Personlig Træner Dyssegaard

Læs min historie

Med 27 års træningserfaring har Morten prøvet lidt af hvert -også at fejle både med kosten og med træningen.

Men hver gang han har fejlet, er han blevet en erfaring rigere, og det har gjort ham til det, han er i dag.

En personlig træner der ved, hvor let det er at fare vild i fitnessjunglen, og som har en særlig forståelse for at hans klienter er forvirrede, når de opsøger ham.

Som far til to teenagere kan Morten slet ikke forestille sig et liv uden det overskud og den energi, som træningen fører med sig, og der er god brug for den, når der skal køres rundt til skole, aktiviteter og arrangementer dagligt.

Gennem årene er Mortens fokus skiftet fra at løfte meget til at ligge på at holde en konstant fornuftig fysik uden de store udsving.

Men da han i sin tid begyndte at interessere sig for styrketræning allerede i 15 års alderen, var målet et helt andet.

Han ønskede sig brændende noget mere kød på kroppen, fordi han var lille, og efter eget udsagn, splejset af natur, og den magre fysik sendte selvtilliden og selvværdet i frit fald.

Det blev ikke bedre af, at han fik øge/kælenavnet ”Bette Nielsen” på et tidspunkt i livet, hvor usikkerhed og andres meninger fylder meget.

Morten startede i et træningscenter i Silkeborg, hvor der var kultur for styrkeløft, og det blev han meget fascineret af.

Styrkeløft minder lidt om vægtløftning, men her konkurreres i disciplinerne squat, bænkpres og dødløft modsat vægtløftning, der består af træk og stød.

Mortens fokus gik fra at handle om at blive større til at kunne løfte tungere, for fremgangen i styrken var tydelig og motiverende, da den kom forholdsvis hurtigt, og dét at blive større blev en bonus, der kom af sig selv.

Det blev til en hel del konkurrencer, og en del medaljer, men som ved alle sportsgrene er der risiko for skader, og i 2008 pådrog Morten sig en alvorlig skade.

Personlig træner med fokus på hverdagens udfordringer

På et splitsekund blev han total nulstillet og kraftmæssigt bombet tilbage til, før han i sin tid startede med styrkeløfte.

Den ene biceps sprang begge hæftninger på underarmsknoglen, så hele bicepsmusklen nærmest hoppede helt op i skulderen.

Det førte til en kompliceret operation, og selv med lægelig ekspertise tog det halvandet år med genoptræning at få armen fuldt funktionsdygtig og stærk igen.

Det var en psykisk hård periode, for pludselig var hverdagsting som at køre bil, købe ind, rengøring og havearbejde en udfordring.

Han kunne ikke hjælpe familien på samme måde, og det værste var at hans, dengang lille, søn var vant til at tumle med sin far og sidde på skulderen af ham, når de gik tur.

Men Morten kunne ikke længere løfte ham op.

Han måtte starte helt fra bunden med helt små vægte i alle overkropsøvelser og så langsomt øge belastningen i det tempo, som armen tilladte.

Det var en lang og sej proces, som krævede meget tålmodighed.

I dag mærker Morten ikke længere noget til skaden, og træningen handler mere om at styrke kroppen stille og roligt og at holde fedtprocenten nede.

Som personlig træner ved han, at dét at komme i form og dét at holde den er to forskellige ting, og han ved at forudsætningen for at lykkes er en overskuelig plan, der indeholder plads til at hygge med god mad og vin i venner og families selskab, og at der skal være plads til at tage på ferie uden at stresse over kalorier.

For sundhed og balance handler ikke kun om at give plads træning og sund kost – selvom det er vigtigt – det handler også om, at livet skal leves.

Det er vigtigt for Morten, at hans klienter forstår det, og han elsker, når det går op for dem, at de har fået mere end blot et redskab til f.eks. vægttab, og at de faktisk har fået et værktøj, der kan støtte dem i andre henseender også, for styrketræning kan så meget mere end at give en sund, stærk og velformet krop.

Hvad siger klienterne

Peter tabte 6,6kg og kom af med generne fra slidgigt

“Jeg kunne mærke allerede efter den første måned, at hverdagen er uden gener, når jeg f.eks. går op ad trapper på skolen”*

Peter Koudal

“Jeg har fra januar til juli 2018 gået i et forløb hos Fortius Fitness. Siden 2014 har jeg haft store gener grundet slidgigt i venstre hofte efter at have været løber i mange år. Jeg har aldrig haft fokus på styrketræning, men har forsøgt mange øvelser for at styrke hofteregionen uden held.

Derfor kontaktede jeg FF i Silkeborg med henblik på at få styrket muskulaturen, hvor jeg fik tildelt Morten Nielsen som personlig træner. Morten har fra starten været utrolig venlig og imødekommende, og der har været en god kemi mellem os. Han introducerede mig allerede første gang til et fint program, jeg kunne følge, hvor vi løbende har øget vægten hen mod sommeren.

Da jeg er studerende, har forløbet været således, at vi har mødtes ca. hver 14. dag, hvor jeg ind i mellem har trænet på egen hånd i motionscenter. Jeg kunne mærke allerede efter den første måned, at hverdagen er uden gener, når jeg f.eks. går op ad trapper på skolen.

Vi havde fra starten ikke fokus på vægttab, men Morten fortalte mig om div. gode kostråd. Dette har bestemt også været et plus, da jeg har tabt de få overflødige kilo, som før var svære at komme af med.

I dag træner jeg på egen hånd ca. tre gange om ugen, og jeg er så småt begyndt at kunne løbe igen uden gener. Det er uden tvivl den bedste beslutning, jeg har gjort i mange år at kontakte Fortius Fitness. Jeg ser det som en god investering i en sund alderdom.”

Peter Koudal – 40 år, Studerende, Silkeborg

Søren fik opbygget muskelmasse og oplevede, at hans spændinger og smerter forsvandt

“Jeg kunne hurtigt mærke, at mine nakke- og skulderspændinger forsvandt (og forsat er væk så længe jeg passer min træning to gange om ugen :-)). Derudover har jeg nu fået opbygget så meget muskelmasse omkring mine knæ, at jeg kan løbe rundt med børnene og inden længe vil forsøge at snøre løbeskoene igen”*

Søren Ilum Andersen

“Jeg har trænet i Fortius Fitness hos Morten fra juni til oktober 2018. Dette har været et rigtig godt forløb, og jeg har efterfølgende, som følge af det fine og simple program Morten har lagt, nemt kunne foresætte med træning et par gange om ugen hos det lokale fitnesscenter.

Jeg har i en lang periode siddet for meget stille i min kontorstol og dette kombineret med en ledbåndsskade i knæet gjorde, at jeg slet ikke fik rørt mig nok. Dette fik mig til at kontakte Fortius Fitness, hvor jeg fik Morten som træner.

Det rare ved træningen hos Morten var, at der ikke var ret mange i centret af gangen, hvilket var rart for mig, da jeg ikke før havde arbejdet med vægttræning og her stille og roligt kunne lære, hvordan disse skal håndteres. Derudover er Morten en utrolig venlig, tålmodig og imødekommende træner, så jeg glædede mig hver gang, jeg skulle afsted.

Jeg kunne hurtigt mærke, at mine nakke- og skulderspændinger forsvandt (og forsat er væk så længe jeg passer min træning to gange om ugen :-)). Derudover har jeg nu fået opbygget så meget muskelmasse omkring mine knæ, at jeg kan løbe rundt med børnene og inden længe vil forsøge at snøre løbeskoene igen. Et ekstra plus er så, at den lille topmave jeg havde, nu er så godt som væk og der rent faktisk findes mavemuskler omkring min mave :-).

Jeg har med Mortens hjælp fået nogle simple værktøjer, hvor jeg på forholdsvis kort tid (bare 2 gange en time om ugen + omklædning) kan komme igennem alle mine muskelgrupper og holde skader fra døren, hvilket, med den hverdag jeg har med arbejde og fire børn, er helt fantastisk, så jeg kan kun give dem mine varmeste anbefalinger.”

Søren Ilum Andersen – 47 år, kontor, Silkeborg

51-årig kvinde tabte 5kg og 12cm, blev stærkere, fik mere energi og bedre søvn

“Nu træner jeg stadig flere gange om ugen, og nyder dagligt den virkning, som træningen har haft. Bukserne sidder meget bedre, jeg er blevet meget stærkere, og jeg har fået meget mere energi i hverdagen”*

“Jeg har trænet hos Morten ved Fortius Fitness i ½ års tid. Først 2 gange om ugen i 6 uger, og derefter ca. én gang om ugen, mens jeg samtidig startede op i et center, hvor jeg nu træner alene.

Jeg har i flere år har haft alt for travlt på jobbet, og har derfor siddet stille alt for længe i min kontorstol. Med alderen var der – ud over en del uønskede kilo – også stødt nogle skavanker til, bl.a. med mine knæ, så jeg kunne ikke løbe mere, og når jeg prøvede at komme i gang med at træne, blev jeg hurtigt ramt af skader – nok fordi jeg lavede de forkerte øvelser og tog for hårdt fat.

Morten er en superkompetent træner, der ud fra mine beskrivelser lagde et program med de øvelser, der var perfekte for mig og mine skavanker – og Morten kunne også se, hvor hurtigt jeg kunne gå frem uden at risikere skader fra overtræning.

Jeg har virkelig nydt min træning hos Morten – det er totalt selvforkælelse at træne på den måde! Det var ikke nogen overvindelse at stille op i træningstøj, for der var jo næsten altid kun os to i træningssalen. Og de ugentlige fremskridt gjorde, at træningen altid var udfordrende og sjov. Og så var der go’ musik og Mortens gode selskab. Og pludselig var det træningsdagene, der var de bedste dage i løbet af ugen.

For mig var det et lidt langt forløb at komme tilbage i form, men jeg havde altså også forsømt min træning i en årrække. Træningen sammen med Morten gjorde mig tryg ved at bakse rundt med vægtstænger og –skiver, så jeg fik mod på at melde mig ind i det lokale træningscenter og fortsætte min træning alene der.

Nu træner jeg stadig flere gange om ugen, og nyder dagligt den virkning, som træningen har haft. Bukserne sidder meget bedre, jeg er blevet meget stærkere, og jeg har fået meget mere energi i hverdagen. Jeg sover også meget bedre, fordi kroppen bliver træt og har brug for at restituere, når den bliver brugt. Faktisk føler jeg mig igen lige så godt tilpas i min krop nu, som jeg gjorde for 10 år siden.

Det har virkelig gjort en kæmpemæssig forskel på mit velbefindende at blive fulgt så tæt og have så kompetent en træningsmakker som Morten – så den beslutning skulle jeg have taget for lang tid siden. Tusind, tusind tak, Morten!”

Anonym – 51 år, Silkeborg

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.