Finn Erik Rerup

KANDIDAT I IDRÆT OG SUNDHED SAMT CERTIFICERET PERSONLIG TRÆNER

Pludselig passede de gamle skjorter

“Efter de første 10 gange var resultaterne tydelige. Jeg kunne springe i jakkesæt og skjorter, som jeg ikke har haft på i 5 år.”

Ben tabte over 3 procent fedt

“Efter jeg startede på forløbet, har jeg følt mig sundere, mere i live og i bedre form. Stor tak til Finn for at få mig tilbage på rette spor.”

Læs min historie

Jeg voksede op som en del af det danske mindretal i Tyskland og brugte en stor del af min barndom på håndboldbanerne i Flensborg. Jeg har nemlig altid været vild med håndbold og endte også med at blive ret god.

I ungdomsårene spillede jeg på højt plan, og håndbolden var en stor del af mit liv. Men jeg manglede styrke for at nå mit fulde potentiale. Hvis du har set en håndboldkamp eller to, så ved du også, at det kan gå vildt for sig ind i mellem, og her kneb det altså for mig at holde stand med min tynde, spinkle krop.

Jeg begyndte at styrketræne for at blive bedre på banen og for at imødekomme alle de skader og skavanker, som jeg efterhånden havde pådraget mig.

Jeg trænede mere og mere, men uden resultat. Faktisk havde min træning den stik modsatte effekt. Skaderne blev ikke bedre, og jeg tabte mig så meget, at både venner og familie begyndte at kommentere på min indsunkne kinder.

Jeg var træt og udmattet, og jeg forstod ikke hvad der gik galt. Jeg trænede op til syv gange om ugen, men min muskelmasse forblev nærmest status quo. Og skaderne blev bare endnu værre.

I slutningen af min gymnasietid blev skaderne så slemme, at jeg måtte stoppe med at spille håndbold. Jeg havde problemer med både knæ, hofter, skuldre og lænd, og fik tilknyttet en fysioterapeut som skulle hjælpe mig.

Men heller ikke her skete der noget. Jeg kom ikke af med mine skavanker, og jeg kunne ikke vende tilbage til håndboldbanen.

Det var især smerterne i lænden, som gav mig problemer. Jeg havde pådraget mig en forskudt hvirvl, der blev ved med at rykke sig, og det blev så slemt, at lægerne var bange for, at jeg kunne risikere at beskadige nervebanerne i ryggen og måske blive lam.

Jeg fik valget mellem at få sat skruer i de nederste hvirvler eller at starte på et målrettet styrketræningsprogram. Det var et ret nemt valg, i hvert fald for mig.

Og endelig fik jeg et program, der var præcist tilrettet mig og min situation. Jeg blev fri af smerter og fik samtidig lyst til at lære mere om styrketræning og kost.

Fra skadet håndboldspiller til personlig træner

Derfor hev jeg teltpælene op og flyttede til Odense for at læse idræt og sundhed. Under studiet arbejdede jeg blandt andet som træningsvejleder og holdinstruktør og fik derfor efterprøvet min nyerhvervede teoretiske viden i den virkelige verden.

Senere, da jeg var færdiguddannet, fik jeg arbejde som personlig træner i forskellige fitnesscentre, men jeg ville mere end det. Jeg syntes ikke, at der blev taget ordentlig hånd om klienterne, og jeg vil gerne følge dem i længere tid.

Så faldt jeg over Fortius Fitness, og her nyder jeg virkelig at hjælpe andre mennesker med at forandre deres krop på en måde, som jeg kan stå 100 procent inde for.

Jeg har efterhånden hjulpet mange klienter med alt fra vægttab til øget muskelmasse og ikke mindst mere energi og bedre velvære.

Og jeg elsker at følge mine klienters fremskridt og høre deres tilbagemeldinger, når tidligere udfordringer bliver til en bagatel. Når ”kan ikke” bliver til ”kan”, og når små forandringer i hverdagen fører til en helt ny garderobe. Det er bare mega fedt.

Når jeg ser tilbage på mit eget liv og især perioden med skader og undervægt, kan jeg god blive lidt irriteret over de fejl, jeg begik. Hvis bare jeg havde vidst, at det handlede om at træne mindre og spise det rigtige, så havde min situation været en hel anden.

Men sådan går det her i livet, og jeg blev jo heldigvis klogere til sidst. Det kan du også blive. Et forløb hos mig byder nemlig ikke kun på styrketræning, men også en lille miniuddannelse så du lærer, hvordan du selv kan fortsætte den gode livsstil.

Og hvad er så en god livsstil? For mig handler det primært om at se på den enkelte person. Hvad der er fedt for den ene, virker ikke nødvendigvis for den anden, og derfor er det super vigtigt at tage udgangspunkt i netop din unikke livssituation, dine udfordringer og dine styrker.

Kun en handlingsplan, der er tilrettelagt under hensyn til dit liv og din hverdag, bliver en succes.

Jeg håber rigtig meget at se dig.

Mange hilsner,

Finn Erik

SÅDAN SIGER MINE KLIENTER

Simon tabte 2,5 % kropsfedt med Team Fit og kom tilbage i sin gamle garderobe

“Efter de først 10 gange sammen med Finn Erik, og kombineret med de simple kostråd, var resultaterne tydelige. Jeg kunne springe i jakkesæt og skjorter (1-2 størrelse mindre), som jeg ikke har haft på i 5 år. Vægten var også reduceret (ca. 1 kg/uge), og jeg havde allerede markant øget min styrke”*

Charlottenlund personlig træner

“Efter at have set billederne igennem fra sommerferien 2017 stod det klart at nu skulle der tages fat.

Mit skab var fyldt med tøj, jeg ikke længere kunne passe, fordi det var blevet for småt. Man kunne håbe på kameraet havde “set” forkert, og at tøjet var krøbet i vask, men det vidst jeg godt ikke var tilfældet.

Vægten nærmest stønnede “kun én af gangen”, når jeg stillede mig op på den.

Noget skulle gøres. Garderoben: enten skulle jeg smide det hele ud og købe nyt eller også skulle jeg ned i størrelse.

Det ville have kostet mig 5-6 gange mere at skifte det hele ud frem for at tage 10 ture hos Fortius Fitness.

Kameraet og vægten: begge har vi beholdt – de fortalte os jo bare sandheden.

Jeg talte med min veninde Elke, som var enig i at der skulle gøres noget – også for hende selv. Så vi blev enige i slutningen af september om at begge skulle i gang … gerne sammen og helst i går!

Fra tidligere vidste jeg, at mulighederne for at ændre på både vægt og styrke er ret gode, da jeg tidligere havde tabt en hel del vægt (i alt 14 kg) ved at få hjælp til at ændre på mine kostvaner og dyrke motion.

Så jeg var klar over, at det kunne lade sig gøre og ville have stor effekt. Jeg vidste også det ville tage tid og vedholdenhed at ændre livsstil.

Motivationen var i top. Nu var det bare at få sat målene, lavet en plan og komme i gang. Fra mit tidligere forløb vidste jeg også, at det mest effektive for mig er at få professionel hjælp til den slags.

Min erfaringer er at “gør-det-selv” mentalitet fungerer kun, når jeg ved præcis, hvad jeg skal gøre og får professionel vejledning til at komme i gang og få skabt nogle gode vaner.

På anbefaling fra familie, som havde gennemgået et forløb hos Fortius Fitness med gode resultater, blev min veninde og jeg enige om, at det var det, vi skulle satse på.

Vi kontaktede Fortius Fitness, for at komme i gang og kom i kontakt med Finn Erik.

Jeg vil ikke lyve – det var lidt hårdt at komme i gang igen – men det er endnu mere fedt at se resultaterne.

Efter de først 10 gange sammen med Finn Erik, og kombineret med de simple kostråd, var resultaterne tydelige.

Jeg kunne springe i jakkesæt og skjorter (1-2 størrelse mindre), som jeg ikke har haft på i 5 år. Vægten var også reduceret (ca. 1 kg/uge), og jeg havde allerede markant øget min styrke.

Egentlig ikke den store overraskelse for man bliver kun god til de ting, man gør, gentager og forbedre.

Finn Erik har været en fantastisk støtte for os i forløbet. God til at forklare både om træning og kost.

Han er tålmodig og samtidig god til at udfordre, således at man lærer teknikkerne ordentlig og hele tiden udfordres og motiveres til at blive bedre.

Finn Erik har en super indlevelsesevne og formår at sikre, at vi begge bliver udfordret på det niveau, der passer til os individuelt.

Min veninde taler kun tysk og engelsk, så det var vigtig for os at træning og instruktion kunne foregå på engelsk eller tysk.

Den klarede Finn Erik også, så vores træningstimer er et skønt mix af engelsk, tysk og lidt dansk.

Alt det kombineret med Finn Erik’s positive indstilling og altid gode humør har været med til at gøre timerne i træningslokalet til en ekstra god og effektiv oplevelse.

Det har faktisk været så godt et forløb at vi, efter de første 10 gange, besluttede os for at forlænge med Finn Erik.

Det tager ca. 60 dage at ændre en vane, og da vi nu var så godt i gang, besluttede vi at booke 10 gange mere.

Vi startede midt i oktober og efter 20 gange (ca. 60 dage), dansede vi om juletræet i december, lettere og pænt klædt på. En skøn følelse.

Vores fælles nytårsforsæt: “hold fast i de gode vaner i det nye år”, og det fejrede vi med at booke 10 gange med Finn Erik i det nye år.

Der sket rigtig meget på mindre end 3 måneder.

Det har været godt at træne sammen. Vi har kunnet støtte hinanden undervejs og ikke mindst fået super vejledning og et ekstra motiverende skub fra Finn Erik.

Det virker, så bare se at komme i gang.”

Simon Ravnbak – 48 år, leder af front-end innovation Coloplast, Kbh K og Elke Willimek

Gerd fik styrket sin krop og fik fedtprocenten 5 % ned

“Min dagligdag har ændret sig. Større velvære, bedre nattesøvn og jeg begynder at se forandringerne på min krop. Jeg træner 3 gange om ugen med stor fornøjelse. Mit højre knæ fungerer uden smerter, og min venstre skulder bliver stærkere allerede nu og arbejder sammen med højre side. Hele mit skulder/nakkeparti styrkes og min holdning er allerede forbedret markant”*

“Jeg startede forløb i Fortius Fitness februar 2018 hos Finn Erik – det er det bedste jeg har gjort for mig selv i årevis og hver træningsseance giver glæde og fastholder målet.

En overbelastningsskade i højre knæ stoppede min indendørs cykeltræning (som optakt til foråret udendørs) og efter jul stod jeg med en krop som bulede forkert og intet kunne.

Jeg har altid motioneret mange timer om ugen, men de seneste 5 år har arbejdet fået mere plads og styrketræning er aldeles forsvundet, og en venstre skulder nåede kun lige tilbage i form efter en operation, da cykelpas blev den eneste træning.

Rastløs, uden at kunne kanalisere energien over på cyklen, med et knæ der ikke kunne gå på trapper og en tydelig fornemmelse af manglende styrke, og en venstre skulder som var efterladt uden muskler – og en vægt på vej i en forkert retning – måtte jeg konstatere, at det kunne jeg ikke tale mig fra.

Jeg ved, hvor vigtigt det er for kroppen (bliver 60 i år) at fastholde styrke og funktion, og motivationen var nu i top for at forandre min virkelighed. Dog ville jeg ikke kunne starte uden sparring og personlig træner, hvilket jeg ikke har prøvet før.

Jeg valgte personlig træning via Fortius Fitness. Hjemmesiden guidede fint i forhold til mål med min træning og match med træner, som ramte lige i plet. Hurtig respons og opstart.

Målene for min træning var styrke, muskler og et lille vægttab.

Efter en måned fik jeg øjnene op for ekstra gevinster – hvordan min træning også understøttes af Finn Erik med øje for smidighed, funktionalitet af kroppen, fokus på hele kroppens samfunktion og styrke ud fra mit niveau.

Hver eneste gang.

Mine øjne er for alvor åbnet i forhold til genopdagelse af muskler, funktion, træning mm.

Det er en glæde, og jeg traf en beslutning om at forlænge mit 3-måneders forløb allerede nu med yderligere 3 måneder.

Jeg kan se min egen langsigtede positive udvikling, i samarbejdet med Finn Erik, og jeg vil gerne løfte barren højere og nå i mål med super teknik, god styrke og funktion af hele kroppen – også til gavn på cyklen.

Træningen giver energi, glæde og fokus på udvikling i en virkelighed, hvor der også er set backs.

Min dagligdag har ændret sig. Større velvære, bedre nattesøvn og jeg begynder at se forandringerne på min krop. Jeg træner 3 gange om ugen med stor fornøjelse.

Mit højre knæ fungerer uden smerter, og min venstre skulder bliver stærkere allerede nu og arbejder sammen med højre side. Hele mit skulder/nakkeparti styrkes og min holdning er allerede forbedret markant.

Finn Erik er en personlig træner med altid godt humør.

Han tager afsæt i din dagsform og forstår at presse dig på en positiv måde til at yde det bedste. Ser på kroppen som en helhed og er konstant opmærksom på justeringer og optimeringer. Finder den bedste arbejdsform for dig til at nå dine mål. Støttende, fokuseret og opmærksom i hver eneste øvelse.

Jeg vil anbefale ham som personlig træner, uanset om du er skadesramt, nybegynder eller blot skal have boostet din form – han får det bedste frem i dig.”

Gerd Leikersfeldt – 59 år, Overlæge, Herlev

J. Jørgensen fortsatte sit forløb hos en ny træner og opnåede endnu engang øget styrke

“Kombinationen af mit tidligere forløb samt Finns træningsfilosofi og store kompetencer indenfor genoptræning og stræk, har gjort, at jeg har forbedret mig styrkemæssigt på alle områder”*

“Jeg startede hos Finn efter et endt forløb hos Thomas og fik derfor også muligheden for at kunne sammenligne to personlige trænere og jeg må indrømme, at jeg er imponeret over det fortsatte høje professionelle niveau.

Finn havde sin egen måde at gribe mig og min personlige træning an på, men vi fortsatte med de væsentlige elementer i min eksisterende plan og han satte sit personlige præg på den områder, som han synes, jeg skulle arbejde med.

Kombinationen af mit tidligere forløb samt Finns træningsfilosofi og store kompetencer indenfor genoptræning og stræk, har gjort, at jeg har forbedret mig styrkemæssigt på alle områder.

Jeg føler mig meget bedre rustet til at træne alene nu, men regner med at bruge FF med jævne mellemrum, så jeg holder motivationen.

Det har været fantastisk at træne med Finn og jeg kan varmt anbefale både ham og Fortius Fitness til andre, der vil ændre på deres livsstil.”

J. Jørgensen – 38 år, Kontor, Holte

Solveig fik en stærkere krop og mere overskud

“Jeg har fået en stærkere krop, hvilket hjælper mig i hverdagen og giver overskud”*

“Allerede fra det første møde stod det klart, at Finn Erik rigtig gerne ville hjælpe mig på vej – men at det også var målet, at jeg på sigt kunne træne på egen hånd og dermed få etableret en hverdag, hvor træning indgik naturligt.

Måske suppleret med ’Finn Erik timer’ for optimering løbende. Det var en god og ærlig oplevelse.

Men inden man kommer så langt, har Finn Erik fuld fokus på at høre om ens udgangspunkt og få indarbejdet det rette træningsprogram.

Det gælder valg af øvelser, antal kilo og teknik, så man udfører øvelserne korrekt, får maximalt udbytte og ikke får skader.

Når man ikke er udfordret længere, er Finn Erik mester i at ’stramme skruen’, så man udvikler sig i et overkommeligt tempo.

Finn Erik deler naturligt ud af sin faglige viden inden for træning og kost, for han kan slet ikke lade være.

Han tror på forandring og motiverer hele vejen.

Finn Erik skaber god stemning under træningen og er positiv, hvilket er en fornøjelse.

Derudover er han opmærksom på, hvordan ens liv og fysik generelt arter sig og ser dig dermed som ’det hele menneske’, du er.

Finn Erik lægger et effektivt basisprogram, men krydrer også med enkelte, nye øvelser i ny og næ for variation og efter individuelt behov.

Han tager hensyn til eventuelle skader og er imødekommende over for idéer.

Så pas på med, hvad du ønsker dig at kunne. Han husker det!

Du bliver taget på ordet – og dermed seriøst – så det er jo lige, som det skal være.

Jeg glæder mig altid til at komme til træning. Det tager blot en time. Alle, større muskelgrupper bliver trænet på det niveau, der passer til mig.

Jeg har fået en stærkere krop, hvilket hjælper mig i hverdagen og giver overskud.

Overordnet synes jeg, at Fortius Fitness har gode rammer for alle, der vil styrketræne.

Rene og gode faciliteter. Professionelt udstyr. Max. 2-3 personer træner samtidig med egen, personlig træner, så individuelt fokus opretholdes, og man undgår ventetid ved udstyret.

Har du overvejet at gøre noget godt for din krop, kan Fortius Fitness være det rigtige for dig. Jeg er sikker på, at du fortjener det!”

Solveig Hilleberg, – 45 år

Ben lost 3,21% of fat and improved his overall fitness

“Since starting the program I feel healthier, fitter and more alive, my muscles and mobility has improved considerably, all leading to a much more motivated and happier me”*

Ben Pomford

“I choose Fortius Fitness because I liked what I saw on the website and I am glad I did.

My wishes was to improve my fitness and also my general mobility all round with a personal trainer. I felt that my body had slowed up and I had lost my flexibility, it was time to do something different and time for a change.

I have tried other methods before but none have been on par with this program.

Since starting the program I feel healthier, fitter and more alive, my muscles and mobility has improved considerably, all leading to a much more motivated and happier me.

The experience has been a very enjoyable one, the program is tailor made to suit your abilities and builds you up so you can feel and see the improvement on a weekly basis.

Finn takes his time and is very good at explaining why we do the exercise and what the effect it will have on the body, he is also very careful that it’s done correctly before moving on.

I would have no problem recommending Finn to friends and colleagues as his calm nature and way of teaching both motivates you and makes you really want to do it.

Big Thanks to Finn for getting me back on track.”

Ben Pomford – 51 yeas old, Head of Mærsk Drilling, København Ø

Maria found the motivation to continue on her own

“I am stronger, full of energy and feel healthier. It feels awesome! It has given me great motivation to continue training and achieve more goals”*

personlig træner charlottenlund

Maria Carron

“When I started my training with Finn Erik I hadn’t exercised in years and had terrible thoughts about the gym or any form of exercise!

My first goal was to be able to run 5km without stopping, but I didn’t realize that I couldn’t even squat, lunge, plank or do any of the movements needed to get your body in shape!

But with some hard work and an extremely patient trainer, I achieved the first goal after approx 10 weeks. It’s not even an achievement for most people but to me it was a big achievement!

Due to great encouragement, motivation, patience and perseverance from Finn Erik I was able to achieve many goals.

For example, the first time I did the plank, I could only hold it for about 30 seconds, I can now plank for 5 minutes! I can also lunge, squat and have almost perfected push-ups.

I am stronger, full of energy and feel healthier. It feels awesome! It has given me great motivation to continue training and achieve more goals.

All the training has really helped my general well-being and I have a much better attitude to doing any exercise, so a big thanks to you!! :).”

Maria Carron

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis variere fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasse ved programstart.