Ville du sætte køkken op med en banan?

Du tror måske, at vi har tabt småkagerne med det spørgsmål, men der er faktisk en mening med det – mere om det om lidt…

Som du har læst i introduktionen (hvis ikke, så læs den inden du går videre her), skal vi i de første dele lige have et par overordnede ting på plads, inden vi går i detaljer.

For nogle af årsagerne til, at vi fejler, starter langt tidligere end den kost og træning, vi vælger at følge.

Og derfor får du nu det lidt aparte spørgsmål i overskriften, men læs videre – det skal nok give mening ?.

Lad os sige, at du skal sætte et nyt køkken op.

Her har du brug for en skruemaskine og en detaljeret plan, der step by step viser dig, hvordan alle materialerne skal koordineres og sættes sammen fra start til slut.

Du vil jo ikke bare kaste skabe op tilfældige steder, og så håbe på at det hele nok passer sammen i sidste ende.

Og der er en grund til, at du vælger skruemaskinen som dit værktøj, men lad os sige at du ikke anede, at skruemaskinen eksisterede og derfor valgte at eksperimentere dig frem.

Du kan godt prøve med en banan eller en dejskraber, men det får du ikke rigtig noget ud af.

Det går noget bedre med en hammer, for her kan du jo være heldig at få skruen til hænge fast, medmindre du altså kommer til at flække hullerne og ødelægge skabene, når du banker skruen i.

træningsværktøjer

Men er det den bedste løsning?

Tror du, at du bliver glad for det køkken, du har klasket op uden tegning og det rigtige værktøj?

Hvor længe tror du det holder?

Hånden på hjertet – det bliver aldrig rigtig godt vel?

Og hvor mange gange gider du at bruge tid, penge og energi på at starte forfra?

En manglende eller forkert plan eller strategi kan være altødelæggende for motivationen såvel som projektet, ligesom de forkerte værktøjer kan gøre en opgave helt umulig eller sabotere en ellers godt sammensat plan.

Værktøjerne skal spille sammen med en overordnet plan, der får dig i mål med dit projekt.

Det har langt de fleste styr på, når det gælder køkkendrømmen, eller også tyr de til en fagmand i erkendelse af, at de ikke selv besidder erfaringen og kundskaben.

For det er det er nu engang meget lettere, billigere og hurtigere i længden at gøre det hele rigtigt fra start.

Men når det gælder drømmen om en sundere, stærkere eller slankere krop, ender mange i et lemfældigt ”gør det selv projekt”, hvor alt for meget er overladt til tilfældigheder, og hvad der på overfladen lyder logisk og som en mulig smutvej.  

Lad os sige, at du har nogle overflødige kilo, der irriterer dig, og som du gerne vil af med.

Hvad er DIN første indskydelse?

Langt de fleste kaster sig hovedkulds ud i langvarig kredsløbstræning, målrettet træning af kroppens problemområder og en restriktiv kur for at forbrænde en masse kalorier hurtigt.

Hvad der gør dette til den dårligste plan overhovedet, og hvorfor disse metoder er problematiske, uanset om du kun anvender en eller alle fremgangsmåder, får du at vide senere i Insider.

Men vi kan godt afsløre allerede nu, at det svarer til at skrue et køkken sammen med en banan, en dejskraber eller en hammer, uanset om valget er bevidst eller ubevidst.

Først bagefter kan man se, hvor meget tid der er spildt, og hvor store ødelæggelserne er, fordi der hverken er tale om gennemtænkte tiltag eller en langsigtet plan.

Og der går ofte adskillige år med gentagende forsøg, ærgrelser, modløshed og frustration i kampen mod deres krop.

Det er ikke bare en skam – det er hamrende ærgerligt!

Havde de blot sikret sig, at de havde de rigtige værktøjer, da de i sin tid startede, ville de nemlig kunne have nydt livet uden at tænke over deres krop.

De kunne have undgået den onde cirkel, som mange ender i, og som i værste fald får dem til at give helt op, i stedet for at få deres problem løst én gang for alle og nå deres mål.

De kunne have købt det tøj, som de havde lyst til, frem for at nøjes med det de kunne passe, smilet til deres spejlbillede og spist af fredagskagen uden at føle skyld i al den tid.

forkerte træningsværktøjer

Du går til tandlægen, når tænderne værker, kører bilen til mekanikeren, når noget ikke fungerer, og du går til lægen, når du er syg, for at få den rette medicin, for professionel vejledning er en helt naturlig del af de fleste af livets andre situationer…

Det er tankevækkende, at holdningen er stik modsat, når det handler om få din krop på rette køl eller at få den til at agere optimalt.

Du kan med stor fordel stille dig selv nedenstående spørgsmål, inden du kaster dig ud i dit projekt, hvad end dit ønske er at tabe dig, opbygge muskelmasse eller at foretage en livsstilsændring for at komme uden om den fordømte cirkel.

5 SPØRGSMÅL DER KAN ÆNDRE DIT LIV

(Husk, at der er ingen der dømmer dig her, så tænk grundigt over svarene og vær 100 % ærlig over for dig selv.)

 1. Ved jeg præcis, hvordan jeg kommer fra start til slut med mit projekt uden at rende ind i plateauer, manglende resultater og at tabe motivationen?
 1. Har jeg et eller flere fejlslagende forsøg bag mig?
 1. Har eventuelle tidligere forsøg gjort mig i stand til at skelne ALLE de rigtige værktøjer fra SAMTLIGE forkerte værktøjer?
 1. Hvis ja, ved jeg nu, hvordan jeg undgår at begå de samme fejl igen, og hvilken viden har jeg bygget ovenpå efterfølgende?
 1. Hvis nej, hvordan sikrer jeg mig, at jeg undgår at begå de fejl, andre mennesker begår?

Panik ikke, hvis du ikke kan svare skråsikkert ja til de to første spørgsmål og er i tvivl om de sidste – det og meget mere vil Insider lære dig, og vi kommer til at gå i detaljer med det hele.

Men lige nu får du de overordnede punkter, så du kan se, hvad de forkerte værktøjer indebærer i fitnessverdenen.

Der er ofte flere af punkterne i spil, men blot et enkelt punkt på nedenstående liste, kan smadre din indsats fuldstændigt:

 • En uholdbar plan eller ingen plan
 • Forkert kost
 • Forkert træning
 • Forkert mentalitet (tilgang)
 • Manglende tilpasning (hvad det indebærer, venter vi lige med at løfte sløret for, men du skal nok få forklaringen, for det er måske lige præcis den manglende ingrediens, der kan gøre forskellen for dig, så husk at læse samtlige mails.)

Ovenstående kan måske virke lidt uoverskueligt og komplekst lige nu, men vi kommer som nævnt rundt om det hele senere, så det er OK, at du ikke forstår det hele lige nu.

Tænk på Egon Olsen fra Olsenbanden.

Han havde altid en plan – den fungerede bare aldrig rigtig, og så endte han med hænderne i vejret og en udsigt gennem tremmer i stedet for at nyde frugterne af sin planlægning og sit ”arbejde”.

Hans planer var ALTID ”timet og tilrettelagt”, men det reddede ham ikke i sidste ende. Nogle gange var tilgangen forkert, andre gange var det metoderne eller hans kumpaner, der forkludrede det.

Med den rigtige plan OG de rette værktøjer bliver hele dit projekt langt mere simpelt, og du undgår i modsætning til Egon, at det hele falder til jorden.

Du får selvfølgelig også svarene på, hvorfor en metode er rigtig eller forkert, ligesom vi afslører, hvordan en korrekt opsat plan kan se ud.

Formålet er, at du undgår at skulle igennem den onde cirkel, som de fleste af vores klienter, og nogle af vores trænere, inden de blev trænere, har siddet fast i, indtil de frustrerede kom til os og sagde:

”Jeg har prøvet alt”!

Her er et par eksempler:

Måske uddragene fra Jasmins, Martins, Lisbeth og Jespers historier lyder bekendte?

Og som en ond cirkel?

(Bare rolig – det endte godt for dem, og du kan læse deres fulde udtalelser under referencer i deres alderskategori på hjemmesiden.)

Efterhånden som du bevæger dig igennem Insider, vil du kunne gå tilbage til Jasmins, Martins og Jespers historier og med lethed udpege samtlige forkerte værktøjer og vide, hvorfor de er det.

Og endnu vigtigere – det samme vil du kunne gøre med din egen historik!

Og helt ærligt – vil det ikke være en lettelse at vide, hvad du har gjort forkert?

Da det er vigtigt, at du kender de overordnede forhold, vil de første 10 lektioner for nogle måske forekomme en smule tunge, men vi lover, at det er det hele værd, og at du vil få en del overraskelser undervejs, så hæng på.

For du kommer bl.a. til at lære:

 • hvorfor jagten på hurtige løsninger saboterer din indsats og ødelægger dine resultater!
 • hvordan du bryder med onde cirkler og finder vejen til VARIGE resultater!
 • hvorfor en type træning koster dig dine resultater, mens en anden type sikrer at du når dit mål!
 • hvorfor slankekure og kostplaner ikke virker og hvad du skal gøre i stedet!
 • hvordan du tager de første skridt til at blive ekspert i din kost og træning!

Og så går vi i krig med detaljerne, men inden vi når så vidt, må vi som sagt lige starte med begyndelsen, så alle er med.

For allerede inden du tager beslutningen om, hvilke metoder du vil benytte til at forvandle din krop, sker der nemlig noget der resulterer i at rigtig mange mennesker vælger forkerte planer og værktøjer og kommer skidt fra start.

Stort set alle, der forsøger/har forsøgt at ændre deres kroppe har fået håb, anstrengelser og resultater saboteret gang på gang på grund af det.

Og det har intet med træning eller kost at gøre. Det starter langt før…

Det ser vi på i næste del. Artiklen i dag og de næste giver dig en samlet baggrund for, hvorfor du ikke lykkes, og giver dig mulighed for at gennemskue en stor del af fitnessmarkedet.

De bedste hilsner

Kasper og Joan
Personlige trænere og grundlæggere af Fortius Fitness

PS: Husk, at du på vores referencesider kan møde et udpluk af vores klienter og høre, hvilken befrielse de synes, det var, at slippe ud af den onde cirkel.