter i dit liv.

Og cirklen kan faktisk være farlig i længden.

En ting er, at det er hamrende irriterende, hvis du egentlig ”kun” havde 5 kg fedt for meget, da du startede og nu skal slås med 10 kg i stedet. (Vi kommer ind på, hvorfor det sker senere i Insider).

Og at det er hamrende irriterende med de penge, den tid og den energi, du har brugt.

Men er du en overvægtig person, der eksempelvis er på randen af diabetes, og nu tager yderligere på, kan du nu blive skubbet direkte ud i en forværring af helbredet med sygdom og store helbredsmæssige og personlige konsekvenser til følge.

Derfor er det alfa og omega at få gjort op med mentaliteten og få brudt cirklen, mens tid er.

Mange af vores overvægtige klienter har ikke været det altid – deres vægtøgning startede i det små og blev forøget efter stribevis af forsøg med bl.a. quick fixes.

Men inden vi dykker dybere ned i såvel årsag til mentaliteten og i, hvordan du slipper ud af fangenskabet, får du et par eksempler på den kæmpe industri, der ligger på lur efter vores penge og lukrerer på vores mentalitet, når den er forkert.

For her er INGEN interesse i, at du får ændret den, for så falder du ikke længere for deres salgstricks, og det er jo BAD FOR BUSINESS.

Skriv “sådan taber du dig hurtigt” i Google, og du får over 250.000 søgeresultater. Skriv det på engelsk, hvad mange af os jo også gør, når vi søger oplysninger, og resultatet bliver endnu mere overvældende.

Du får følgende på side 1:

Næsten 5 millioner resultater …

Se på overskrifterne – de spiller alle på, hvordan man gør det “hurtigt” – ingen steder nævnes ordet “permanent” eller ”holdbart”.

Frygteligt!

Her er det samme søgeord på YouTube:

“Sådan taber du dig på en uge”, “Sådan taber du 1 kg på 1 dag” – ja, hurtige løsninger er også overalt på YouTube.

Bekymrende!

Og prøv også lige ”how to lose weight fast” på Amazon, og du får:

3853 bøger, videoer og andet om, hvordan man går ned i vægt. Og igen er ordet “hurtigt” i fokus.

Skrækkeligt!

Og særdeles problematisk.

Og det er ikke bedre i Danmark – se bare, hvad et dansk ugeblad kan præsentere på deres hjemmeside.

Der ligger adskillige kure, deriblandt en slankekur, hvor man spiser is, og hver uge pryder en eller anden NY hurtig, hip eller mærkelig kur forsiden af bladet.

Det appellerer i den grad til at springe rundt og aldrig komme i gang med en holdbar løsning.

Det er quick fix-mentaliteten i en nøddeskal.

Hvis bladet her virkelig var interesseret i at sælge dig en god og brugbar løsning, hvorfor er der så en ny kur hver uge?

Og hvorfor i alverden bygger de så meget af deres markedsføring op omkring den nye kur i hvert blad?

Tænk over det, i forhold til modellen ovenfor.

HVORFOR VORES KORTSIGTEDE MENTALITET KØRER OM HJØRNER MED OS

Da vi jo har konkluderet, at den mentalitet ligger i os fra starten, er det ikke et spørgsmål om, hvordan den opstår, men hvorfor vi ikke kan modstå den.

Hvordan ender det med at gå så galt?

Hvorfor er det så svært at modstå markedsføring, der taler til vores forfædres hjerne i vores veluddannede samfund?

Burde vi ikke kunne ignorere påvirkningen?

Lad os kigge nærmere på, hvordan den kortsigtede mentalitet fungerer.

Og her kommer vores følelser på banen, for vi er i vores følelsers vold, når det kommer til vores krop.

 • Hvem vil ikke gerne sine problemområder til livs?
 • Stå selvsikkert foran spejlet eller sin partner med eller uden tøj?
 • Gå på date fuld af selvtillid, hvis man er single?

ALLE!

Hvem gider tvinge sig igennem ugevis af pinsler med sult, cravings, at sutte på et salatblad eller spise ensformigt eller superkontrolleret i gennem en længere periode?

Hvem gider slide sig halvt ihjel med træning?

INGEN!

Derfor skal kuren være effektiv og hurtig, og træningen så let som mulig og helst give resultaterne samme dag.

Ligesom når du tager en smertestillende pille, så du kommer af med hovedpinen og kan komme videre på din vej.

Som tidligere nævnt, er nogle drevet af selve fixet – bare det at købe ”den magiske løsning”.

Oveni vores medfødte mentalitet, er vi som forbrugere blevet opdraget i en brug og smid væk kultur og en købskultur, der tillader os handle hurtigt uden tanke for, om det nu også er rigtigt af os at foretage det køb.

Det er spændende og nyt og svært at modstå, og taler til det samme i os, som impulskøbene ved kassen i supermarkedet og andre butikker.

Tænk over, hvor mange ting du har på loftet, i kælderen, garagen eller garderoben, som egentlig aldrig er blevet brugt. Tøj, bøger, nips og måske også træningsudstyr og slankekure, der enten ikke fungerede eller bare ikke var interessante, da du lige fik kigget nærmere på dem.

For andre handler det om noget socialt. At have viden at dele eller noget at skrive om til andre.

Man udveksler erfaringer med andre, venner, veninder, fremmede i fora på nettet.

Hvem mon har den næste vidunderkur?
Hvem har tabt hvor meget med hvilken metode?

Det giver status at kunne vejlede andre, og at være en del af et fællesskab, og vi glemmer at sætte spørgsmålstegn ved det, vi støder på i strømmen af information.

Hvis alle andre gør det, må det jo være rigtigt. Det skal i hvert fald prøves, hvis nogle melder om hurtige resultater, så man kan sige, at man også har prøvet den og den kur.

Nogle ønsker virkelig at skabe en permanent ændring, for deres krop påvirker deres liv og livskvalitet – de ved bare ikke, hvordan, og derfor bliver de fanget i et edderkoppespind af gyldne løfter og hurtige smutveje.

Er du blandt sidstnævnte, får du her en fuld liste over, hvilke spørgsmål der bør få dine advarselslamper til at blinke, så du undgår at ryge i quick fix-fælden.

For uanset hvor meget du ændrer indstilling, kan det indimellem stadig være svært at skelne et quick fix-produkt fra the real deal:

Sådan spotter du et quick fix:

 • Lover metoden dig et betydeligt fedttab/specifikt fedttab på en kort periode eksempelvis en uge eller mindre?
 • Har produktet en “Er kun effektivt, når det kombineres med kost og/eller motion” tekst som tilføjelse?
 • Hævder teknikken at være mere effektiv end at ændre dine kost- og træningsvaner?
 • Lyder metoden for god til at være sand, eller appellerer den til dine følelser ved at skabe frygt?
 • Gøres specifikke fødevarer såsom sukker, gluten og mælkeprodukter til skurken eller skal du undgå fedt eller kulhydrat?
 • Indeholder metoden stramme regler såsom måling og vejning af mad eller faste måltider?
 • Indeholder metoden ordet “alternativ behandling/behandler” eller benytter metoden sig af ordet ”detox”?
 • Kan virksomheden bag en metode eller produkt fremvise undersøgelser, der bakker op om deres påstande? (Og nej, det er ikke nok, at der står en person i kittel og siger god for det, som det sker i nogle infomercials.)
 • Lover produktet eller metoden hurtige resultater med næsten ingen indsats.

Hvis du efter at have stillet disse spørgsmål stadig er forvirret … Så skal du helt sikkert gå i en stor bue uden om.

Brug spørgsmålene til at finde ud af, om den metode du har kig på kan komme gennem nåleøjet, hvad enten der er tale om et træningsprogram, en diætist, en personlig træner eller noget helt fjerde.

For et quick fix kan se ud på mange måder og være alt fra magnetringe og slankeplastre til en kostplan eller et ”avanceret” stykke træningsudstyr.

HURTIG LØSNING = LANGVARIGT PROBLEM

Hver gang du bliver konfronteret med den hurtige løsning, vil du finde, at det er det absolut værste valg og sværeste metode, for det vil kun ende i frustration.

Quick fixes forsinker nemlig processen hen mod at finde reelle løsninger på problemet og forhindrer dermed et permanent vægttab.

For Quick fixes smadrer hele din rytme – det er derfor, at de aldrig holder og bliver til nye vaner – de tager ikke højde for din livsstil.

Og vores hverdag er jo netop bygget op omkring vaner og rutiner. Tænk bare over din egen dagligdag.

Du står op, børster tænder, tager bad, tager tøj på, spiser måske morgenmad, frokost, aftensmad og går i seng på bestemte tidspunkter.

Og din kost ligger ofte også under for vaner, hvor du spiser mere eller mindre det samme og stopper op ved de vante hylder og produkter, når du bevæger dig af den vanlige vej gennem supermarkedet.

Ironisk nok er det derfor sådan, at jo før du accepterer, at forandring tager tid – og derfor giver slip på alle tanker om hurtige løsninger – jo hurtigere når du dit egentlige mål.

Og så er spørgsmålet blot:

Hvad skal der til for, at du ikke længere lader dig lokke af de hurtige løsninger?

Svaret er en ændring i din mentalitet!

Kan du huske spørgsmålet i starten om, hvorfor du ønsker at gøre noget for din fysiske fremtoning?

Det er der, fokus skal ligge.

Så ud med quick fix-mentaliteten, så du i stedet kan nå dine mål og få en sund og stærk krop!

Men hvordan er det så liiiige, at man får ændret på den?

Det får du svar på i morgen.

De bedste hilsner

Kasper og Joan
Personlige trænere og grundlæggere af Fortius Fitness

Fortius Fitness er Danmarks største udbyder af personlig træning og har hjulpet tusindvis af mennesker med at opnå deres drømmekrop

Personlig træning er ikke kun en investering i din figur, men også i dit helbred og din fremtid og den eneste genvej til at nå dine mål for livet.

3 grunde til at vælge Fortius Fitness:

Træning i private centre med specialuddannede fuldtidstrænere

Gennemtestet fleksibelt koncept, der gør det let at fortsætte på egen hånd

Garanti for resultater eller pengene retur

SE, HVAD PERSONLIG TRÆNING KAN GØRE FOR DIG.