Forskellen på at prøve selv og at få hjælp fra en privat fitness træner

Kun en af de to mænd vælger den vej, der vil give ham det, han ønsker – en fit krop.

Historien er godt nok fiktiv, men personen Marcus er sat sammen ud fra de mandlige klienter, som personlige trænere i København fra Fortius Fitness i gennem tiden har hjulpet, og den er i høj grad inspireret af en af vores mandlige trænere, der først vandt sin årelange kampe mod fedtdepoter efter at være startet som ganske almindelig klient hos en privat fitness træner hos Fortius Fitness.

Læs og tænk – Hvilken vej du vil vælge?

privat fitness træner

Marcus havde netop gennemgået sin årlige helbredsundersøgelse, da lægen gav ham de nyheder, han allerede var klar over.

“Marcus,” sagde lægen, “Det er på tide, at du begynder at passe bedre på dig selv.”

“Det ved jeg godt,” svarede Marcus. “Jeg har lige et par kilo for meget, men der så travlt – arbejde og familie…”

“et par kilo? Jeg beklager at måtte sige det Marcus, men dit body mass index placerer dig i fedme kategorien.”

Marcus var chokeret.

Han vidste jo godt, at livvidden var blevet udvidet lidt gennem årene – det kunne han se, hver gang han måtte tage et nyt hul i brug på bæltespændet.

Og måske han lige havde sprunget over, hvor gærdet var lavest i den sidste tid, så der lige røg en bolle med smør og ost ned på vejen til arbejde for at spare tid og så lidt for meget pasta og kødsauce om aftenen, for ungerne elsker det, og det er overkommeligt.

Der var hverken tid til eller lyst til motion – selv det at gå havde han undgået som pesten, og han tog altid elevatoren og parkerede så tæt på det sted som han skulle hen som muligt.

Han havde nogle overgange forsøgt sig med diverse maskiner fra TV-shop, men der skete ikke rigtig noget, og så røg motivationen, og maskinerne røg ud i garagen.

Han blev hurtigt forpustet, og det var faktisk ret irriterende, når han spillede fodbold eller Wii med ungerne, men at ligefrem sige at han hørte til i fedme kategorien – det var hårdt at høre.

“Virkelig?” sagde han overrasket. “Jeg mener, jeg ved godt at jeg har taget lidt på, men hold da op. Overvægtig ok, men fed ligefrem?

“Ja. Og det er ikke en vej du har lyst til gå med alt det der følger med -tro mig.”

Marcus var godt klar over, at lægen havde ret. Han havde en familie at tage sig af, og hvad hvis der skete ham noget? Den tanke var ubærlig…

Han havde brug for at få kontrol over situationen, og det kunne kun gå for langsomt.

“Hvordan taber jeg mig hurtigst og få formen tilbage?”, spurgte han lægen.

“Tja, du kan starte med at lave masser af konditionstræning – altså cardio. Alt hvad der holder pulsen oppe – du kan løbe eller du kan cykle – og jo mere jo bedre, så start med en time om dagen.”

En time om dagen. Marcus spekulerede over, hvor han skulle få tiden fra til det, men han vidste, at han ikke havde noget valg.

Han nikkede samtykkende. “Cardio,” sagde han. “Okay, det kan jeg godt.”

“Godt. Og begræns antallet af kalorier og kulhydrat. Så det er slut med brød, pizza, øl, chips og slik.”

Den var svær for Marcus – alle hans yndlingsretter og øl!

Men han måtte finde en måde at få det til at fungere på.

“Forstået,” svarede han og nikkede igen.

På vejen hjem var Marcus langt ned i kulkælderen, og han ærgrede sig over, at han lade tingene gå så vidt, så han tog en beslutning og svingede ind forbi det lokale fitnesscenter som han så tit havde kørt forbi. Og denne gang gik han ind.

Han fortalte sig selv, at dette var første dag af resten af sit liv, og han var faktisk lidt oppe at køre over sin nye plan og sine nye fremtidsudsigter.

I løbet af de næste par uger begyndte Marcus liv at ændre sig drastisk.

Hver morgen brugte han en hel time i fitnesscentret enten på løbebåndet, på cykel eller crosstrainer for variationens skyld.

Han lavede også lidt maveøvelser og styrketræning for at få lidt muskler på.

Det var ikke let at finde tiden til at træne så mange gange i løbet af ugen, og familien måtte betale prisen. Aldrig havde han brugt så lidt tid sammen med dem, men tanken om at det jo ligeså meget var for deres skyld, som sin egen, at han blev sund og kom i form drev ham afsted hver morgen.

Og i et stykke tid lod det til at hans anstrengelser gav pote.

Han havde tabt 4 kilo siden han blev medlem af fitnesscentret, og kunne løbe hurtigere og træne hårdere, så han hver morgen kunne føle musklerne brænde, hvilket han havde læst var tegn på, at han trænede korrekt og effektivt.

Den ekstra indsats drænede naturligvis hans energiniveau, men vidste at det var prisen for at forbrænde flere kalorier.

Han spiste sundt, som lægen havde anbefalet, og de fleste dage bestod hans måltider af en kombination af frugt, salat og kyllingebryst. Han blev godt nok aldrig rigtig mæt, men til gengæld spiste han ofte.

Der gik kun et par timer mellem måltiderne, men han havde læst at det var en fordel, for mange små måltider ville holde hans stofskifte oppe i løbet af dagen.

Men efter endnu et par uger, var der noget der begyndte at nage ham.

Noget større end trætheden om eftermiddagen og det at han savnede sine livretter og ikke kunne spise med, når der var fest.

Hans resultater var ikke som ventet efter at have knoklet røven ud af bukserne i månedsvis på bekostning af tid sammen med familien.  

Godt nok havde han tabt sig, men vægten var nu stagneret og lige meget, hvor hårdt han prøvede skete der intet.

Først prøvede han med ekstra cardio – lægen havde jo sagt jo mere jo bedre.

Men der skete intet…

Da maven var hans største problem, kastede han sig over samtlige maskiner i centret, der var målrettet mavemusklerne. Han tænkte, at hvis han fik trænet dem hårdt nok, ville hans mave til sidst blive flad, og han prøvede at google målrettet træning af maven, og fulgte alle de råd, han kom i nærheden af.

Men der skete stadig intet…

Og efter al den tid og al det slid, var det tydeligt at Marcus fortsat helt manglede muskeltoning. Det virkede nærmest som om han havde fået mindre, end da han startede.

Marcus havde fuldt ekspertråd siden den første dag, men…

Han kom ingen vegne.

Både han og familien, som måtte undvære ham, mens han knoklede kunne se det. Det var frustrerende, og den følgende weekend, besluttede han sig for at droppe fitnesscentret og prioritere familien i stedet.

De fik alligevel også besøg denne weekend af hans storebror Jonas og hans familie skulle, der skulle komme til frokost.

Han havde ikke set Jonathan i månedsvis og trøstede sig med, at Jonathan altid havde været i endnu værre form end Marcus.

Måske er det genetisk, tænkte han. Deres forældre havde jo også haft tendenser til at være lidt runde i det.

Men da Jonathan og familien kom, troede Marcus ikke sine egne øjne.

“Hold da kæft!” udbrød han.

For første gang nogensinde var Jonathan i topform. Virkelig topform!

Marcus fik et glimt af noget der lignede et vaskebræt, da Jonathan tog jakken af og hængte den op.

Han lignede en der dyrkede elitesport, mens Marcus lignede en der højst så detpå tv.

“Tak bror! Du har da vist også tabt lidt,” grinede Jonathan.

Marcus var glad på hans vegne, men også en smule misundelig, og han kunne med sikkerhed ikke varme sig ved sin teori, om at det var generne den var gal med længere. Han måtte finde ud af, hvad Jonathan hemmelighed var…

Efter frokost gik de to ud i haven for at få en lille snak. Marcus knappede en øl op til Jonathan, men undlod at tage en selv, på trods af at han virkelig havde lyst.

“Altså, jeg må være ærlig og sige,” startede Marcus. “Jeg har knoklet mig selv halvt ihjel i fitnesscentret i månedsvis nu, og der er nærmest ikke sket en skid. Hvordan har du gjort det? Bor du i et fitnesscenter eller hvad?”

“Overhovedet ikke,” sagde Jonathan. “Det eneste jeg gør er at løfte vægte 3 gange om ugen i max. 1 time.”

“3 gange a max 1 time? Hvordan er det muligt – jeg bruger ligeså lang tid på at komme frem og tilbage til fitnesscentret i løbet af en uge. Jeg ser nærmest aldrig familien mere!”

“Sådan startede det også for mig.” Jonas rystede på hovedet og tog en tår af sin øl.

“Men der skete ikke rigtig noget. Jeg droppede al konditionstræningen og begyndte at styrketræne og så skete der noget, men efter et stykke tid stoppede resultaterne, så jeg opsøgte en privat fitness træner, som fortalte mig at jeg faktisk skulle gøre det modsatte af, hvad mange af de traditionelle råd anbefaler.”

“Traditionelle råd?”, sagde Marcus undrende “Jeg fik råd af min læge – Jeg sled røven ud af bukserne hver dag med cardio, jeg knoklede på med mine mavemuskler til jeg var blå I hovedet og spiste kun kylling og salat og du overhalede mig ved at max. bruge 3 timer om ugen, og du kan drikke øl?!”

“Øl er kun engang imellem, men det vil du også sagtens kunne, så snart du kommer på rette spor.”

Nu var Marcus desperat. Jonathan dansede rundt om emnet, så Marcus gav op og spurgte direkte:

“Hvad er det rette spor så?”

“Altså, det første du er nødt til at vide er det her: For meget træning modarbejder din krop – særligt cardio.”

“Men jeg forstår det ikke…hvis jeg forbrænder kalorier, hvordan kan det så være dårligt?”

“Fordi Cardio æder af din muskelmasse, og jo mindre muskelmasse du har, jo langsommere bliver dit stofskifte og jo sværere bliver det at forbrænde kalorier, og jo lettere bliver det at lagre fedt. Det er en ond cirkel, for så skal du træne endnu mere for at forbrænde det samme antal kalorier.”

Jonathan beskrev lige præcist det, som Marcus havde oplevet i månedsvis…

hans storebrors privat fitness træner havde fat i noget

“Men hvad med træningen af mavemusklerne? Burde min mave så ikke blive mindre?”

Jonathan smilede og sagde. “Beklager brormand – men sådan fungerer det ikke. Du kan ikke punkttræne fedtet væk fra bestemte kropsdele. Du forbrænder fedt over hele kroppen.”

“Så jeg har spildt min tid?”

Jonathan nikkede. “Jep, beklager.”

“Okay. Men jeg forstår stadig ikke, hvordan kan alt det, der er accepteret som viden, være forkert?”

“Fordi du oppe imod en hel industri, der lever af, at du ikke opnår dine drømme. Producenter af kosttilskud, dem der laver kure, fabrikanter af fitnessudstyr og mange andre fitnessvirksomheder lever af desperate mennesker der søger hurtige og nemme løsninger.”, sagde Jonathan.

Marcus var målløs.

Han rakte ned og tog en øl, knappede den op og tog en tår.

”Okay, kan du lære mig det?”.

Jonathan lænede sig tilbage og smilede.

Hemmeligheden ER derude…

Jonathan fandt ud af det ved hjælp af en privat fitness træner, og Marcus er ved det.

Det er ikke en hurtig og nem løsning – et quick fix.

Men det er heller ikke en kompliceret løsning.

Det handler ikke om stramme regler, om at være besat af kulhydrat og kalorier, spise på bestemte tidspunkter eller cardio-træning i timevis, hvilket faktisk får din krop til at holde på fedtet eller mange af de andre ting, som folk opfatter som sande.

For at du kan komme i form, og forblive i god form resten af dit liv, er det eneste du behøver en enkel metode, som du kan blive ved med at følge.

Alt hvad du har brug for at vide er dette :

  • 1: Hvordan du skal træne
  • 2: Hvordan du skal spise
  • 3: Hvordan du måler/tracker dine fremskridt, så du kan tilpasse de første komponenter og dermed skræddersy en hverdag, hvor din livsstil og din krop samarbejder om at give dig de bedste resultater for livet.

Med en privat fitness træner er du nu på vej, men at fortsætte på egen hånd er også en mulighed.

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: