personlig træner helsingør

Læs min historie

Jeg er sådan en type, der altid har været glad for at bevæge mig, og derfor har jeg dyrket en eller anden form for motion stort set hele mit liv. For nogen er det en kamp i sig selv – det har det ikke været for mig. Men der skulle alligevel gå over 40 år, før jeg fik en krop, som jeg var stolt af.

Som ung var jeg vild med både løb og cykling. Jeg brugte meget tid på det og deltog blandt andet i landevejsløbet Sjælland Rundt. Måske var det en flugt fra et halvkaotisk familieliv som skilsmissebarn, og måske var det bare, fordi jeg ikke kunne lade være.

Jeg har i hvert fald altid haft en stor trang til at bruge min krop. Det lyder måske mærkeligt for nogen, men jeg elsker virkelig at være aktiv, få sved på panden og mærke en dejlig fysisk træthed, når jeg går i seng om aftenen. For mig er sport og motion et frirum, hvor jeg kan være mig selv, og sådan har det altid været.

Derfor har jeg også primært arbejdet steder, hvor fysisk aktivitet var en del af jobbeskrivelsen. Jeg startede med en karriere i militæret, hvor der selvsagt var en del træning på programmet. Senere blev jeg uddannet folkeskolelærer med idræt som linjefag.

Jeg har også været rejseleder for et selskab med fokus på vandreferier, og så har jeg været regnskabsassistent. Sidstnævnte gav ikke meget sved på panden, men her prioriterede jeg at cykle på arbejde for at få mere motion og bevægelse ind i hverdagen.

Jeg har altså prøvet lidt af hvert, men der skulle gå en del år, før jeg endelig fandt min rette hylde.

HEJ TALJE – DER VAR DU JO

I 2013 flyttede jeg til Kina med min mand og mine tre børn. Min mand var udstationeret, og jeg brugte det meste af min tid på at sørge for børnene og alt det praktiske. Som altid søgte jeg at få dampen ud med lidt motion, men her i Shanghais varme, tunge luft fyldt med forurening var løb og cykling pludselig ikke længere så attraktivt.

Derfor begyndte jeg at styrketræne, og jeg skal da love for, at jeg fik øjnene op for en helt ny verden. Jeg har aldrig været hverken tyk eller buttet, men trods mine mange timers konditionstræning havde jeg aldrig formået at få en tonet krop.

Jeg har store knogler fra naturens side og har ikke en klassisk feminin figur. Men da jeg begyndte at styrketræne, fik jeg pludselig en slank talje og flotte, tonede arme. Mange tror, at styrketræning gør din krop maskulin og stor, men det er altså ikke tilfældet, hvilket jeg er et levende bevis på.

Der stod jeg – midt i fyrrerne efter et langt liv med masser af motion, som aldrig havde formået at forme min krop på den måde, som jeg ønskede. Og pludselig kunne jeg vinke farvel til de negative følelser, som havde fulgt mig på sidelinjen gennem årene. Følelsen af at være klodset, bred og maskulin forsvandt nemlig som dug for solen, da min talje endelig poppede frem.

Jeg følte mig feminin, sund, stærk og sprængfyldt med energi. Jeg blev vanvittigt begejstret for mine resultater, og for første gang i mit liv så jeg på min krop med stor tilfredshed og stolthed.

Samtidig begyndte jeg at opsøge information om kost og træning, og jeg fik en drøm om at genoptage mit aktive arbejdsliv, nu som personlig træner. Drømmen blev heldigvis snart en realitet, og jeg har arbejdet som personlig træner lige siden.

VERDENS BEDSTE JOB

Det er det bedste job, jeg nogensinde har haft, og det siger vel en del, eftersom jeg har været vidt omkring. Jeg nyder at have et arbejde, hvor jeg bruger min krop fra morgen til aften, men mest af alt så elsker jeg at møde nye mennesker, som jeg kan videregive min erfaring til.

Jeg har selv oplevet på egen krop, hvordan styrketræning giver mening, og den glæde vil jeg bare så gerne give videre. Enhver kan sætte sig op på en cykel eller løbe en tur, og det er også dejligt indimellem. Men styrketræning kræver lidt mere viden og teknik, og den viden vil jeg super gerne hjælpe dig med at få.

Der skal faktisk ikke ret meget til, hverken når det kommer til kost eller træning, før du kan se resultater. Du skal ikke bestige Mount Everest, og du skal heller ikke give afkald på alt det gode i livet.

Det handler om at finde balancen, så du får en sund krop, som du hviler i. En krop, der tillader dig at gøre alle de ting, som du gerne vil, og ikke begrænser dig i din hverdag. For mig er det ikke et spørgsmål om at være så tonet eller muskuløs som muligt. Det handler om at være tilfreds med sig selv og opbygge en stærk krop, som kan holde resten af livet og præstere det, som den er bygget til.

Nu hvor jeg er på den gode side af de 50, er jeg begyndt at tænke lidt mere over det med at vedligeholde kroppen. Jeg kan godt mærke, at min krop er blevet ældre, men jeg kan også mærke styrken, og den holder jeg fast i.

Jeg holder også fast i min trang til salte snacks. Den har fulgt mig hele livet, og derfor giver jeg den gas en gang i mellem med en god pose chips. Den slags skal der være plads til for at nyde livet.

Jeg håber, at du også nyder dit liv til fulde. Hvis ikke, så kontakt mig endelig for at komme i mål med de resultater, som du drømmer om. Sammen gør vi en forskel.