Tab dig hurtigt og undgå at tage det hele på igen

Har du oplevet igen og igen, at måtte smide de samme eksempelvis 5 eller 10 kg eller mere, fordi de hele tiden vender tilbage, så læs med og gør en ende på de kedelige gentagelser.

Hvad skal man gøre, hvis man står med dette ønske: Tab dig hurtigt?

Det de fleste gør, er at starte med at begå denne fejl, der kan koste dig alle dine resultater igen, ligeså hurtigt som de er kommet.

Fejlen hedder: Quick fix

Når vi som mennesker lader os friste af quick fix, er det fordi, vi ønsker resultaterne hurtigt. Men alle anstrengelserne er spildt, hvis du ender med at tage kiloene på igen, og det er, hvad der sker, når man benytter quick fix.

Det er hele mentaliteten omkring quick fix, der gør at folk i årevis ender med at fejle, når de ønsker at tabe sig. Du går ind i en periode, hvor du gør noget midlertidigt og midlertidige løsninger giver kun midlertidige resultater.

I det øjeblik du beslutter dig for at leve på en bestemt måde i en given periode, er du allerede i gang med at sætte dig selv op til at undgå succes. Det kan godt være at det lykkes dig i første omgang at få bugt med nogle af kiloene, men de kommer tilbage og så må du forfra igen – måske med et nyt quick fix, så du kan blive ved med at køre rundt i den samme onde cirkel.

Og her får du værktøjerne til, hvordan du kan undgå tab dig hurtigt – fælderne, og i stedet kan få din forbrænding banket i vejret på en permanent måde, der gør at du faktisk kan sidde i sofaen og forbrænde kalorier, opnår en sund kost uden at være på kur og får resultater der varer ved.

Hvad betyder tab dig hurtigt?

Ja det er jo individuelt, for dels afhænger det af, hvordan vi er skruet sammen fysisk, men det afhænger også af vores forventninger, og hvis de ikke er realistiske, er vi godt på vej til at blive lokket i en quick fix -fælde.

Tab dig hurtigt med realistiske mål

Urealistiske mål er hvert år skyld i, at folk må starte forfra igen og igen, fordi motivationen ryger, når de store ambitioner ikke kan opfyldes.

Det er urealistisk at tabe et bestemt antal kilo, hvis det ikke det ikke forenes med en levevis, der kan passe ind i dit liv på sigt, og uanset om det handler om 20 kg på to måneder eller 5 kg på en uge (hvilket i øvrigt er fysisk umuligt, hvis et vægttab udelukkende skal bestå af fedt), vil du jo sikkert også gerne have at de bliver væk.

Du har garanteret ikke taget de kilo på, du vil af med nu i løbet af få dage eller uger?

De færreste tænker over, hvor lang tid det har taget, og er derfor heller ikke realistiske i forhold til, hvor lang tid det bør/kan tage at få dem af igen.

Her ville det være rart med en tommelfingerregel, men det eksisterer som sagt ikke, da vi alle er forskelligt indrettede; køn spiller en rolle, Den overordnede vægt samt graden af muskelmasse er en afgørende faktor for kaloriebehovet og evnen til at forbrænde dem, livsstil etc., men der er faktisk en let måde, at skrue godt op for fedttabet, og det kommer vi til senere.

Men det første problem er, når du kun gør succes afhængig af at nå et bestemt antal kilo, for badevægten tager ikke hensyn til om, hvor meget fedt din krop består af i forhold til muskelmasse (og det sidste er din indbyggede fedtforbrænder, der gør, at dit tab dig hurtigt – projekt, kan lade sig gøre, medmindre du ødelægger det for dig selv med et af nedenstående scenarier.)

Du kan læse mere om, hvorfor du måske bør smide din badevægt ud hvis du vil ned i vægt her, hvis du ønsker en uddybende forklaring, men læs denne først, spørg dig selv, om dit mål er realistisk UDEN at tyde til en af nedenstående metoder.

Nap et quick fix, tab dig hurtigt og tag alle kiloene på igen næsten ligeså hurtigt…

Hvis de solgte det sådan ville slankeindustrien nok ikke have så stor succes med nedenstående.

Kure og kostplaner

Magasiner, bøger og internettet er fulde af dem:

”Tab 5 kg på en uge”, ”detox din krop”, ”bedste opskrifter til hurtigt vægttab”, ”Se hvilke kure Hollywoodstjernerne bruger”  – hver gang du ser sådan en påstand, skal du løbe skrigende den anden vej.

tab dig hurtigt

Kure og kostplaner er et alen ud af at stykke.

Men de er fyldt med stramme regler, der gør, at de ikke kan overholdes i længden og resultatet er, lige som kuren eller kostplanen, det samme – midlertidigt.

Så løb den anden vej, når du bliver bedt om at:

 • Måle og veje din mad og/eller tælle points eller kalorier
 • Skære bestemte fødevaregrupper helt eller bare delvist ud af din kost (eks. kulhydrat, protein eller fedt)
 • Leve af piller, pulver, supper og lignende eller juice som vægttabsmiddel

Dimser og gadgets og sjove træningsformer

Du har garanteret set de gadgets på tv-shop, der lover dig at du kan opnå dit mål: Tab dig hurtigt, med få minutters træning om dagen eller ugen, men vidste du også, at du finder en række tilsvarende gadgets og tiltag i dit lokale fitnesscenter?

En stor del af de maskiner, du finder dernede træner ikke din krop effektivt, fordi de bygger på cardiotræning, altså den gode gamle konditionstræning som vi engang blev tudet ørene fulde med var det bedste, hvis du stod der og havde brug for at tabe dig hurtigt.

Men det er en ineffektiv måde at tabe sig på, fordi der ikke bliver forbrændt ret mange kalorier, og så æder din krop af din muskelmasse imens du træner, så du nedsætter din evne til at forbrænde fedt – både under træning men også i hvile. Det er også derfor, at du oplever at du skal træne mere og mere, og at du tager lettere og lettere på og får skader eller slider kroppen ned.

Det samme gælder også mange af de andre sjove hold, du finder i fitnesscentret.

Problemet med alle disse tiltag er ikke, at du ikke når dit umiddelbare mål: Tab dig hurtigt.

Problemet er, at du kommer til at gøre det igen og igen, og at du risikerer at tage mere på for hver gang.

Det er kilden til en del overvægtiges problem – det startede i det små, men problemet er blevet forværret igennem årene, og det har udviklet sig til en ond cirkel.

Så gå i en stor bue uden om:

 • Gadgets der lover dig hurtige resultater og udstyr der kun træner dele af din krop eller
 • Cardiotræning som eksempelvis løb og cykling, hvad enten det foregår på maskiner i fitnesscentret eller ude i det fri
 • Holdtræning hvor de lover at du kan danse dig flere kilo ned i vægt eller hold med titler som mave,balle, lår træning

Tab dig hurtigt, og gør det rigtig fra starten

Som tidligere nævnt skal du finde en måde, at få dit vægttab til at passe ind i dagligdagen, og det gør du ved at fokusere på processen, altså en omlægning af din hverdag i stedet for antallet af kilo.

Ved at fokusere på processen, begynder du at tænke langsigtet i stedet for kortsigtet. Vægttabet bliver så at sige en ”bivirkning” af selve processen. Du skal med andre ord have ændret din mentalitet fra quick fix til lifestyle fix.

Så kan du nemlig omlægge din livsstil på en nem måde.

Den måde din kost tilrettelægges på, skal passe ind i din hverdag og hvis du elsker pasta og kødsovs, så skal der altså være plads til det engang i mellem også. En kur eller kostplan tager ikke hensyn til, at du måske har en familie, der skal fungere, at du nogle dage har ekstra travlt på arbejdet og at du har et socialt liv, der indbefatter arrangementer med venner og familie og mad og drikke er som oftest en del af dette.

Du har med andre ord brug for fleksibilitet i din kost og din træning for at du kan fortsætte den – også i perioder der er pressede.

Tab dig hurtigt med den rette kost

Den rette kost er altafgørende for om du opnår dit ønskede vægttab. Den skal sikre dig maksimal næring med et minimum af kalorier og restriktioner.

 • Spis protein, da kroppen er nødt til at forbrænde flere kalorier, mens du fordøjer protein. Det holder dig også mæt og vedligeholder din muskelmasse samt stabiliserer dit blodsukker.
 • Spis grøntsager, så du bliver mæt af kaloriefattig og vitaminrig mad og tab dig hurtigt.
 • Spis fedt og stivelse med omtanke – fedt og kulhydrat er hamrende nødvendige for din krop, så gør dem ikke til skurke. Du behøver dem ikke alle måltider, så undlad dem i hovedparten.
 • Nyd dine favorit retter og drikke med jævne mellemrum.

Så enkelt kan det gøres.

Tab dig med styrketræning

Styrketræning gør din krop til en aktiv hjælper i din kamp mod kiloene og giver dig en lang række fordele uanset om du er 16 år eller 90 år, som andre træningsformer ikke kan i samme grad, såfremt du udfører det korrekt.

For at gøre det rigtigt, skal du træne progressivt, altså sørge for løbende at putte mere vægt på, så du øger din muskelmasse. Øger du ikke vægten med jævne mellemrum, vil du ikke opnå fremgang, da din krop vænner sig til vægten og ikke længere bliver udfordret. Det skal føles lidt tungt – ellers vil du ikke blive stærkere eller slankere.

En øget muskelmasse er ikke det samme som store og klodsede muskler der får dig til at ligne et kødbjerg, for muskler fylder langt mindre end fedt, selvom de vejer mere.

Træner du korrekt, kan du klare dig med træning ganske få gange om ugen, og derfor skal du gå uden om meget af det udstyr de har i fitnesscentrene og direkte til de frie vægte.

Dels nedsætter du din risiko for skader i en udstyr der ikke passer til dig, og da man alligevel ikke kan punkttræne fedt væk fra eksempelvis maven, vil du også opdage af meget af udstyret der er fuldstændigt overflødigt. Gå i stedet efter øvelser der involverer så mange af din muskler som muligt med frie vægte.

 • Brug progressiv styrketræning
 • Træn med frie vægte
 • Benyt kun øvelser, hvor hele kroppen aktiveres

Træner du forkert eller sidder din teknik ikke i skabet, bør du søge professionel hjælp til at komme i gang, for selv om det er en skånsom form for træning, kan du risikere at skade dig selv, hvis du ikke gør det korrekt. Ved forkert træning risikerer du også, at du ikke får opbygget muskelmassen, fordi der ikke er tilstrækkelig med progression, og det betyder, at du kommer tik at undvære de resultater, som du gik efter.

Muskler er netop det, der kan gøre det scenarie med sofaen, der blev beskrevet i starten muligt.

Du kan takket være efterforbrændingen der finder sted efter styrketræning, og som ikke findes efter cardiotræningen, øge din forbrænding i helt op til 36 timer, så du kan sidde i din sofa OG spise slik OG forbrænde kalorier.

Dertil kommer, at styrketræning også virker bedre for appetitreguleringen, hvorimod cardio bare gør dig sulten – især efter sukker, da det er det primære der brændes af.

Og som endnu en bonus vil den samlede øgede muskelmasse over tid også øge forbrændingen en smule over hele døgnet, og det kommer oveni i den føromtalte efterforbrænding.

Derfor elsker vi muskler og styrketræning hos Fortius Fitness, men vi bor ikke i et træningscenter, for det er faktisk rigeligt at træne 2-3 gange om ugen i højst en time, når man gør det rigtigt.

Men er det dét værd for dig, der står med ønsket: Tab dig hurtigt?

Se på fordelene ved styrketræning og bedøm selv:

 • En yngre og stærkere krop (yes, du får år tilbage)
 • Mere muskelmasse = større fedtforbrænding
 • Mere muskelmasse = slankere figur
 • Stærkere knogler
 • Bedre immunforsvar
 • Forebygger skader
 • Afhjælper skader og skavanker som ondt i ryggen og ømme knæ
 • Mere energi og overskud

Whats not to like?

Du kommer ikke til at tabe dig 20 kilo på to måneder uanset om du tyr til quickfixes eller styrketræning, men med den rigtige styrketræning og den rette kost, vil du mærke holdbare resultater hurtigere, end du selv troede var muligt.

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: