Lucas Bruun Campbell

FYSIOTERAPEUT OG CERTIFICERET PERSONLIG TRÆNER

Læs min historie

Jeg var temmelig splejset som dreng. En af dem med tydelige ribben og alt for lange lemmer. Det fyldte en del, især da jeg ramte teenageårene og gerne ville ligne de andre i klassen. Jeg brød mig ikke længere om at tage tøjet af foran de andre i omklædningsrummet, og selv med tøj på følte jeg mig altid lidt som en flagstang med en alt for stor t-shirt om halsen.

Jeg blev hurtigt bevidst om, at styrketræning kunne hjælpe på problemet og var derfor lykkelig, da jeg endelig fik lov til at komme med hen i det lokale fitnesscenter som 15-årig. Jeg havde et par gode onkler, der hjalp mig med at lægge program og øve teknik, og selvom de grinede af mig i starten, fik jeg hurtigt tag på det.

Gennem de næste år voksede min interesse i styrketræning. Jeg vinkede farvel til min spinkle drengekrop og sagde goddag til en ny, muskuløs udgave af mig selv. Min selvtillid voksede, og jeg begyndte at drømme om at gå hele vejen – blive bodybuilder eller fitnessmodel.

Jeg trænede meget og blev samtidig mere opmærksom på min kost. Jeg havde aldrig rigtig tænkt over det med kalorier og næringsindhold, men pludselig begyndte jeg at udspørge min mor om, hvad der var i aftensmaden. Jeg sprang kagen over til familiefesterne og begyndte også at takke nej til forskellige arrangementer og byture. Det var nemmere bare at blive hjemme, så undgik jeg irriterende spørgsmål om sære madvaner og manglen på alkohol.

Jeg endte med en virkelig flot krop, men jeg nåede aldrig at stille op i en bodybuilder-konkurrence. Undervejs gik det op for mig, at mit liv var blevet både kedeligt og trist med alle de restriktioner, jeg havde pålagt mig selv. Det var for surt, og det var ikke det værd.

Jeg droppede drømmen om den ultimative bodybuilderkrop og fortsatte i en helt anden retning. Jeg gik fra 75 kilo til 140 og fordoblede dermed næsten min vægt.

TILBAGE TIL KAGEN

Jeg tog meget på, og jeg spiste masser af kage og alt muligt andet. Min nye drøm var at blive en af de stærkeste mænd i Danmark, og for at vinde den konkurrence er det vigtigt med en stor, tung krop. Jeg trænede selvfølgelig stadig, men selvom de mange kilo også bestod af muskler, fik jeg samtidig godt med polstring på kroppen.

Jeg blev stærk nok til at trække en lastbil, og jeg fik også fine placeringer i de konkurrencer, jeg deltog i. Men denne livsstil var heller ikke holdbar i længden, for jeg indtog virkelig mange kalorier. Så mange at jeg begyndte at frygte, at livsstilssygdommene ville hobe sig op, hvis ikke jeg ændrede kurs.

Jeg skar ned på kalorieindtaget og begyndte langsomt at smide det overflødige fedt. Med tiden tabte jeg 20 kilo, men vigtigst af alt, så fandt jeg endelig en holdbar livsstil: en sund balance mellem hygge, træning og god næringsrig kost.

Jeg elsker stadig kage (især kanelgifler – mums) og spiser det med jævne mellemrum, men jeg spiser også alt muligt andet. Og det er jo det smukke ved det hele: Jeg behøver ikke at være super restriktiv og sige nej til fødselsdage og fester for at have en sund og stærk krop.

Det ved jeg nu, og jeg nyder virkelig, at jeg endelig har fundet ro i mig selv, min kost og min træning. Den ro og balance kan du også få, og jeg vil elske at hjælpe dig på vej. Jeg står klar uanset om du drømmer om et bedre helbred, en stærkere krop eller et vægttab – bare sig til.

Mange hilsner,

Lucas