Jesper Mouritzen

CERTIFICERET PERSONLIG TRÆNER

Læs min historie

Min far fik konstateret type 2-diabetes, da jeg var barn. Dengang var der ikke samme behandlingsmuligheder som i dag, og derfor sad han troligt dag hver morgen med en sprøjte i hånden for at holde sin sygdom i skak.

Det var et uhyggeligt syn, og det skulle vise sig at få stor betydning for mit senere liv. Type 2-diabetes er nemlig arveligt, og både min bror og jeg er genetisk disponerede for sygdommen.

Men først til starten.

Min historie begynder i Afrika. Der blev jeg født, og der boede jeg de første mange år af mit liv, fordi min far var udstationeret i Nairobi. Vi vendte tilbage til Danmark, da jeg var elleve, men barndommen i Afrika har nok sat gang i en eller anden form for udlængsel. I hvert fald har jeg brugt en stor del af mit voksne liv uden for Danmarks grænser.

Som 24-årig rejste jeg til USA som repræsentant for Carlsberg. Det var det søde liv med masser af sodavand og pizza. Sødt på mange måder, men ikke for min ulmende diabetes.

Under et af mine årlige tjek hos min gamle læge i Danmark blev jeg advaret om den potentielle konsekvens af min usunde kost. Jeg dyrkede sport ja, men jeg spiste samtidig så usundt, at jeg var på nippet til at udvikle type 2-diabetes.

MOTIVERENDE SKRÆKSCENARIE

Den diagnose har stået som et skrækscenarie for mig, siden jeg var barn, og jeg var derfor parat til at gøre hvad som helst for at undgå et sygdomsforløb. Jeg besluttede mig for at sige op hos Carlsberg og begynde på en frisk et andet sted.

Jeg flyttede op til et skisportssted ved Lake Tahoe, hvor en af mine kammerater boede. Han havde en helt anden tilgang til kost end mig selv, og jeg lyttede og lærte.

De mange fedtede pizzaer blev skiftet ud med grøntsager. Jeg lærte en masse om kost, kulhydrater og proteiner, og så begyndte jeg at styrketræne. Netop den slags træning havde jeg ellers aldrig været fan af, men pludselig kunne jeg se, hvordan min krop ændrede sig positivt i takt med indførslen af effektiv træning og sund kost.

Jeg blev mere og mere interesseret i sundhed, kost og træning, og samtidig begyndte jeg at overveje en karriere som personlig træner. Jeg tog den allerbedste uddannelse, man kan få i USA (der er mange at vælge imellem), og så var jeg i gang.

Senere flyttede jeg tilbage til Danmark, hvor jeg fortsatte som personlig træner. Jeg udbyggede min viden med efteruddannelse og kurser, prøvede kræfter med lidt iværksætteri og mødte en masse spændende klienter.

En af dem var Nikolaj Coster-Waldau, som jeg endte med at træne flere år i streg. Det var nogle eventyrlige år med masser af gode oplevelser, men jeg savnede tid til at træne flere forskellige klienter.

DANMARK, MIT FÆDRELAND

Den tid har jeg nu, for efter mange år på farten har jeg besluttet at slå mig ned i Danmark på permanent basis. Lige så skønt det var at rejse rundt med en Hollywood-stjerne, lige så fantastisk er det at bo her i Danmark og møde en masse nye, spændende mennesker.

Jeg har efterhånden arbejdet som personlig træner i over 20 år, og jeg elsker det stadig. Jeg elsker at se den der følelse af ubeskrivelig glæde hos mine klienter, når de opdager, at der endelig sker noget med deres krop. Der findes næsten ikke noget bedre, og det gør mig virkelig glad at tænke på, at jeg kan se tilbage på et liv, hvor jeg allerede nu har hjulpet utallige mennesker.

Jeg hjælper ikke bare mine klienter med at tabe sig, øge deres muskelmasse eller hvad de nu drømmer om. Jeg hjælper dem med at tænke langsigtet og få mest muligt ud af deres liv.

For mig handler det gode liv ikke bare om at være fysisk sund. Det handler om at finde den rette balance, så man kan leve et fuldt liv med alt, hvad det indebærer af familiefødselsdage, fester, leg med børnebørnene og evnen til selv at stå ud af sengen som 80-årig.

Jeg glæder mig helt vildt til at møde dig og gøre en positiv forskel for dit liv og din hverdag.

Mange hilsner,

Jesper