De mest effektive øvelser til at forbrænde fedt – kan vi lære noget af bjørnen?

Mange leder med lys og lygte efter de mest effektive øvelser til at forbrænde fedt. Men er det overhovedet den bedste tilgang, hvis man vil påbegynde et program med fokus på vægttab? Det er ganske vist en naturlov, at man er nødt til at være i kalorieunderskud for at forbrænde fedt, men er motion den bedste metode til at opnå netop dét?

mest effektive øvelser til at forbrænde fedt

Vi har indtil videre fokuseret udelukkende på mennesker, men vi kan rent faktisk lære en del ved at studere dyreverdenen, når vi taler vægttab. Du undrer dig muligvis over, om man overhovedet kan sammenligne mennesker med dyr, men det kan man faktisk i de fleste tilfælde. Dyr har ligeså meget brug for kalorier (føde) for at overleve, og ligesom os kan de kan øge og miste deres muskelmasse og fedt.

Er aktivitet den bedste måde at tabe sig på?

Vi har valgt at kigge nærmere på bjørne i denne omgang, fordi de har så dramatisk en livscyklus. De bevæger sig omkring og spiser i løbet af sommeren, for derefter at gå i hi de næste 6 måneder, uden hverken at spise eller røre sig.

Bjørnens liv og spisevaner

Gråbjørne er altædende og spiser således både planter og dyr, bl.a. græs, rødder, bær, insekter, fisk, ådsler og både små og store pattedyr. I nogle områder ses gråbjørnen spise elg og rensdyr, og i andre laks. Gråbjørnens spisevaner afhænger af, hvilke fødekilder årstiderne tilbyder.

De lever som enspændere på nær når de yngler, og når de befinder sig i områder med en overflod af føde, såsom laksestrømme. Derudover går de hi vinteren over i 5-8 måneder, og graver typisk deres huler på den nordlige side af skrænter i læ for sneen.

Det er især om sommeren og efteråret, at gråbjørne spiser store mængder føde, eftersom de er nødt til at opbygge tilstrækkelige fedtdepoter for at overleve vintersøvnen.

Lige inden vi fortsætter… vil du have inspiration og gode råd til at holde dig sund, stærk og slank, så følg os på Instagram:


Er bjørne klogere end os, når det handler om at tabe fedt?

Kigger vi nærmere på bjørnens spisevaner, viser det sig at de til forveksling ligner menneskers, dvs. kød, der er rigt på protein, grøntsager og frugter. Selvom de altså spiser, hvad der ud fra et menneskeligt synspunkt anses som en yderst sund kostsammensætning, hvis der er fokus på tab af fedt, så opbygger bjørne stadig kropsfedt.

Bjørne vandrer årvågent omkring 6 måneder om året, og er i denne tid yderst aktive. De tilbagelægger enorme afstande i jagten på føde, og stadigvæk tager de på i fedt, selvom deres kost udelukkende er sund, for derefter at gå i hi om vinteren. Det er under vintersøvnen, at fedtet forsvinder, og således kan man sige, at de nærmest sover fedtet væk. Det lyder måske både utroligt og bund uretfærdigt, for det er trods alt os, og ikke bjørnen, der ved bedst, når det handler om at tabe fedt.

Men det viser sig, at det er bjørnen, der er klogest i denne sammenhæng. Selvom bjørnen i sidste ende er bedøvende ligeglad med slankekure, så fortæller det os, at kropslig aktivitet ikke har nogen praktisk indflydelse på fedttab, og at konditionstræning ikke er den mest effektive form for træning, når det handler om vægttab. Hvis det var tilfældet, ville det være umuligt for bjørnen at opbygge tilstrækkeligt med kropsfedt til at overleve, når den går i hi.

Man kan også spørge sig selv, om vi overhovedet kunne have overlevet som art, hvis vores kalorieomsætning var så hamrende effektivt. De kalorier, vi forbrændte, når vi gik på jagt og samlede føde, ville have været genvejen til den sikre død, eftersom vi ville sulte ihjel, inden vi overhovedet fik mad på bordet.

Og det burde alt sammen være glædeligt nyt, for nu kan vi med god grund, og ikke mindst god samvittighed, holde op med studse over de mest effektive øvelser til at tabe sig. Faktisk kan vi nævne 3 gode grunde til at træde ud af trædemøllen, og stå af diverse cardiomaskiner:

  • Cardiotræning på konditionscykler, crosstrainere og løbebånd er kedsomheden selv. Er der virkelig ikke noget bedre at tage sig til, end at trampe derudaf, uden at komme nogle vegne?
  • Hvis du overvejer at indrette et træningscenter derhjemme, så er cardiomaskiner en meget bekostelig investering, og investerer du i et løbebånd eller en konditionscykel, får du kun udstyr, der tillader én bestemt øvelse for pengene. Bruger du dem i stedet på et stativ, vægtstænger med vægtskiver, justérbare håndvægte og sjippetorv, er du faktisk klar til at sætte i gang. Det vil alt sammen koste mindre end en stationær kvalitetscykel, og så er det langt sjovere, udfordrende – og langt mere effektivt.
  • Hvorfor overhovedet spilde tid på cardiotræning, når du kan få langt bedre resultater med styrketræning, der beviseligt er den mest effektive motionsform, når det handler om vægttab, udover en kostomlægning.

Der er ingen grund til at flakke forvirret omkring i jagten på den mest effektive vægttabsøvelse. Det er i sidste ende kalorierne, der bestemmer, og du kan ikke træne dig ud af en elendig kost. Ja, du kan ikke engang træne dig ud af en sund, hvis du indtager for mange kalorier.

Det ved bjørnene alt om!

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: