Så meget cykling og løb skal man dyrke for vægttab – et interessant og overraskende case studie

Et spørgsmål der altid dukker op mht. personlig træning er, hvor meget cardio såsom cykling og løb man bør dyrke for vægttab.

Derfor vil vi i denne artikel analysere en imponerende kropstransformation fra internettet, der viser, HVOR meget cardio der skal til, før kiloene rasler af.

Hovedpersonen Leon, som kan ses i billedet nedenfor, fik den såkaldte sixpack på blot 6 uger.

En bedrift, de fleste ikke engang kan efterleve på 6 måneder.

At opnå en sixpack på 6 uger er alt andet end nemt, og det kræver både disciplin og dedikation – det er da også ret indlysende, at Leon har arbejdet som en pisket inden for den tidsramme.

Spørgsmålet er dog, om det overhovedet er et krav at investere så meget tid i træning.

Vores svar er ”nej”, og nedenfor kan du læse mere om, hvorfor.

vaegttab cykling

En mere dybdegående analyse

Det viser sig, at Leons træning indebar 8 timers kardiovaskulær aktivitet om ugen, og her stiller vi spørgsmålstegn ved, om det i sidste ende var spild af tid.

Lidt købmandsregning:

  • Fedttabet skete inden for en tidsramme på 39 dage.
  • På den tid tabte Leon 6,6 kilo fedt, hvilket kan omregnes til (6,6 kg x 7000 kcal) = 46200 kalorier.
  • I gennemsnit lød Leons kalorieindtag på 1736 kcal om dagen, mens fedttabet stod på.
  • Leons såkaldte BMR (Basic Metabolic Rate, eller basale stofskifte på dansk) lød på 2863 kalorier dagligt. Med let, daglig aktivitet, samt 3 timers styrketræning om ugen, kommer vi imidlertid frem til samme tal, og på den måde kan vi regne os frem til, hvad man opnår med 8 timers cardio oveni. (Se billedet nedenfor)
  • Det gennemsnitlige, daglige kalorieunderskud lød således på (2863 kcal (BMR) – 1736 (gns. dagligt kalorieindtag)) = 1127 kalorier.
  • Dette giver os samlet set (39 dage x 1127 kcal) = 43953 kalorier.
  • Hvis vi herefter tager summen af kalorier fra det tabte kropsfedt og fratrækker det samlede underskud, får vi (46200 – 43953) = 2247 kalorier.
  • 2247 er altså det samlede antal kalorier, der blev forbrændt ved 40 timers kardiovaskulær aktivitet. Med andre ord resulterede alt det arbejde ikke engang i et fedttab på bare et halvt kilo!

Det fortæller os også, at hvis det daglige kalorieindtag var blevet sænket med bare 60 kalorier om dagen (2247/39) kunne han faktisk have sluppet for al den ekstra aktivitet, og ikke mindst tid, og stadig have nået samme resultat.

vægttab løb

Hvor meget cykling og løb kræves der så for vægttab?

Her er der heldigvis godt nyt.

Du behøver faktisk ikke at vie hele livet til træning for at komme i form og tabe dig.

Manglende tid er ofte en undskyldning vi hører igen og igen fra folk, der gerne vil forbedre formen – men er der noget, denne analyse fortæller os, så er det, at kosten er det allervigtigste, når det gælder om at tabe sig, og ikke nødvendigvis, hvor mange timer du investerer i træningen.

Hvis bare du kombinerer 2-3 gange styrketræning om ugen med en kostomlægning, kan du opnå fantastiske resultater.

Og kan du ikke finde 2-3 timer i kalenderen til formålet, så vil du det simpelthen ikke nok.

At investere 2-3 timer i dig selv er måske den klogeste beslutning du kan træffe, og der er ingen undskyldning til ikke at gøre det.

Konklusion

Kardiovaskulær træning er således langt fra en optimal løsning, når det gælder om at tabe sig.

Så hold dig så vidt muligt fra de store cardioafdelinger, aerobichold og fitnesscentre, der reklamerer for det, og meld dig i stedet ind i et rigtigt træningscenter, hvor personalet har helt styr på, hvordan man får folk i form.

Du vil ikke blive skuffet!

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: