Hvor mange kalorier er der i jordbær – lær om fordelene ved denne fantastiske frugt!

Det kan være en stor hjælp at finde ud af, hvor mange kalorier der er i jordbær, så du kan tilpasse det i din koststrategi på en hensigtsmæssig måde, og få det meste ud af alle fordelene.

Jordbær har rent faktisk en masse næringsmæssige fordele sammenlignet med andre fødevarer, du ellers indtager, og ved at lære om deres indhold, kan du med fordel indføre dem i din daglige kost.
Lad os derfor se på de vigtigste og mest interessante fordele, der er værd at huske.

hvor mange kalorier er der i jordbær

Hvor mange kalorier er der i friske jordbær?

Lad os først se på, hvor mange kalorier der er i jordbær, når de spises, lige når de er plukkede. Dette er den mest almindelige måde, de serveres på, enten alene eller sammen med yoghurt, cornflakes – eller sammen med fedtfattig budding med højt proteinindhold for dem, der ønsker at stille sulten på en slankekur.

Jordbær indeholder meget få kalorier, og der er kun omtrent 25 kalorier pr. deciliter, og ud af de 25 kalorier kommer kun lidt over halvdelen fra sukker, hvilket betyder, at jordbær er lidt mindre sukkerholdige end andre frugter. Dertil kommer, at sukkeret i jordbær er naturligt frugtsukker, så udover glukose indeholder de også C vitamin, der er vigtige antioxidanter for kroppen.

Hvor mange fibre er der i jordbær?

En anden ting, der er værd at have i baghovedet, i forbindelse med jordbærs kalorieindhold, er at vurdere indholdet af kostfibre. Fibre er vigtige næringsstoffer, og bør altid indtages, hvis man har sat sig for at tabe fedt, eftersom de i den grad hjælper med at stille sulten hele dagen lang.

Frugter og grøntsager er som regel propfyldte med fibre og jordbær er bestemt ingen undtagelse. For hver deciliter jordbær indtager du typisk omkring halvandet gram kostfibre. Og hvis du kombinerer jordbær sammen med proteinholdige fødevarer såsom græsk yoghurt, kan du være helt sikker på, at det vil holde dig mæt.

Hvad så med jordbærsyltetøj?

En anden ting, du bør bemærke, når du sætter dig for at undersøge jordbærs næringsindhold, er hvor mange kalorier der er i jordbærsyltetøj. Nogle mennesker foretrækker jordbær i den form i stedet for at spise dem friske. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at det næringsmæssige regnestykke vil se anderledes ud.

Eftersom jordbærsyltetøj er langt mere kalorieholdigt end friske jordbær, er det en god idé at være meget forsigtig i forhold til doseringen. En enkelt spsk. almindeligt jordbærsyltetøj indeholder omtrent 40-50 kalorier, så det hober sig hurtigt op.

Og det er vel at mærke uden at tage højde for alt det sukker, der typisk er tilsat udover det naturlige sukker, der findes i jordbær. Det kan meget hurtigt have en indvirkning på dit blodsukker.

I sidste ende kan du sagtens benytte dig af jordbærsyltetøj, hvis du virkelig foretrækker det, men sørg for at holde dit indtag til en enkelt spsk. og helst af en variant uden tilsat sukker. På den måde indtager du kun det sukker, der forekommer naturligt i jordbær.

Husk at have ovenstående i baghovedet næste gang du tænker over, hvor mange kalorier der er i jordbær. Jordbær er lette at indføre i en kostplan og de er en god måde at tilfredsstille en sød tand på.

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: