Få hjælp til træning og kom i mål

Der er kun en af disse to kvinder, der får det hun ønsker sig til at begynde med – en ny krop.

Historien er fiktiv, men Anne her er en mosaik af de mange af de kvindelige klienter, som vi i gennem tiden har fået ind hos Fortius Fitness, og den er i særdeleshed inspireret af en vores kvindelige trænere, der i sin tid startede som ganske almindelig klient.

Læs med og tænk over, hvilken vej du ville vælge.

få hjælp til træning

I 6 måneder havde Anne undgået spejlet så godt hun kunne, men i aften skulle hun til fødselsdag hos en af sine venner.

Spejlet var ikke til at komme uden om, og hun brød sig ikke om, hvad hun så i det, som hun stod der og forgæves prøvede den pænere del af sin garderobe.

Hun vidste godt, at hun havde forsømt sin krop på det seneste, men med en travl hverdag med to små børn og et fuldtidsjob, var det svært at presse motion ind også – det interesserede hende heller ikke synderligt at træne, så det kneb med motivationen.

Men nu var hun der, hvor hun var tvunget til at stå og overveje, om hun skulle pakke størstedelen af sin garderobe ned i kasser for at gøre plads til tøj i større størrelser igen, for alt tøjet syntes endnu engang at være krøbet. Noget sad forkert, andet strammede, men det værste var det, der ikke kunne lukkes længere eller slet ikke kunne komme op over lårene.

Hun magtede næsten ikke udsigten til at skulle stå i butikkernes små prøverum med kæmpestore spejle – slet ikke når hun nu, hvor hun stod midt i et følelsesmæssigt virvar af skyld, skam og med et selvværd der lå langt under gulvbrædderne.

Hun endte med at måtte vælge tøjet til aftenens fest ud fra, hvad hun kunne være i og i stedet for ud fra, hvad hun havde lyst til at tage på.

Senere samme aften taler hun med sin veninde Rikke, som hun sjældent når at se, da hun bor i en anden by med sin familie.

Rikke, der gennem årene har taget endnu mere på en Anne, siger har taget en beslutning om, at hun vil have sin slanke krop tilbage. Overvægten og hendes stillesiddende arbejde, giver hende til tider ondt i ankler og knæ, og hun fortæller at hun havde et helvede med at finde tøj til aftenens fest, og altid går i kjole, fordi det er svært at finde bukser.

Anne bryder sig ikke generelt ikke om at tale om sin krop, og har aldrig gjort det. I modsætning til Rikke har Anne nemlig altid haft enten lidt for meget eller alt for meget på sidebenene, og har derfor lige siden teenageårene været på den ene kur efter den anden, men hun kan ikke lade være med at udbryde:

”Det vil jeg også. Jeg er træt af at blive forpustet af ingenting, og jeg kan overhovedet ikke overskue at skulle forsøge at finde nyt tøj!”

”Cool,” siger Rikke. ”Så kan vi så holde hinanden op på det, og støtte hinanden undervejs. Vi går i gang på mandag.”

”Ok”, siger Anne og smiler. ”Nu skal det være.” Hun nyder resten af festen – det føles godt at der ligger en plan.

Dagen efter sidder Anne i sofaen med alle de bøger med kostplaner, slankekure og programmer, som hun gennem årene har afprøvet. Hun er godt klar over, at der skal ændres på kosten også, så hun søger inspiration til, hvordan hun skal gribe det an. De gamle bøger fremkalder dog minder om de tidligere fiaskoer, fordi det var for svært at holde de mange restriktioner, så hun ender med at gå på nettet, hvor hun dels søger på vægttab og slankeurer og køber en bog, hun ikke har prøvet før, men som er specielt for kvinder og lover store resultater på bare 6 uger.

Mandag morgen står Anne tidligere op, end hun plejer og hiver i kondiskoene. Hun vil i gang med at løbe, men her den første gang bliver det mest til gå i et rask tempo.

Dagens måltider består af salat, frugt og lidt kød, hun er ikke rigtig mæt på noget tidspunkt, så hun spiser flere gange, men det er kun godt, for det holder forbrændingen oppe, har hun læst på nettet.

Tirsdag og onsdag går på samme måde, og om onsdagen ankommer hendes nye bog. Hun bruger hele aftenen på at læse flittigt i den, for hun glæder sig allerede til at få andet end salat, kød og frugt. Selv om hun ikke ser frem til at skulle måle og veje alt, så slipper hun i det mindste for at tælle kalorier, for det har hun prøvet og det gik hurtigt i vasken.

Torsdag går hun over til den nye kostplan, så hun springer dagens løbetræning over. Dels fordi hun både skal lave mad og veje alt af til både morgenmad og frokost og dels fordi knæene er lidt ømme efter de sidste par dage.

Anne holder sig ellers striks til både løbetræningen, og kostplanen resten af ugen. Det går lidt bedre for hver dag med at løbe og nu løber hun næsten hele turen, så hun er spændt på, hvad der er sket, da hun søndag træder op på vægten. Hun har tabt sig.

Hele eftermiddagen går i køkkenet på at forberede måltider til den kommende uge, mens manden hygger sig med ungerne, og om aftenen ringer hun til Rikke for at høre, hvordan det er gået med hende.

”Jeg har tabt to kilo”, siger Anne glædestrålende. ”Og jeg har næsten løbet hver dag, og jeg er begyndt på en ny kostplan”.

”Nej, hvor fedt, jeg har tabt mig 1,5 kg” siger Rikke. ”Jeg er begyndt at styrketræne, men jeg kom til at forstrække skulderen i en af maskinerne, så jeg har holdt pause de sidste 3 dage”, sukker hun.

”Du kunne jo løbe -ligesom jeg gør”, foreslår Anne.

Find hjælp til træning

”Det er ikke rigtigt mig. Jeg bryder mig ikke om de ømme ben og at hive og flå efter vejret, men jeg har tænkt mig at få hjælp til træning og alliere mig med en personlig træner, når min skulder er i orden, og det er den næsten, og så spise sundt indtil da,” siger Rikke.

Weekenden efter ringer Rikke til Anne for at høre, hvordan ugen er gået, og Anne fortæller, at hun næsten har tabt 1,5 kg, men synes det er svært med kosten, og knæene værker efter de mange timers træning.

Rikke foreslår, at hun melder sig ind i et fitnesscenter og måske går over til at lave nogle andre øvelser – måske styrketræning, som hun selv er blevet glad for efter hendes nye personlige træner har vist hende, hvordan det skal gøres.

”Men hvad med din skulder – er du ikke bange for at komme til skade igen?”, spørger Anne.

”Nej, overhovedet ikke – jeg træner kun 3 gange om ugen og kun med frie vægte sammen med min træner, og alt foregår i et stille og roligt tempo, og jeg har tabt mig, svarer Rikke, der glæder sig over, at hun søgte hjælp til træning.

”Træneren har også givet mig nogle gode råd angående kost, så jeg spiser efter nogle lette principper, så det går rigtig godt, men min træner siger, at der skal gå 14 dage mellem at målingerne, så jeg kan først give dig resultaterne i næste uge”, fortæller Rikke.

I den følgende uge får Anne meldt sig ind i et fitnesscenter, hvor hun bl.a. melder sig til spinning for at skåne knæene, men styrketræning tør hun ikke binde an med. Hun vil være slank og tonet – ikke have store muskler.

Hun tager også til en kostvejleder, der giver hende en ny kostplan – denne gang slipper hun for at måle og veje, men til gengæld er kulhydrater og fedt bandlyst og hun skal spise 6 gange om dagen.

Rikke og Anne fortsætter med at ringe sammen de næste mange uger, og Rikke fortæller begejstret om sine resultater, men selv om hun har tabt langt mere end Anne, taler hun ikke så meget om det i forhold til, hvad hun ellers kan mærke, at hun har opnået med sin træning.

Anne undrer sig over det og spekulerer på, om det er fordi hun ikke har tabt sig så meget, som hun siger. Hun træner jo også kun 3 gange om ugen.

Efter et nogle måneder er Anne og familien inviteret til børnefødselsdag hos Rikkes ældste datter. Anne glæder sig til at se Rikke, men ikke så meget til festen. Selv om hun tabte sig i begyndelsen, er vægten stagneret på trods af, at hun træner mere og mere.

Anne havde endda spurgt en af trænerne i centret i direkte:

”Hvad er den hurtigst måde for mig at tabe et stort antal kilo på?”

Tænk at hun spurgte et fremmed menneske om det, men hun var desperat og følte ikke, at hun havde noget valg.

“Du skal bare lave en masse cardio-træning. På den måde får du øget dit stofskifte og forbrændt en masse kalorier.”, lød svaret.

Så hun cyklede hurtigere og hårdere, så hun kunne mærke inderlårene brænde, hvilket træneren havde sagt var tegn på, at hun trænede effektivt.

Den ekstra indsats tærede på energiniveauet, men hun vidste at det blot var en del af prisen, der må betales for at forbrænde de ekstra kalorier.

Så nu træner Anne hver dag i mindst en time og mere i weekenden, og hun ser ikke frem til et arrangement, hvor hun ikke kan spise nogle Rikkes gode hjemmebagte boller eller den hjemmelavede lagkage, så hun har selv taget lidt frugt med.

Hun er faldet i adskillige gange i løbet af de sidste måneder, så hun vil prøve at forebygge, at det sker denne gang, for hver gang får hun dårlig samvittighed, og nogle gange er det endt i det rene ædeflip i alt, hvad hun savnede.

Anne parkerer bilen uden foran Rikkes hus, og mens hun er i gang med tømme bilen for børn og gaver, går hoveddøren op og en person kommer ud.

Anne, der har hovedet halvt nede i bilen, registrerer ikke hvem, til at begynde med, men bliver overrasket over at se, at det er en meget slankere udgave af Rikke – i en ærmeløs t-shirt og et par jeans.

Anne forstår det ikke. Rikke skulle jo tabe langt mere end Anne, og hun virker meget fastere og har muskeltoning, men hun har slet ikke store og klodsede muskler, sådan som Anne havde forestillet sig, når Rikke fortalte om, hvor mange kilo, hun hele tiden øgede de tunge vægte med.

Rikke var ikke blevet stor, men havde tværtimod tabt sig, var slank, kurvet og så sund, stærk og sexet ud.

Men hvordan i alverden kunne hun det med bare 3 træninger om ugen, når Anne knoklede røven ud af bukserne hver dag uden at komme nogle vegne.

Det gav ingen mening.

Hvordan kunne Rikke få sådanne resultater med sådan en omvendt tilgang, når hun selv gjorde det rigtige, men ikke fik de samme resultater?

Hun gav Rikke et kram, komplimenterede hende, og besluttede sig for at finde ud af det. Rikke komplimenterede tilbage, men i stedet for bare at sige tak, spurgte Anne hende, hvad hemmeligheden var.

Rikke smilede og sagde “Lad os tage den, når de andre er taget hjem og der er faldet ro over huset igen.”

Da de sidste gæster var taget hjem, spurgte Rikke om Anne ville have noget. Der var masser af lækkerier tilbage, men Anne bad en kop usødet te. Det fik hun, og Rikke lavede sig en tallerken til sig selv med både boller og kage.

Anne stirrede på den og kunne ikke lade være med at spørge:

“Hvordan kan du slippe afsted med at spise alle de kulhydrater?”

“Jeg spiser ikke så tit søde sager, men det er fint engang i mellem, når du træner med vægte,” forklarede Rikke.

“ Jeg skippede også morgenmaden i morges, fordi jeg havde travlt med forberedelserne, og nåede ikke rigtigt at spise under fødselsdagen.”

“Springer du også måltider? Påvirker der ikke dit blodsukker og sænker din forbrænding?”, spurgte Anne.

“Næh, faktisk springer jeg ofte morgenmaden over, hvis jeg ikke er sulten. Hvem har fortalt dig det?”

“Min kostvejleder.”

“Okay, det hun fortæller dig, giver mening på overfladen, men tænk lige over det et øjeblik. Kommer jeg virkelig i form af at spise, når jeg ikke er sulten?

“Sådan har jeg aldrig tænkt på det,” siger Anne.

”Men jeg træner løber eller cykler hver dag i mindst en time, og jeg har øget mængden løbende, men der sker ikke rigtig mere, selv om træneren henne i centret siger, at det er det, jeg skal, for at tabe mig hurtigst.”

“Min personlige træner siger, at størstedelen af alle mennesker, der ønske at ændre deres krop, leder efter lette og hurtige løsninger, fordi de er desperate, så næsten ingen stiller spørgsmålstegn ved de råd som kostvejledere og fitnessinstruktører eller trænere for den sags skyld giver dem. Dem der uddeler rådene, stiller ofte heller ikke spørgsmålstegn ved det de lærer.”, fortæller Rikke.

”For meget træning kan rent faktisk modarbejde de resultater, som du ønsker -specielt cardio-træning som det du laver”

”Så det er derfor, at du kun træner 3 gange om ugen…Men styrketræning med tunge vægte – hvordan kan det være, at du ikke ligner en bodybuilder?”, spørger Anne.

Rikke grinede. “Nix. Kvinder kan ikke komme til at ligne bodybuilder ved at træne styrketræning. Vi har ikke nok af de hormoner, der gør det muligt. Det er kun mændene, der har det. Vi bliver slanke og tonede i stedet.

Rikkes resultater talte for sig selv. Det hun sagde gav mening, og Anne vidste, at hun var på sporet af noget.

“Okay. Men jeg forstår stadig ikke, hvordan kan alt det, der er accepteret som viden, være forkert?”

“Fordi du oppe imod en hel industri, der lever af, at du ikke opnår dine drømme. Producenter af kosttilskud, dem der laver kure, fabrikanter af fitnessudstyr og mange andre fitnessvirksomheder lever af desperate mennesker der søger hurtige og nemme løsninger.”, sagde Rikke.

Anne var målløs.

Hun tænkte på alt det, hun havde liggende derhjemme, og bestemte sig for at smide det ud som det første, når hun kom hjem, og sagde til Rikke:

”Okay, jeg visker tavlen ren og starter forfra”.

Rikke lænede sig tilbage og smilede.

Det viser sig at der er en hemmelighed…

Rikke fandt ud af det ved at få hjælp til træning, og Anne er i gang med det.

Det er ikke et quick fix – en hurtig løsning

Men det er heller ikke en kompliceret løsning.

Ingen stramme regler, ingen besættelse af kulhydrat og kalorier, ingen forbud mod at spise på bestemte tidspunkter eller påbud om cardio-træning i timevis. For at du kan komme i form, er det eneste du behøver en enkel metode, som du kan blive ved med at følge.

Eneste du har brug for at vide er:

  • 1: Hvordan træner du
  • 2: Hvordan spiser du
  • 3: Hvordan måler/tracker du fremskridt, så du kan skræddersy en hverdag, hvor din livsstil og din krop arbejder sammen.

Med hjælp til træning er du godt på vej, men du kan også vælge at kigge videre på det selv.

Er du overrasket over denne revolutionerende information? Så se her… Der er nemlig mere endnu…

Hvis du virkelig vil mestre træning og kost og sætte dig ind i, hvad der skal til for at tabe fedt og opnå en sand kropstransformation og følelsen af succes – uden at flytte ind i et fitnesscenter og uden at skulle på ekstreme slankekure, så se videoen herunder nu.

Lad dine venner få glæde af artiklen – del den her: