Personlig Træner
Finn Erik Rerup

Træner profil

Finn Erik Rerup – Kandidat i Idræt og Sundhed og Certificeret Personlig Træner

Personlig træner Finn Erik Rerup voksede op som en del af danske mindretal i Tyskland og har spillet håndbold, siden han kunne holde en bold.

I alle ungdomsårene spillede han på højt plan i sin hjemby Flensborg, men døjede løbende med en række skader og skavanker og at være for tynd.

Kroppens størrelse var især et problem på håndboldbanen, for den tynde krop manglede både styrke og fylde.

Dels ville en større og stærkere krop hjælpe ham mod de fuldvoksne mænd han efterhånden var kommet op imod, og dels ville kroppen bedre kunne beskytte ham mod skader.

Som følge deraf trænede han meget, men på trods af tilsyneladende professionel vejledning, syntes træningen at virke stik modsat, for han tabte sig så meget, at hans venner begyndte at kommentere det og skaderne blev ikke bedre.

Det forstod Finn ikke, for træningen bestod af styrketræning ud over den normale træning, og han trænede i alt op til 6-7 gange om ugen.

Men ingen resultater udover det meget uønskede vægttab!

Træneren, der skulle hjælpe Finn, havde desværre ikke givet ham den fornødne viden eller et træningsprogram, der rent faktisk matchede hans behov, så Finn endte med at spilde en masse dyrebar tid, samtidig med at hans skader forværredes.

Hans problemer med knæ, hofte, skulder og lænd satte en stopper for håndbolden i slutningen af gymnasiet. Det var især smerterne i lænden, der kom fra en forskudt hvirvl, der blev årsagen til bruddet med den ellers højtelskede sport.

Lægerne mente, at hvis hvirvlen blev ved med at forskyde sig yderligere, ville Finn risikere at beskadige nervebanerne i ryggen og måske blive lam, så han fik valget mellem at få sat skruer i de nederste hvirvler eller at starte med et målrettet styrketræningsprogram.

Det var et nemt valg!

Og Finn fik sin første erfaring med progressiv styrketræning, og hvordan det er at arbejde med et program, der er tilpasset den enkeltes situation.

Han blev endelig fri fra sine smerter og fik blod på tanden efter at lære mere om, hvordan man kunne bruge styrketræning.

Fra skadet håndboldspiller til personlig træner

Han rejste til Danmark for at læse idræt og sundhed i Odense, og arbejdede sideløbende som træningsvejleder og holdinstruktør, hvilket gav ham mulighed for at afprøve den viden, han fik under studiet.

Han var især blevet fascineret af adfærdsændring og motivation, og endte med at skrive speciale om, hvilke barrierer der kan være for at få trænet, og hvordan man overvinder dem, så man kommer til at træne  – også selvom man måske ikke synes, at det er det fedeste til at starte med.

Siden har Finn arbejdet som personlig træner i forskellige fitnesscentre og som sundhedstjekkonsulent hvor han har brugt sin viden inden for træning, kost, og generel sund livsstil i de mange samtaler med alle slags mennesker.

Når han ser tilbage på sin tid med håndbold, skader og vægtproblemer, ser han at helt grundlæggende ting, som den rette kost og et træningsprogram med fokus på basisøvelser, og en del mindre træning, kunne have hjulpet ham enormt.

Han ville dermed have kunnet øge sin muskelmasse og have forbygget et langtrukkent og smertefuldt skadesforløb.

Finns eget forløb og hans tidligere job som sundhedstjekkonsulent har lært ham, at alle klienter har deres helt unikke livssituation, udfordringer og styrker, som der skal tages hensyn til for at man kan tilrettelægge en handlingsplan der leder til succes.

Og det vil han gerne hjælpe andre mennesker med at opleve, så de kan opnå deres mål uden alle de kedelige blindgyder, som han selv måtte igennem i sin tid.

Hvad siger klienterne

Simon tabte 2,5 % kropsfedt med Team Fit og kom tilbage i sin gamle garderobe

“Efter de først 10 gange sammen med Finn Erik, og kombineret med de simple kostråd, var resultaterne tydelige. Jeg kunne springe i jakkesæt og skjorter (1-2 størrelse mindre), som jeg ikke har haft på i 5 år. Vægten var også reduceret (ca. 1 kg/uge), og jeg havde allerede markant øget min styrke”*

Charlottenlund personlig træner

“Efter at have set billederne igennem fra sommerferien 2017 stod det klart at nu skulle der tages fat.

Mit skab var fyldt med tøj, jeg ikke længere kunne passe, fordi det var blevet for småt. Man kunne håbe på kameraet havde “set” forkert, og at tøjet var krøbet i vask, men det vidst jeg godt ikke var tilfældet.

Vægten nærmest stønnede “kun én af gangen”, når jeg stillede mig op på den.

Noget skulle gøres. Garderoben: enten skulle jeg smide det hele ud og købe nyt eller også skulle jeg ned i størrelse.

Det ville have kostet mig 5-6 gange mere at skifte det hele ud frem for at tage 10 ture hos Fortius Fitness.

Kameraet og vægten: begge har vi beholdt – de fortalte os jo bare sandheden.

Jeg talte med min veninde Elke, som var enig i at der skulle gøres noget – også for hende selv. Så vi blev enige i slutningen af september om at begge skulle i gang … gerne sammen og helst i går!

Fra tidligere vidste jeg, at mulighederne for at ændre på både vægt og styrke er ret gode, da jeg tidligere havde tabt en hel del vægt (i alt 14 kg) ved at få hjælp til at ændre på mine kostvaner og dyrke motion.

Så jeg var klar over, at det kunne lade sig gøre og ville have stor effekt. Jeg vidste også det ville tage tid og vedholdenhed at ændre livsstil.

Motivationen var i top. Nu var det bare at få sat målene, lavet en plan og komme i gang. Fra mit tidligere forløb vidste jeg også, at det mest effektive for mig er at få professionel hjælp til den slags.

Min erfaringer er at “gør-det-selv” mentalitet fungerer kun, når jeg ved præcis, hvad jeg skal gøre og får professionel vejledning til at komme i gang og få skabt nogle gode vaner.

På anbefaling fra familie, som havde gennemgået et forløb hos Fortius Fitness med gode resultater, blev min veninde og jeg enige om, at det var det, vi skulle satse på.

Vi kontaktede Fortius Fitness, for at komme i gang og kom i kontakt med Finn Erik.

Jeg vil ikke lyve – det var lidt hårdt at komme i gang igen – men det er endnu mere fedt at se resultaterne.

Efter de først 10 gange sammen med Finn Erik, og kombineret med de simple kostråd, var resultaterne tydelige.

Jeg kunne springe i jakkesæt og skjorter (1-2 størrelse mindre), som jeg ikke har haft på i 5 år. Vægten var også reduceret (ca. 1 kg/uge), og jeg havde allerede markant øget min styrke.

Egentlig ikke den store overraskelse for man bliver kun god til de ting, man gør, gentager og forbedre.

Finn Erik har været en fantastisk støtte for os i forløbet. God til at forklare både om træning og kost.

Han er tålmodig og samtidig god til at udfordre, således at man lærer teknikkerne ordentlig og hele tiden udfordres og motiveres til at blive bedre.

Finn Erik har en super indlevelsesevne og formår at sikre, at vi begge bliver udfordret på det niveau, der passer til os individuelt.

Min veninde taler kun tysk og engelsk, så det var vigtig for os at træning og instruktion kunne foregå på engelsk eller tysk.

Den klarede Finn Erik også, så vores træningstimer er et skønt mix af engelsk, tysk og lidt dansk.

Alt det kombineret med Finn Erik’s positive indstilling og altid gode humør har været med til at gøre timerne i træningslokalet til en ekstra god og effektiv oplevelse.

Det har faktisk været så godt et forløb at vi, efter de første 10 gange, besluttede os for at forlænge med Finn Erik.

Det tager ca. 60 dage at ændre en vane, og da vi nu var så godt i gang, besluttede vi at booke 10 gange mere.

Vi startede midt i oktober og efter 20 gange (ca. 60 dage), dansede vi om juletræet i december, lettere og pænt klædt på. En skøn følelse.

Vores fælles nytårsforsæt: “hold fast i de gode vaner i det nye år”, og det fejrede vi med at booke 10 gange med Finn Erik i det nye år.

Der sket rigtig meget på mindre end 3 måneder.

Det har været godt at træne sammen. Vi har kunnet støtte hinanden undervejs og ikke mindst fået super vejledning og et ekstra motiverende skub fra Finn Erik.

Det virker, så bare se at komme i gang.”

Simon Ravnbak – 48 år, leder af front-end innovation Coloplast, Kbh K og Elke Willimek

Maria found the motivation to continue on her own

“I am stronger, full of energy and feel healthier. It feels awesome! It has given me great motivation to continue training and achieve more goals”*

personlig træner charlottenlund

Maria Carron

“When I started my training with Finn Erik I hadn’t exercised in years and had terrible thoughts about the gym or any form of exercise!

My first goal was to be able to run 5km without stopping, but I didn’t realize that I couldn’t even squat, lunge, plank or do any of the movements needed to get your body in shape!

But with some hard work and an extremely patient trainer, I achieved the first goal after approx 10 weeks. It’s not even an achievement for most people but to me it was a big achievement!

Due to great encouragement, motivation, patience and perseverance from Finn Erik I was able to achieve many goals.

For example, the first time I did the plank, I could only hold it for about 30 seconds, I can now plank for 5 minutes! I can also lunge, squat and have almost perfected push-ups.

I am stronger, full of energy and feel healthier. It feels awesome! It has given me great motivation to continue training and achieve more goals.

All the training has really helped my general well-being and I have a much better attitude to doing any exercise, so a big thanks to you!! :).”

Maria Carron

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.