Personlig Træner
Finn Erik Rerup

Træner profil

Finn Erik Rerup – Kandidat i Idræt og Sundhed og Certificeret Personlig Træner

Personlig træner Finn Erik Rerup voksede op som en del af danske mindretal i Tyskland og har spillet håndbold, siden han kunne holde en bold.

I alle ungdomsårene spillede han på højt plan i sin hjemby Flensborg, men døjede løbende med en række skader og skavanker og at være for tynd.

Kroppens størrelse var især et problem på håndboldbanen, for den tynde krop manglede både styrke og fylde.

Dels ville en større og stærkere krop hjælpe ham mod de fuldvoksne mænd han efterhånden var kommet op imod, og dels ville kroppen bedre kunne beskytte ham mod skader.

Som følge deraf trænede han meget, men på trods af tilsyneladende professionel vejledning, syntes træningen at virke stik modsat, for han tabte sig så meget, at hans venner begyndte at kommentere det og skaderne blev ikke bedre.

Det forstod Finn ikke, for træningen bestod af styrketræning ud over den normale træning, og han trænede i alt op til 6-7 gange om ugen.

Men ingen resultater udover det meget uønskede vægttab!

Træneren, der skulle hjælpe Finn, havde desværre ikke givet ham den fornødne viden eller et træningsprogram, der rent faktisk matchede hans behov, så Finn endte med at spilde en masse dyrebar tid, samtidig med at hans skader forværredes.

Hans problemer med knæ, hofte, skulder og lænd satte en stopper for håndbolden i slutningen af gymnasiet. Det var især smerterne i lænden, der kom fra en forskudt hvirvl, der blev årsagen til bruddet med den ellers højtelskede sport.

Lægerne mente, at hvis hvirvlen blev ved med at forskyde sig yderligere, ville Finn risikere at beskadige nervebanerne i ryggen og måske blive lam, så han fik valget mellem at få sat skruer i de nederste hvirvler eller at starte med et målrettet styrketræningsprogram.

Det var et nemt valg!

Og Finn fik sin første erfaring med progressiv styrketræning, og hvordan det er at arbejde med et program, der er tilpasset den enkeltes situation.

Han blev endelig fri fra sine smerter og fik blod på tanden efter at lære mere om, hvordan man kunne bruge styrketræning.

Fra skadet håndboldspiller til personlig træner

Han rejste til Danmark for at læse idræt og sundhed i Odense, og arbejdede sideløbende som træningsvejleder og holdinstruktør, hvilket gav ham mulighed for at afprøve den viden, han fik under studiet.

Han var især blevet fascineret af adfærdsændring og motivation, og endte med at skrive speciale om, hvilke barrierer der kan være for at få trænet, og hvordan man overvinder dem, så man kommer til at træne  – også selvom man måske ikke synes, at det er det fedeste til at starte med.

Siden har Finn arbejdet som personlig træner i forskellige fitnesscentre og som sundhedstjekkonsulent hvor han har brugt sin viden inden for træning, kost, og generel sund livsstil i de mange samtaler med alle slags mennesker.

Når han ser tilbage på sin tid med håndbold, skader og vægtproblemer, ser han at helt grundlæggende ting, som den rette kost og et træningsprogram med fokus på basisøvelser, og en del mindre træning, kunne have hjulpet ham enormt.

Han ville dermed have kunnet øge sin muskelmasse og have forbygget et langtrukkent og smertefuldt skadesforløb.

Finns eget forløb og hans tidligere job som sundhedstjekkonsulent har lært ham, at alle klienter har deres helt unikke livssituation, udfordringer og styrker, som der skal tages hensyn til for at man kan tilrettelægge en handlingsplan der leder til succes.

Og det vil han gerne hjælpe andre mennesker med at opleve, så de kan opnå deres mål uden alle de kedelige blindgyder, som han selv måtte igennem i sin tid.