personlig træner kastrup

Læs min historie

Mange går gennem livet med større udfordringer end jeg – i hvert fald når det kommer til kost og træning. Jeg har nemlig aldrig været overvægtig, kæmpet med spiseforstyrrelser, skader eller smerter. Jeg har egentlig altid haft et godt selvværd, en slank krop og en naturlig lyst til at spise sundt og træne.

Har det hele så bare været super nemt? Næ, det synes jeg ikke. Mine kampe har bare handlet om noget andet.

Men for nu at starte med det positive, så har jeg altid været fascineret af kroppen. Som barn kunne jeg godt lide at tegne kroppe og muskler, og da jeg ramte de spæde teenageår, var jeg kæmpefan af muskelbundter som Arnold Schwarzenegger og Jean-Claude Van Damme. Jeg var vildt imponeret over deres massive styrke, og jeg syntes det så mega sejt ud.

Jeg ville selvfølgelig gerne ligne mine idoler, og selvom ingen i min familie vidste noget om styrketræning, kastede jeg mig ud i det. Jeg kan huske den jul, hvor jeg var 12 år gammel og fik min allerførste håndvægt i julegave. Jeg var mega stolt og kunne næsten ikke vente, til jeg var gammel nok til at melde mig ind i det lokale fitnesscenter.

Så snart jeg satte mine ben i centeret, begyndte jeg at eksperimentere. Jeg kastede mig ud i alle mulige øvelser, som jeg havde set andre lave, og lignede helt sikkert en tosse, som jeg stod der i min spinkle drengekrop med alt for meget vægt på og super dårlig teknik.

Jeg havde ikke rigtig nogen at sparre med, udover ejerne af centeret som jeg af og til spurgte til råds. Men jeg læste masser af blade og diverse online artikler, og efterhånden fik jeg da lidt begreb om, hvad det hele handlede om.

FARVEL ARNOLD – HEJ EMIL

Samtidig med at jeg blev dygtigere og fik styr på teknikken, gik det langsomt op for mig, at jeg faktisk ikke havde behov for at ligne en bodybuilder. Jeg fik så meget velvære, styrke og glæde ud af min træning, at udseendet pludselig kom i anden række. Jeg nød virkelig det frirum, der opstod under træningen, og nu hvor jeg ser tilbage, kan jeg se, at det er det, der har motiveret mig gennem årene.

I dag er styrketræning blevet så fast en vane, at det føles som at børste tænder. Jeg tænker virkelig ikke over det – jeg gør det bare. Og jeg gør det, fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg skal.

Se, det lyder jo skønt, og det er det også. Den del af mit liv har kørt ret meget på skinner, selvom jeg da også har haft år, hvor der var lidt for mange fester og lidt for meget alkohol. Den gang føltes det lidt som at starte forfra hver gang jeg dukkede op i træningscenteret.

Men min helt store udfordring handler om noget så klicheagtigt som at finde mig selv. At finde min rette hylde i livet, og særligt i arbejdslivet. Jeg er nemlig en af dem, der har keglet rundt i noget, der nærmer sig 15 år, før jeg endelig fandt det rigtige job.

Jeg har prøvet kræfter med et utal af forskellige uddannelser og ansættelser. Jeg har arbejdet som tømrer og snedker, som laserskærer og på kontor. Det med kontoret var nok den dårligste idé af alle; jeg dur ikke til at sidde stille og kunne slet ikke koncentrere mig.

De andre ting var okay, men stadig ikke noget, jeg brændte for. Og efter mange års karrierefrustration, hvor jeg følte mig bagud, fordi jeg stadig ikke havde fundet den rigtige vej, ramlede jeg ind i en form for identitetskrise. Jeg havde stor trang til at skifte retning og kaste mig ud i noget helt nyt, og det gjorde jeg så.

FRA HOBBY TIL FULDTIDSJOB

Det nye var selvfølgelig en uddannelse som personlig træner. Jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage mig så mange år at indse, at det jo faktisk var muligt at forene hobby og arbejdsliv på ultimativ vis, men hold nu op hvor var det en fed følelse, da jeg startede i mit allerførste job som personlig træner.

Styrketræning har været en del af mit liv i over tyve år. Jeg har prøvet mig frem, læst om kost og træning, men vigtigst af alt, så har jeg haft en base, der har givet mig overskud, energi og styrke, når alt andet ramlede. Den glæde vil jeg super gerne give videre til andre.

For mig handler sundhed om at finde en god balance i livet. Du skal hverken leve af spinat eller træne seks gange om ugen. Der skal være plads til en lækker smovset burger med det hele eller en pose bland-selv-slik fra kiosken. Og samtidig så skal kroppen være i stand til at præstere. Den skal gøre det muligt for dig at komme igennem hverdagen uden gener eller andre fysiske udfordringer, og du skal være glad, når du ser dig selv i spejlet.

Alt det kan jeg hjælpe dig med. Og så får du ovenikøbet lidt halvdårlig humor med i pakken.

Mange hilsner,

Emil