Nevan Solagna

CERTIFICERET PERSONLIG TRÆNER

Læs min historie

Jeg er en af dem, der har haft en årelang kamp med min egen krop. Det startede så tidligt, at jeg kun husker svage øjeblikke af ubehag og forvirring, men det fyldte mere og mere som årene gik, og til sidst endte det med næsten at overtage mit liv.

Historien starter i en lille, idyllisk landsby i det nordøstlige Italien. Her blev jeg født, og her voksede jeg op midt i en dejlig familie, som elskede mig og gjorde alt for, at jeg skulle have det godt.

Jeg havde det også godt, sådan overordnet set. Jeg havde gode venner, jeg gik i en god skole, og jeg var sund og rask. Men samtidig var der noget, der føltes helt forkert. Jeg følte mig ikke hjemme i min krop, og jeg følte mig anderledes end mine venner.

Den fornemmelse tog til, jo ældre jeg blev. Mit selvværd var lavt, og jeg begyndte at få mørke tanker om at skade mig selv. Mine teenageår var præget af depression og afmagt, og jeg havde svært ved at se lyset for enden af tunnellen.

Det er svært at forklare, men jeg havde en følelse af at være havnet i en forkert krop. Den passede simpelthen ikke til mig. Jeg blev ked af det, når jeg så mig selv i spejlet, fordi jeg blev ikke mødt af den rigtige krop.

Og jeg blev ked af det, når andre pressede mig til at tage tøj på, som jeg ikke havde lyst til. Jeg følte mig som et rumvæsen, der er landet på en forkert planet. Helt alene og uigenkaldeligt anderledes end alle andre.

Var jeg overvægtig? Nej.

Led jeg af spiseforstyrrelser? Nej.

Jeg var en mand fanget i en kvindes krop. Jeg var transkønnet.

Det fandt jeg ud af, da jeg var 17 år, og endelig forstod jeg, hvorfor jeg havde følt mig så forkert hele min barndom. Det var virkelig en åbenbaring, og det blev starten på et endegyldigt farvel til min årelange frustration over min krop og mit udseende.

DANMARK, DIT DEJLIGE LAND

Jeg flyttede til Danmark nogle år senere. Det startede med et udvekslingsophold, så et kandidatstudie og til sidst besluttede jeg mig for at flytte permanent.

Selvom jeg elsker Italien og den italienske kultur, så var Danmark på mange måder en øjenåbner for mig. København byder på helt andre muligheder, tanker og mennesker end en lille italiensk landsby, og her i den danske hovedstad føler jeg mig virkelig godt tilpas.

Det var også i København, jeg startede den rejse, som endelig skulle give mig den krop, der passer til mig og min identitet. Og det var her, jeg begyndte at styrketræne. Jeg ville gerne gøre noget aktivt for at forandre min krop, noget mere end en operation, og jeg forstod pludselig, at jeg gennem kost og træning faktisk kunne gøre en forskel.

Jeg læste en masse, trænede en masse og blev langsomt klogere på min egen krop og de virkemidler, der kan forandre den.

Jeg lavede masser af fejl undervejs, men jeg begyndte også at se resultater, og så blev jeg grebet af det. I de år gik jeg fra at være en spinkel og deprimeret person på 50 kilo til at være en evigt taknemmelig og glad mand på næsten 70 kilo. Jeg fandt ro i mig selv og min krop, og endelig kunne jeg se på mig selv med stolthed og glæde.

Jeg er så taknemmelig for mit liv. Jeg har en fantastisk kone og en dejlig søn, jeg er sund og rask, og jeg har fået et positivt syn på mig selv, min krop og livet generelt.

DERFOR

Den fornemmelse ønsker jeg for alle af hele mit hjerte, og det er derfor, jeg er blevet personlig træner. Fitness og styrketræning ændrede mit liv og skabte balance både i krop og sjæl (hvor kliché det så end lyder). Det hjalp mig til at acceptere mig selv og blive glad for mig selv, og den følelse vil jeg utroligt gerne give videre til andre.

Alle kan opnå, hvad de ønsker med den rigtige hjælp, og det kan sagtens lade sig gøre at forandre kroppen uden at sætte livet på standby imens.

Nu er jeg jo født og opvokset i Italien, og her taler vi om la dolce vita – det søde liv. Det handler egentlig bare om at nyde livet med god mad og drikke, lidt ligesom når danskere hygger med kage og godt selskab.

Den slags skal der efter min mening være plads til her i livet, og derfor nyder jeg virkelig at vise mine klienter, hvordan de kan få en sund livsstil uden at vinke farvel til alt det gode. Personligt elsker jeg en god pizza, og den vil jeg altså ikke undvære bare, fordi den er lavet med ost og hvedemel.

Jeg kan vise dig en simpel og overskuelig vej til den krop, du drømmer om. Og jeg kan give dig et trygt frirum, hvor du kan udvikle dig, forandre din krop og øge din selvtillid. Jeg anerkender dig som den du er, og jeg forstår, hvad du går igennem. Jeg har trods alt levet både som mand og kvinde – mere forstående og alvidende træner fås vel næsten ikke 😉

Jeg ser frem til at møde dig.

Kh. Nevan