Tema: Smerter / Gener

Her har vi samlet et udpluk af vores klienter, der har været plaget af smerter eller skavanker, og som er blevet hjulpet af styrketræning.

Smerter og gener kan i den grad ødelægge hverdagen, og det er ærgerligt, når det ofte er forholdsvist let at træne væk og forebygge, for det øger livskvaliteten betragteligt at føle sig sund og stærk.

Heidi tabte 12,5 cm og fik bugt med smerter i knæet

“Og to ting har virkelig overrasket mig: a) at jeg efter få uger rent faktisk var i stand til at lave dybe squats uden at få smerter i knæet – endda med en vægtstang på mere end 30 kilo på ryggen! Og b) at jeg i dag faktisk kan nyde det at træne med vægte og endda på egen hånd i et fitnesscenter! Jeg kan derfor kun anbefale et forløb hos Fortius Fitness”*

Heidi Liv

“En mindre knæskade for nogle år siden, betød at jeg pludselig var tvunget til at stoppe mine ugentlige løbeture.

Da mit knæ efter flere måneder stadig ikke var kommet sig, begyndte jeg på et styrkeprogram primært med kettlebells og senere på et program baseret på barretræning.

De to forløb gjorde mig stærkere, men jeg oplevede begge gange, at jeg mistede motivationen, da jeg havde været igennem programmet et par gange.

Det med at skulle fortsætte med de samme øvelser uden en egentlig plan for fremskridt, virkede ikke motiverende.

Samtidig havde jeg i længere tid arbejdet på et vægttab, men måtte sande, at de kostprincipper, som jeg tidligere havde haft succes med af en eller anden grund ikke virkede.

Jeg kastede mig derfor både ud i en lavkaloriekur og senere i et forsøg med periodisk faste. Resultatet var et vægttab på 10 kilo, men da jeg vendte tilbage til en sund kost baseret på primært protein, frugt og grøntsager, tog jeg næsten det hele på igen.

Og så anede jeg faktisk ikke mine levende råd!

I perioden herefter havde jeg alene fokus på at træne for at blive stærkere. Jeg kastede mig med fornøjelse over reformertræning og yoga, men indså hurtigt, at træning med vægte nok ville være mere effektivt, når det kom til at opbygge muskelmasse og øge min forbrænding.

Da jeg stadig kunne opleve en let smerte i mit knæ, ledte jeg efter et sted, hvor jeg kunne få en grundig instruktion og vejledning til at komme i gang. I min søgning stødte jeg på Fortius Fitness. Det vakte min interesse, at de havde fokus på varige forandringer, hvad jeg jo netop søgte.

At de samtidig kunne vejlede i både kost og træning, gjorde det blot endnu mere interessant.

Jeg har nu gennemført et forløb over to måneder, hvor jeg efter Christinas kyndige vejledning har spist og trænet efter Fortius Fitness principper.

Kostprincipperne er enkle og lette at følge. Øvelserne er få og effektive.

Og to ting har virkelig overrasket mig:

a) at jeg efter få uger rent faktisk var i stand til at lave dybe squats uden at få smerter i knæet – endda med en vægtstang på mere end 30 kilo på ryggen!

Og b) at jeg i dag faktisk kan nyde det at træne med vægte og endda på egen hånd i et fitnesscenter! Jeg kan derfor kun anbefale et forløb hos Fortius Fitness.

Christina har jeg i øvrigt oplevet som en engageret træner, der hver gang mødte op med et godt humør. Altid klar med et godt svar og en opmuntrende kommentar. Så Christina – tak for et blidt men effektivt skub!”

Heidi Liv – 43 år, Søborg, projektkoordinator

Tove slap af med smerter og slidgigt

”Nu har jeg ikke ondt længere. Mærker intet til slidgigten, har meget mere energi”*

tove på 70 styrketræner
“Jeg er 70 år og begyndte i Fortius Fitness lige efter efterårsferien.

Jeg havde smerter i lænd og især hofte pga. slidgigt.

2 uger tidligere måtte jeg opgive et højskoleophold i Sønderjylland efter bare én dag, fordi jeg fik voldsom ondt i øverste del af ryggen. Jeg var ude af stand til at gå mere end et par hundrede meter, og vi skulle på vandreture ca. 16-18 km hver dag.

Nu ville jeg have styrket min muskulatur omkring ryg og mave. (Coremusklerne) En studiekammerat på samme alder, havde talt om, at styrketræning havde hjulpet hende meget.

Jeg er overrasket over, hvor godt det har været.. Tak Pia. Det har og er fantastisk. Jeg glæder mig hver gang til træningen.

Nu har jeg ikke ondt længere. Mærker intet til slidgigten, har meget mere energi.

Og håber aldrig, jeg får så ondt i ryggen, at jeg ikke kan bevæge mig frit.

Efter en periode mere i træningscentret med Pia, vil jeg kunne “stå på egne ben” sammen med min datter, der også er begyndt i Fortius Fitness.

Hvis du har ondt i ryg og lænd, så tøv ikke. “Sæt igang”. I vil ikke fortryde det. Alder er ingen hindring!

Tove Frank Lindhardtsen – 70 år, Pensionist, Allerød

Dorte tabte sig 11,6 kg fedt på 4 måneder, og smed badevægten ud

“Jeg har siden 2009 døjet med en hofte, der har været slidt, og derfor har gjort ’mega’ ondt. Det er væk! Jeg er fri for at spise smertestillende, som jeg har gjort i mange år og endda temmelig meget på det sidste Jeg skulle have ny hofte her i foråret, det var den eneste måde lægerne kunne hjælpe mig. Det er nu udsat og jeg skal først til kontrol igen om 2 år. Jeg føler mig i meget bedre form og har smidt badevægten ud!”*

styrketræning

“Jeg valgte Fortius Fitness ved et tilfælde, da jeg så en reklame på Facebook som fangede mig!

Jeg havde i mange år brugt cardiotræning (jeg har løbet regelmæssigt siden 1996), og var lige præcis faldet i fælden med at træne og træne – og ikke “en skid” skete der. Det eneste jeg opnåede var en konstant større sult.

Jeg har i mange år været oppe på at træne en time hver dag alle hverdage. Jeg vekslede mellem en time på kondicyklen, en times løb ude i naturen og en time i centeret med LOOP styrketræning.

Men ikke engang den slags styrketræning kunne bringe mig et skridt videre mod målet, nemlig at komme af med nogle kilo. Jeg startede for en del år siden med at tænke, at det var ved at gå den forkerte vej, samtidig med, at jeg var på vej ind i overgangsalderen.

Jeg har stille og roligt taget 10-12 kilo på hen over de sidste 4-5 år, og har ikke kunnet komme af med dem igen via den træning, jeg har brugt.

Jeg har deltaget i to kostforløb, hvor jeg har fået vejledning i form af madplaner og madvarer, der var forbudte, osv. Det har heller ikke virket. Jeg har fået akupunktur for at tabe mig, og jeg har sågar fået hypnose. Intet har virket ud over den tid det stod på.

Så stod jeg 55 år gammel, og mindst 10 kg for tung, og så en reklame for Fortius Fitness en dag, og tænkte, at det var da et super godt tiltag – det ville jeg gerne.

Men indrømmet, jeg måtte sluge et par kameler (man er vel jyde), da jeg så priserne.

Jeg tænkte over det og kom frem til, at man jo som sådan investerer i sig selv på en fantastisk måde, og kan jeg holde dette vedlige, er det alle pengene værd at kunne være stærk og smidig, når man rammer den tredje alderdom. Velvære i form af den følelse, det er, at kunne tage et par bukser på, som var lagt væk for en del år siden, er fantastisk.

Så styrke og færre kilo er gevinsten her, og det er vel værd at kæmpe for! Jeg har igennem hele forløbet følt, at der var styr på ’min sag’.

Tina er en dygtig træner og hun er virkelig god til at forklare, hvorfor man skal gøre/lave de forskellige øvelser, hvilket jo er meget vigtigt, når man skal ud og træne på egen hånd en dag! Vi har løbende talt os igennem mange af de madstrategier der er lagt i Fortius Fitness, og det giver rigtig meget mening, at man skal lave et vedvarende skift i de råvarer, man henter hjem for at spise.

Jeg var helt overbevist om, at jeg aldrig ville kunne slippe brød, men det er gået fint uden de store problemer, fordi der er mange alternativer. Alle de ’råd’, der er i Fortius Fitness madprogram, giver mening, når først man er i gang. Personligt troede jeg, at det ville blive rigtig svært for mig, men det har det på ingen måde været. Det handler også om at være en smule kreativ.

Jeg har siden 2009 døjet med en hofte, der har været slidt, og derfor har gjort ’mega’ ondt. Det er væk! Jeg er fri for at spise smertestillende, som jeg har gjort i mange år og endda temmelig meget på det sidste. Jeg skulle have ny hofte her i foråret, det var den eneste måde lægerne kunne hjælpe mig. Det er nu udsat og jeg skal først til kontrol igen om 2 år. Jeg føler mig i meget bedre form og har smidt badevægten ud!

Jeg blev i 2009 opereret for en cyste i min hoftes ledlæbe. Det betød af jeg fra denne dag har haft smerter i min ene side af hoften. Fordi den var slidt og fordi at cysten havde fået lavet et “hul”!

Samtidig tog jeg en del kg på og intensiverede mit løb for at tabe mig.

Det sled endnu mere på min hofte og jeg var til sidst oppe på at spise 8 smertestillende piller om dagen, nogle dage flere, enkelte dage måtte jeg ty til morfin. I samme periode har jeg gået til kontrol på idrætsklinikken og fået frarådet at lave styrketræningsøvelser og løb som belastede min hofte. Jeg kunne svømme! Jeg hader at svømme.

Øvelserne og den træning Tina har givet mig, har givet mig så meget styrke i musklerne omkring min hofte, at jeg nu slet ikke tager noget medicin længere (jeg har ikke taget noget overhovedet de sidste 3 mdr., og jeg har trænet hos Tina i 4 mdr.).

Jeg har ikke ondt mere i samme grad som før. Jeg tænker at grunden til at jeg føler mig virkelig godt tilpas nu er også fordi jeg ikke har noget medicin i kroppen længere. Ingen medicin mere og 11,6 kg lettere…Så bliver det ikke meget bedre!

Jeg er ganske vist holdt med at løbe langt, men jeg kan nu tage nogle små hyggeture på 5 km uden at få ondt.

Selve forløbet, set i et metaperspektiv, har været super godt og jeg har den største tillid til, at alle mennesker i alle aldre kan få noget ud af dette program. Tina er en dygtig og kompetent træner, som jeg meget gerne vil anbefale til andre, der er gået i stå, eller som jeg har famlet sig frem på gale veje.

Rigtig god fornøjelse!”

Dorte Mumm – 55 år, Hinnerup

Brian tabte 10 kg og kom i form

“Min krop er blevet stærkere, så jeg fx ikke længere har ondt i lænden, når jeg sidder, eller i knæene, når jeg går op ad trapper. Det er en fornøjelse at komme til træning, fordi jeg ved, at jeg får kyndig vejledning i såvel øvelser som kost”*

Brian Andreasen

Brian Andreasen

“Da jeg valgte at begynde træning hos Fortius Fitness, ledte jeg efter et sted, hvor jeg kunne få motivation til at komme i gang med at træne efter adskillige års pause pga. skader.

Mit mål var bedre form og vægttab.

Begge dele har jeg opnået gennem min træning med Mikkel som coach, idet jeg nu er 10 kg. lettere og har fået meget mere velvære i min dagligdag.

Min krop er blevet stærkere, så jeg fx ikke længere har ondt i lænden, når jeg sidder, eller i knæene, når jeg går op ad trapper.

Det er en fornøjelse at komme til træning, fordi jeg ved, at jeg får kyndig vejledning i såvel øvelser som kost.

Mikkel er virkelig god til at variere træningen – både af sig selv, og hvis jeg efterspørger nye øvelser.

Derudover er han en god støtte i forhold til, at jeg selv skal kunne træne på egen hånd, fordi han er så omhyggelig med at forklare øvelserne.

Dertil kommer, at atmosfæren omkring Mikkel altid er behagelig og tryg, selvom han også forstår at udfordre mine grænser.

Derved har jeg lært, at min krop kan mere, end jeg troede, og jeg har fået selvtillid i forhold til at træne.

Jeg vil til hver en tid anbefale Mikkel som personlig træner – han bærer den største del af fortjenesten for, at jeg er kommet til at holde af at træne.”

Brian Andreasen – 42 år, KBH

Sinthujah tabte 4,2 kg og 20 cm og slap af med smerter

“Jeg har ikke taget smertestillende den sidste måneds tid, mens jeg har været til træning hos Fortius Fitness, og jeg kan mærke, hvordan jeg er blevet mere kropsbevidst og bruger min ryg og mine muskler rigtigt, når jeg f.eks. er ude at handle, eller når jeg løfter mine børn”*

Sinthujah

“Jeg er en person, der ikke har været god til at dyrke motion i mit voksenliv og har haft svært ved at motivere mig selv til at komme i gang.

Jeg har haft rigtig mange problemer med min ryg og knæ. Dette går langt tilbage, men siden mine 2 graviditeter og problematiske fødsler er det blevet værre og i efteråret 2017 blev det værre.

Jeg blev pludselig ramt af uforklarlige stærke smerter i nakke og ryg og kunne ikke bevæge mig i flere dage, og jeg led af smerter i flere måneder og kunne ikke komme i gennem dagligdagen uden smertestillende.

Da jeg ikke rigtig kunne leve med at være på smertestillende hele mit liv, besluttede jeg mig for at gøre noget ved det.

Jeg ville starte til træning og styrke min ryg og tabe mig. Jeg vidste med mig selv, at jeg skulle skubbes i gang og havde brug for en, der kunne motivere mig.

Jeg søgte efter træningsprogrammer og personlige trænere og fandt Fortius Fitness.

Jeg er rigtig glad for at have valgt Fortius Fitness. De matchede mig med Tina, hvilket har fungeret rigtig godt.

Tina har fra start vurderet min kunnen (eller mangel på samme) korrekt og har gradvist gjort mig stærkere.

Jeg var meget skeptisk overfor styrketræning og kostplanen i starten, men tog det som en udfordring og kom i gang. Jeg har kunnet mærke den udvikling jeg mentalt og fysisk er kommet i gennem.

Jeg har ikke taget smertestillende den sidste måneds tid, mens jeg har været til træning hos Fortius Fitness, og jeg kan mærke, hvordan jeg er blevet mere kropsbevidst og bruger min ryg og mine muskler rigtigt, når jeg f.eks. er ude at handle, eller når jeg løfter mine børn.

Min mand fortæller mig hele tiden, at han virkelig kan mærke, at jeg har fået mere energi og virker mere glad og frisk. Det kan jeg også selv mærke, og synes jeg er bedre til at være “på” hjemme som på arbejdet.

Jeg har tabt mig 4,2 kg og er begyndt at “stå på egne ben” i et fitnesscenter nær mig. Jeg har fået en god holdning til træning og en sund kost og ikke mindst mere energi og overskud til hverdagen.

Min ryg er blevet væsentlig stærkere og jeg forstår at bruge min krop på en ordentlig måde nu.

Jeg kan varmt anbefale Tina som personlig træner. Hun er meget engageret og kan med et smil presse en til at nå sine mål og er god til at sige stop.

Hun er desuden også god til at vejlede en i forhold til sin kostplan og er meget reel i forhold til dagligdagens udfordringer”

Sinthujah – 33 år, Sproglærer, Aarhus

Henrik tabte 5 kg og slap af med smerter i skuldre og nakke

“Her får du oven i din træning også en uddannelse i at arbejde videre med dig selv efterfølgende. Det område i fitnesscentrene, som har håndvægte og vægtstænger, er jeg altid gået uden om, og jeg har holdt mig til maskinerne uden egentlig at være sikker på, hvordan de skal bruges. Det er slut nu! Fra nu af er jeg kun at finde et sted i træningscentret – nemlig der, hvor håndvægtene og vægtstængerne er”*

personlig træner viby

Henrik G. Nielsen

“En personlig træner er ikke bare en personlig træner, men den som får alle ens undskyldninger til at miste styrken.

Sådan en personlig træner er Maiken. Hun er en træner som motiverer og får det bedste ud af de muligheder, der er at arbejde med.

Hun bliver din bedste ven, når det gælder din egen sundhed og trivsel, og uden den ven lå jeg nok igen på sofaen og drømte om den perfekte krop.

Jeg betragtes nok af de fleste som lidt ekstrem mht. kost. Jeg lever vegansk, læser og studerer alt hvad jeg kan finde om kosttilskud, urter, frugt og grønt, og om hvordan det påvirker min krop.

Jeg har altid levet et aktivt liv på arbejdsmarkedet med en del fysisk aktivitet indtil for 4 år siden, hvor jeg skiftede erhverv til buschauffør.

Jeg var ikke aktiv i fritiden, og efterhånden begyndte det ene kilo efter det andet at komme på.

Tidligere har jeg dyrket meditation og yoga, indtil jeg blev omkring de 40 år, hvor jeg begyndte at miste interessen og energien til at fortsætte.

Derudover var jeg som 30-årig begyndt at ryge cigaretter – bare sådan lidt hygge, altså 3 til 4 stykker på en dag.

Det blev aldrig til mere end det, men jeg blev alligevel ved indtil for 6 måneder siden, hvor jeg fik en alvorlig lungebetændelse, som fik mig til at indse at rygning er et oversået kapitel i mit liv, og at jeg for alvor måtte gøre noget.

Derfor blev cigaretterne lagt på hylden, og jeg blev kraftigere på trods af, at jeg levede forholdsvist sundt og spise meget frugt og grønt. Der måtte gøres noget, så jeg fjernede alt, hvad der var af forarbejdede madvarer.

På trods af det, var jeg stadigvæk meget svingende i energi og min vægt blev ikke mindre.

Jeg måtte gøre noget mere og var klar over, at jeg måtte øge mit fysiske aktivitetsniveau. Derfor besluttede jeg mig for at begynde og træne, men hvilken træning?

Jeg havde været der før nogle gange i mit liv, altså tilmeldt mig et abonnement i et center, men det huskede jeg kun som et nederlag, da jeg aldrig rigtig kunne føle mig hjemme der.

På en eller anden måde, igennem Facebook, fik jeg så linket til Fortius Fitness’ hjemmeside.

Jeg tror, at jeg brugte omkring 3 uger på at læse om det, op til flere gange, men til sidst fik jeg aktiveret linket og fik en aftale med Maiken om en uforpligtende samtale.

Jeg valgte Fortius Fitness frem for et andet center, fordi der ikke er et alternativt center, som kan det samme som Fortius Fitness. I hvert fald ikke ud fra, hvad jeg har læst, set og personligt erfaret.

Her får du oven i din træning også en uddannelse i at arbejde videre med dig selv efterfølgende.

Det område i fitnesscentrene, som har håndvægte og vægtstænger, er jeg altid gået uden om, og jeg har holdt mig til maskinerne uden egentlig at være sikker på, hvordan de skal bruges.

Det er slut nu!

Fra nu af er jeg kun at finde et sted i træningscentret – nemlig der, hvor håndvægtene og vægtstængerne er.

Til hver træning (ca. 2 gange om ugen) har jeg fået ny indlæring og nye teknikker. Jeg har hver gang løftet lidt mere vægt, og der er blevet snakket kost og alternativ/yderligere aktivitet i mit tilfælde løb og yoga, som giver mig ro.

Jeg har en aftale med Maiken om, at jeg vil fortsætte træningen efter de 2 måneder som snart er gået, da mine resultater er så gode, at jeg ikke tør tage nogen chancer med mig selv, og derfor har brug for den motivation, at jeg mødes med Maiken 1 til 2 gang om måneden.

Jeg træner så selvstændigt resten af tiden, hvor jeg kun lige er kommet i gang. Jeg skal ikke stoppe igen, men fortsætte min træning til jeg bliver tilfreds, hvad jeg nok aldrig gør, og hvis jeg gør, fortsætter jeg alligevel, fordi det giver mig så meget.

Jeg kan kun anbefale Maiken som personlig træner til dig som ved, hvad du vil, men mangler værktøjerne og motivationen. Hvis du har brug for kostvejledning, er der endnu en grund til at vælge Maiken som din skytsengel.

I mit forløb med Maiken har jeg smidt 5 centimeter i taljen og 4 centimeter om navlen.

Jeg er blevet stærkere og meget dygtigere i min teknik. Derudover var det vigtigt for mig at øge mit velvære, hvilket er lykkedes gennem forløbet.

Jeg kan også tilføje, at jeg inden mit forløb med Maiken døjede med nakke – og skuldersmerter samt stivhed i nakken grundet mit arbejde som buschauffør.

Smerterne er fuldstændig forsvundet.”

Henrik G. Nielsen – 51 år, Buschauffør Aarhus Sporveje, Rønde

Nina tabte 80 cm og fik færre smerter

“Jeg har tabt ca. 5 kg og alt i alt 80 cm under min livstilsændring. Efter jeg har fået styrket min muskulatur i benene, har jeg oplevet at få færre smerter i mine knæ, som ellers gjorde ondt efter at have gået op på 4. sal”*

“Jeg kiggede mig selv i spejlet en morgen og så en ung pige, der slet ikke var glad. Her gik det op for mig, at der skulle ske en forandring.

Jeg søgte længe rundt på nettet for at finde det bedste sted at få et spark i røven af en træner med de rette kvalifikationer.

Til at starte med kiggede jeg meget på Fitness World, men tanken om at alle kunne stå og kigge på mig mens jeg svedte, havde det hårdt og fik styr på øvelserne, drog mig hurtigt væk fra dem.

Jeg fandt så Fortius Fitness, og jeg blev straks tiltrukket af deres koncept, og at man kun måtte træne i centret med sin træner.

Her tog jeg kontakt til dem, og kom til samtale hos Mikkel.

Mit forløb blev desværre udskudt grundet et brækket håndled, men jeg var indstillet på at der skulle ske en ændring.

Jeg startede med min kostsamtale, mens jeg havde gips på armen, så jeg kunne komme i gang med mit vægttab og mine nye livsstil. Det var forholdsvis nemt for mig at indstille mit hoved på, at jeg skulle til at spise anderledes og snacke mindre om aftenen.

Jeg var rigtig glad for mit forløb med Mikkel. Han pressede mig på den rigtige måde, og jeg følte ikke han så ned på mig, når jeg syntes, at det var hårdt.

Jeg var rigtig glad for, at han troede på mig og prøvede hele tiden at få mig til at indse, at det ikke kun var fedt, men at der altså også var muskler der kunne løfte og presses.

Efter jeg stoppede mit forløb ved Fortius Fitness, har jeg holdt fast ved en del af kostrådene, eller jeg er nok mere begyndt at bruge min fornuft. Det var dog Fortius Fitness der fik mig til at åbne øjnene og se, hvad der ellers var af kostmuligheder ud over pasta, ris og kartofler.

Jeg har tabt ca. 5 kg og alt i alt 80 cm under min livstilsændring.

Efter jeg har fået styrket min muskulatur i benene, har jeg oplevet at få færre smerter i mine knæ, som ellers gjorde ondt efter at have gået op på 4. sal.

Det går stille og roligt fremad, men det er vigtigt for mig ikke at presse for hårdt. Der skal stadig være plads til hygge i sofaen.

Det bliver dog ikke med 1 kg bland selv slik og 1,5 L faxe kondi mere.

Mit mål er stadig at blive ved med at træne og vælge de fysiske alternativer.

Jeg vil hellere cykle eller gå end jeg vil tage offentlig transport, og jeg vil gerne udfordre mig selv ved at gå nye steder hen, når jeg f.eks. er ude og rejse.

Jeg har ikke et specifikt vægt-mål, jeg vil bare gerne føle mig tilpas i min krop, og være glad for at tage en stram kjole på.”

Nina Høyer – 21 år, København S

Tine tabte sig, øgede sin styrke og slap af med smerter og skavanker

“Tine tabte sig, øgede sin styrke og slap af med smerter og skavanker – Jeg har fået mere styrke i kroppen, hvilket gør at jeg ikke får ondt, når jeg bærer rundt på min datter. Herudover har jeg fået væsentligt mere energi og overskud i hverdagen. Og så synes jeg også at det er fedt at kunne passe tøj igen fra før min graviditet :)”*

“Jeg trængte til at få et skub i den rigtige retning efter min graviditet og barsel både i forhold til kost og træning.

Mine mål var både at tabe mig og blive “strammet op” men herudover var et vigtigt mål mig også, at få styrke, så jeg kan holde til at bære rundt på min datter.

Jeg har til fulde nået mine mål og lidt til, da jeg herudover også har fundet ud af, at der er tid til træning og til at spise sundt, og så har Mikkel også sørget for, at jeg har fået lyst til, at fortsætte med at træne selv.

Inden jeg gik i gang med mit forløb hos Mikkel, var det meget lang tid siden, at jeg havde trænet selv, så udgangspunktet var ikke godt. Men meget hurtigt fik jeg bygget teknikken op, med Mikkels hjælp, hvilket gjorde at jeg relativt hurtigt kunne begynde at øge vægten og dermed øge min styrke.

Mikkel havde meget fokus på min teknik, hvilket jeg synes var rigtig godt, så jeg ikke fik skader. Hvis der var noget der føltes forkert, kunne Mikkel se det, nærmest inden jeg mærkede det.

Herudover blev træningen tilpasset mig og mine skavanker, og samtidig fik jeg råd til, hvordan jeg kan træne med netop mine svagheder.

Jeg kan helt sikkert mærke en forskel efter mit forløb er afsluttet.

Jeg har fået mere styrke i kroppen, hvilket gør at jeg ikke får ondt, når jeg bærer rundt på min datter. Herudover har jeg fået væsentligt mere energi og overskud i hverdagen. Og så synes jeg også at det er fedt at kunne passe tøj igen fra før min graviditet :)

Jeg ikke tidligere haft erfaring med personlige trænere og kan derfor ikke sammenligne Mikkel med nogen, men på trods af det, vil jeg helt klart anbefale ham som personlige træner.

Han har en stor viden om kroppen, og dens funktioner, og jeg har følt mig i trygge hænder og har også opnået de resultater, jeg havde regnet med og lidt til. ”

Tine Marie Andersen – 29 år, København S

Semja fik styrket sin ryg og tabte 10 kg

“Jeg er blevet vejet af flere omgange og det er støt gået ned i vægt, men der har også en øgning af muskelmasse, tab af mange centimeter samt tab af fedt. Der er klart blevet strammet op her og der. MEN det bedste af det hele – min krop og min ryg er blevet stærkere, hvilket var det overordnede mål”*


“Jeg valgte Fortius Fitness, efter at jeg havde set resultatet for min veninde, som var mødt op med en rigtig dårlig skulder/arm, og igennem træning havde opnået flotte resultater. Da jeg selv havde, og fortsat har, en rigtig dårlig ryg tænkte jeg, at der skulle en kyndig vejledning til for at se om det var muligt med træning – at styrke min ryg.

Inden mit møde med Fortius havde jeg prøvet rigtig meget.

Selv aktiv sportsudøver i svømning og styrketræning, men ikke bevidst om at gøre det rigtigt og derfor havde det umiddelbart heller ikke den rette effekt. Mængden af træning var stor, men spørgsmålet var om det var den rette eller der skulle mere struktureret træning og ikke mindst faglig viden til.

Ligeledes havde jeg prøvet træningsplaner, som var lagt over internettet samt en personlig vejledning i det træningscenter jeg er tilknyttet, men det var uden den ønskede effekt. Så jeg havde det som om, at jeg egentlig havde gjort en masse, havde fortsat ondt i ryggen, morgenstiv i hele kroppen og egentlig ikke rigtig frisk.

Jeg skulle tage tilløb til at kontakte Fortius Fitness, for det er et dyrt valg. Men omvendt, hvis man kan betale sig fra at få det fysisk bedre – så findes der umiddelbart ikke for høj en pris.

Jeg mødte Mia for første gang omkring maj 2016, hvor jeg købte 12 gange og har herefter tilkøbt 12 gange mere, som jeg er i gang med nu. Og her begyndte mit nye eventyr. Fast besluttet på, at nu skulle det være.

Efter en grundig fortælling om mig selv og egne udfordringer var Mia godt sat ind i min situation. Der blev målt og vejet, og det var da ganske grænseoverskridende, men det skulle gøres. Mit hovedfokus har ikke været på vægten, men havde dog samtidig et ønske om at tabe 10 kg, hvis det var muligt.

Jeg er blevet vejet af flere omgange og det er støt gået ned i vægt, men der har også en øgning af muskelmasse, tab af mange centimeter samt tab af fedt. Der er klart blevet strammet op her og der. MEN det bedste af det hele – min krop og min ryg er blevet stærkere, hvilket var det overordnede mål.

Det har klart givet mig en bedre bevidsthed omkring min krop og måden den skal trænes på, jeg føler, at jeg har mindre væske i kroppen, mindre stivhed i ledende og føler generelt mere velvære.

Forløbet har levet fuld ud til mine forventninger og mere til. Jeg havde ikke regnet med, at jeg 4 mdr. efter start ville stå og være 10 kg mindre og være i en form, jeg ikke har været i mange år.

Jeg har ikke haft udfordringer med kosten, da det ikke drejer sig om at måle og veje, men spise ud for nogle bestemte principper – så i min hverdag har det været let og håndtere, hvilket også har gjort det hele meget lettere.

Det har været supermotiverende at vide, at der står en træner og sikre, at man ikke springer træningen over….Man ved, at man har en aftale og derfor kommer man afsted.

Jeg har haft Mia med hele vejen. Med Mia har man 200 % opbakning, en der altid er positiv, forstående, empatisk og mest af alt motiverende. Hun har været meget opmærksom på min ryg og hvilke øvelser som er mulige. Meget professionel i hendes tilgang til de ”klienter” hun træner.

Man får altid hurtig respons på en sms og altid et skulderklap. Mia er fleksibel ift. træningstiderne, hvilket er rigtig vigtigt for at passe det ind i en travl hverdag. Takket være Mia har jeg for første gang i mange år været på sommerferie, hvor jeg ikke ønskede mig hjem efter 4 dage pga. smerter i ryggen.

Så Mia er en stor del af min hverdag og uden hende var jeg ikke kommet så langt. Jeg har fortsat smerter i ryggen, men de skal ikke bestemme over mig!! De ville med garanti være værre, hvis jeg ikke havde valgt og investere i min krop. Men selvom smerterne er der – så giver mit vægttab og det, at jeg kan se, at min krop har ændret sig fortsat et stort smil på læberne. Så tusind tak til mig og de bedste anbefalinger herfra.”

Semja Lindsted – 40 år, Socialrådgiver, Bagsværd

Katrine fik genoptrænet og styrket sin ryg og tabte 25 cm

“Jeg havde ikke regnet med, at jeg også ville begynde at få min talje tilbage”*

Helle fik sin ryg, bevægelighed og søvn tilbage

“Før i tiden vågnede jeg hver gang jeg var i gang med at vende mig, da jeg skulle have hjælp til det. Jeg rejser mig fra sengen uden problemer, ryggen føles ikke som kogt spaghetti længere. Og endnu bedre, jeg kan stå og bukke mig ned over sofaen og kysse min kæreste godnat om aftenen. Og så er der røget nogle cm om livet. Skønt!”*

Helle Mie Thomsen

“Jeg var længe om at tage beslutningen om at få mig en personlig træner.

Jeg fik en diskusprolaps i 2012, og har været kastet rundt på diverse “genoptræningshold” som på det bedste, kun lærte mig at strække mine forkrøblede muskler ud.

Ikke nogen større succes.

Jeg havde brug for en, som i bogstavelig forstand ville stå med hænderne på min ryg og holde mig i hånden under øvelserne, og guide mig.

Jeg kiggede flere steder, men ret mange personlige trænere, sender dig et program, og så skal du selv tage ned et sted og træne ud fra det. Det var for tamt.

Så faldt jeg over Fortius Fitness. De fortalte at man kunne træne alene, og der tænkte jeg, at det ville hjælpe mig meget, især på min koncentration. Så jeg skrev til Kasper og fortalte ham, hvordan min ryg var skadet, hvor lang tid jeg havde brugt på nytteløse forløb, og om han ville kunne hjælpe.

Det kunne han. Jeg forklarede ham, at topprioriteten var, at min ryg skal kunne fungere igen, bonussen ville være, at jeg også tabte mig.

Siden 2012, var jeg blevet mere og mere bange for at træne. Jeg blev bedt om at stoppe med at løbe, da det muligvis ville kunne forværre min skade.

Hver gang jeg var i træningscenteret, endte det med at jeg tog for mange kilo i vægt, og jeg så lå på langs i 14 dage efterfølgende, så jeg blev simpelthen bange for at løfte noget… Så man kan sige, at jeg faktisk ikke trænede før, jeg startede hos Fortius Fitness, for jeg turde ikke.

Det tør jeg nu.

Mia er en drøm at have som træner, hun er lige det perfekte match som Kasper gjorde.

Hun har fra starten været ultra opmærksom på min ryg, har passet på den, og faktisk næsten holdt mig i hånden, som jeg håbede og ønskede. Jeg kan for første gang sove på maven om natten, det har jeg ikke kunne siden skaden i 2012, (det lyder fjollet) men jeg sover igennem nu.

Før i tiden vågnede jeg hver gang jeg var i gang med at vende mig, da jeg skulle have hjælp til det. Jeg rejser mig fra sengen uden problemer, ryggen føles ikke som kogt spaghetti længere.

Og endnu bedre, jeg kan stå og bukke mig ned over sofaen og kysse min kæreste godnat om aftenen. Og så er der røget nogle cm om livet. Skønt!

Mia er guld værd for mig, hun har hjulpet mig til, at jeg kan bruge min ryg igen… Jeg har jo kun den.

Er blevet så afhængig af Mias energi, at den bliver svær at slippe, når jeg skal “flyve fra reden”

Helle Mie Thomsen – 34 år, Planlægger i hjemmepleje, Frederiksberg

Gitte tabte 17 cm og 2.5 i fedtprocent på 6 uger

“Jeg har fået meget mere energi og føler mig generelt bare bedre tilpas. Jeg er blevet stærk, jeg kan udholde mere, og jeg mærker det hver eneste dag”*


“Tidligere har jeg forsøgt mig med styrketræning på egen hånd, men har ikke formået at holde fast i det. Jeg synes det var svært at holde fast i træningen og syntes heller ikke jeg nåede nogle vegne med træningen.

Cross-fitness fik jeg også afprøvet over en periode, men fik desværre belastede mine knæ pga. forkert teknik og manglende kompetent vejledning fra instruktøren, hvilket resulterede i en lang pause.

Efter at mine knæ kom sig igen, var det svært for mig at gå i gang med at træne igen pga. frygten for tilbagevendende smerter. Samtidig begyndte jeg at få andre gener fra bl.a. skulderled og nakke som simpelthen skyldtes manglende styrke, og det blev klart for mig at min krop havde brug for træning.

Det var naturligt for mig at vælge personlig træning for netop at få den rette instruktion så skader kunne undgås, og på samme tid at have en kompetent træner med mig, som kunne hjælpe mig fremad, så jeg ikke gav op undervejs.

Min træner var dedikeret, opmuntrende og støttende hele vejen igennem. På en meget respektfuld og anderkendende måde har hun gennem hele processen formået at presse mig lige så stille – og jeg kan nu løfte mere end jeg nogensinde havde troet var mig muligt.

Takket være min træner, har jeg fundet ind til fighteren i mig selv, og jeg synes nu det er sjovt at presse mig selv og sætte nye mål. Mit træningsprogram er enkelt, det tager mig mindre en time at komme igennem det, og så er det effektivt.

Jeg har fået meget mere energi og føler mig generelt bare bedre tilpas. Jeg er blevet stærk, jeg kan udholde mere, og jeg mærker det hver eneste dag.

Jeg havde fra starten et ønske om at spise anderledes og komme af med et par kilo. Jeg har kunnet sparre med min træner om min kost på en meget fin måde, hun har kunnet vejlede mig og give mig gode tips undervejs.

Målet er nået, og jeg er meget tilfreds.

Jeg kan varmt anbefale andre at få en personlig træner – det er en gave til dig selv. Jeg har været meget glad for Mia Schwencke og hun får mine varmeste anbefalinger.”

Gitte Dons – 37 år, Administrativ medarbejder, Søborg

Lena tabte 12 cm, øgede sin muskelmasse, og fik større livsglæde i hverdagen

“Dette forløb har været min rejse til en hverdag med større overskud, mere fokus, en gladere udgave af Lena og ikke mindst en stærkere og mere markeret krop. Jeg havde ikke kunnet læse mig til den rejse, jeg har været på. Det er en rejse, hvor jeg er blevet holdt i hånden på de rigtige tidspunkter for dernæst at blive presset ud over kanten og komfortzonen”*

Lena Nygaard

“Jeg har fra naturens hånd været heldig med en slank krop og lysten til at dyrke sport, samt glæden ved at bevæge sig.

Jeg er blevet mor i en sen alder og har videregivet glæden ved sport og bevægelse, og/men mit eget sportsliv er blevet mere passivt, hvor hovedpersonen er blevet min søn og den der er den aktive.

Ud af en familie, hvor de fleste er opereret for dårlig ryg, og hvor det nærmest lå i kortene at det også ville blive mit lod, begyndte de første hold i ryggen at indfinde sig.

En travl hverdag og mange comeback forsøg i diverse motionscentre, skader, hælspore samt overgangsalder med hedeture, betød en krop der begyndte at leve sit eget liv. Hvor min krop før var slank og fit, blev den nu blød og slap, og føltes ikke som min krop – og endnu mindre en krop jeg var glad for og havde lyst at vise frem.

Jeg besluttede mig for at tage kontakt til en personlig træner og fik anbefalet Tina.

Jeg læste Tinas CV/historie og kunne godt lide den erfaring, der lå til grund for den viden, jeg oplevede at Tina havde nu.

Jeg har ofte tænkt, at det kan lyde som en floskel, når udtrykket ”at påbegynde en rejse” bliver brugt.

Men det er det, der skete for mig. Jeg begyndte på en rejse, hvor jeg lærte min krop at kende. Jeg erfarede, at jeg havde en stor angst for at ryggen ikke kunne holde til træning med vægte.

Samtidig erfarede jeg, at Tina guidede mig stille og roligt igennem angsten. Det gjorde hun ikke ved at sende mig tilbage i sofaen, men ved at få mig til at tro på, at jeg rent faktisk kan løfte tungt. Løfte, når jeg havde de rigtige teknikker og et komplet fokus på samme.

På vores første møde blev jeg præsenteret for den nye livsstil kontra min egen livs- og koststil.

Jeg synes jo selv, jeg levede sundt. Jeg spiste ikke så meget mad, og mest havregrød med masser af honning, nødder og mandler. Ikke så meget kød, men nogle klapsammen rugbrødsmadder til frokost.

Tina fortalte, at jeg udelukkende levede af kulhydrater, og at jeg skulle have noget protein, hvis kroppen skulle få den styrke og energi jeg gerne ville opnå. ”SKYR! SKYR!” Og jeg brød mig jo ikke om skyr :)

Noget af det vigtigste, som jeg har fået med mig er, at hele omstillingen lå i, hvordan den nye livsstil med det samme erstattede den gamle. Grunden var simpel, og der var hurtige resultater rent fysisk og mentalt. Det tog mig et par dage at elske skyr, og opleve alle fordelene ved produktet.

Det var nemt at komme af med kulhydraterne, da Tina gav en god vejledning i hvordan. Maden var simpel at lave og principperne enkle. Alle grønsager blev brugt og blodsukkeret oplevedes stabilt.

Jeg er nu på en rejse, hvor jeg har fået mit fokus tilbage og bevidstheden om, at når jeg fokuserer på nogle få enkle mål, så opnår jeg målene. Jeg kan handle uden at fylde kurven med kiks, tørret frugt, nødder osv. Jeg har ikke trangen til det søde længere.

Jeg spiser meget mere mad end før, jeg oplever en god energi, og er begyndt at hygge mig med at lave mad. Jeg oplever, hvordan de enkelte grønsager smager og bruger efterhånden ikke sødemiddel heller.

For første gang i mit liv oplever jeg troen på, at min nye livsstil er holdbar, og jeg er allerede på vej til at selv tage over mht. træning. Jeg ved, at der ikke er nogle overspringshandlinger og lette løsninger, men jeg ved også, at når jeg sætter mig mine mål og gennemfører samme, så tager træning ikke lang tid i forhold til udbytte. Og hvis jeg er inviteret i byen, så spiser jeg det samme som alle andre, hvis jeg vel at mærke har lyst til det.

Dette forløb har været min rejse til en hverdag med større overskud, mere fokus, en gladere udgave af Lena og ikke mindst en stærkere og mere markeret krop. Jeg havde ikke kunnet læse mig til den rejse, jeg har været på. Det er en rejse, hvor jeg er blevet holdt i hånden på de rigtige tidspunkter for dernæst at blive presset ud over kanten og komfortzonen.

Jeg har som før nævnt dyrket en masse sport og alligevel må jeg erkende, at jeg aldrig rigtigt har presset mig selv, som jeg har oplevet det i vægttræning. Det er en ny verden, men en verden, hvor nøglen til at holde kroppen sund og stærk ligger. Sund, stærk og flot – også når vi bliver ældre.

Jeg er glad for, at det netop var Tina der fik mig i hænderne, da jeg har oplevet, at Tina er god til at finde vejen ind til sådan et komplekst eksemplar af menneskeracen som mig. Jeg tror, hun kan finde ind til de flestes ”vej””

Lena Nygaard – 54 år, Pædagog, Skanderborg

Jesper tabte 12,3 kg og 33 cm fordelt på kroppen og fik udbedret smerter og gener

“Ret hurtigt kunne jeg mærke forbedringer i mit knæ. Jeg kunne sove en hel nat igennem uden at vågne op med smerter. Jeg kunne rejse mig fra en stol uden at mit knæ var låst og kunne gå uden at halte. Især det at gå op og ned ad trapper havde været en stor udfordring, men det var hurtigt væk i takt med, at jeg fik trænet squat og dødløft”*

Jesper Kildehøj

“Jeg var godt klar over at jeg var overvægtig. To operationer i mit højre knæ og et i mit venstre knæ, efter et fald ned af en trappe for knapt 7 år siden, havde medført at jeg ikke kunne dyrke motion som jeg plejede.

Jeg har fået indsat en titaniumskrue i mit højre ben og har en grad 3 bruskskade i mit venstre knæ.

Lægen som opererede mig, sagde til mig efter operationerne at jeg nok ikke skulle regne med at jeg kunne komme til at løbe 5 km igen.

For knapt et år siden kunne jeg knapt nok rejse mig fra en stol uden smerter i mine knæ, jeg vågnede op med smerter om natten og jeg var hæmmet i mine aktiviteter sammen med mine børn.

Jeg havde fået en henvisning til en fysioterapeut for at få behandlinger for mine smerter, og fysioterapeuten sendte mig videre til en kiropraktor uden at det hjalp synderligt. Noget måtte der gøres.

Jeg var godt klar over at jeg skulle tabe mig, det ville selvfølgelig hjælpe på mine smerter i knæet, men selvfølgelig også på min generelle sundhedsstatus.

Jeg havde selv prøvet med kostomlægning og at få dyrket lidt motion, men det blev altid kun noget halvt og ikke så struktureret.

Jeg fik tabt mig lidt, og lige så hurtigt jeg tabte nogle kilo, lige så hurtigt kom de tilbage og nogle gange med lidt flere ekstra kg.

På et tidspunkt havde jeg, via en henvisning på Facebook fra en mor til en af mine børns klassekammerater, set noget om Fortius Fitness.

Jeg kunne huske, at jeg var blevet lidt fascineret af den personlige del, at man ikke skulle stå i et stort motionscenter sammen med en masse andre og meget slankere personer og pruste som en hval når man lavede øvelserne.

I efteråret 2017 tog jeg en beslutning, som jeg siden hen skulle sande var det bedste, jeg har gjort for mig selv.

Jeg ville snart blive 49 år og tænkte at en af de vigtigste ting, som jeg kunne gøre for mig selv og mine to børn, var at jeg tabte mig, kom af med mine smerter i knæene og fik mere energi så jeg kunne gøre flere ting sammen med dem.

Derfor besluttede jeg mig for, at min 50 års fødselsdagsgave til mig selv skulle være et forløb med en personlig træner, og så ville jeg give mig et år til at tabe de ca. 40 kg, som jeg vejede for meget.

En af grundene til at jeg valgte Fortius Fitness var at de lå i Allerød, men også mange af de personlige beskrivelser som ligger inde på hjemmesiden, kunne jeg forholde mig til.

Mange i lignende situationer, og at en af instruktørerne selv havde erfaringer med knæskader.

Jeg tænkte at en uforpligtende samtale kunne være med til at afdække, om jeg kunne gennemføre et forløb pga. mine knæ, og om jeg ville synes om at have en personlig træner.

Jeg havde tidligere kun hørt om elitefolk eller semi-professionelle som brugte en personlig træner, så derfor var det også lidt grænseoverskridende for mig at selv skulle benytte mig af en.

Jeg var på ingen måde elitesportsmand, og derfor var jeg noget spændt på at se, om det var sådan en højt råbende militærtype, som ville se blod, sved og tåre, indtil man kastede op af udmattelse.

Mit Introbesøg hos Anna var rigtig positivt.

Jeg fik en grundig introduktion til konceptet og især kombinationen af fokus på træning og kost, var det som fik mig overbevist om, at jeg skulle gøre det her.

Især det at skulle finde datoer til træning allerede på samtaledagen, efter jeg havde sagt ja, var rigtig godt for mig, for så var vi i gang.

Ret hurtigt kunne jeg mærke forbedringer i mit knæ.

Jeg kunne sove en hel nat igennem uden at vågne op med smerter. Jeg kunne rejse mig fra en stol uden at mit knæ var låst og kunne gå uden at halte. Især det at gå op og ned ad trapper havde været en stor udfordring, men det var hurtigt væk i takt med, at jeg fik trænet squat og dødløft.

Jeg har også døjet i mange år med en svag ryg pga. Scheuermanns sygdom, en lidelse hvor der ses vækstforstyrrelse i ryghvirvlerne. Det betyder at ryggen efter nogen tid får en udtalt krumning og i mit tilfælde, hvor hvirvlerne i lænderyggen indgår i sygdommen, vil denne del af ryggen miste sit naturlige lændesvaj.

Det har gjort, at jeg tit fik ondt i ryggen, når jeg stod op længe, men efter jeg begyndte at træne, især dødløft, fik jeg også trænet ryggen, så smerterne ved at stå op er mindre udtalt nu.

Jeg kunne også begynde at mærke, at jeg fik mere energi, og i det hele taget begyndte jeg at få en bedre livskvalitet ret hurtigt, efter at jeg var startet.

Jeg kan huske, at jeg tænkte:

”hvorfor har jeg ikke gjort det her noget før?”

Jeg har nu gået 30 gange hos Anna, og jeg har nydt hver en eneste gang, jeg er kommet hos Fortius Fitness, hvor Anna har altid været god til at motivere mig.

Især i starten hvor vi gik meget langsom frem for at teste om mit knæ kunne holde til squat øvelserne. Jeg var i starten spændt på at se, hvordan jeg ville synes om at lave styrkeøvelser, men jeg må sige, at jeg er blevet positivt overrasket over, hvor effektivt det er, og hvor motiverende det har været for mig.

Selv da jeg fik en mindre skade i mit knæ, kunne jeg træne, og Anna var rigtig god til at få mig tilbage igen til fuld styrke ved at dosere træningen på en fornuftig måde.

Jeg skal nu have min sidste træning, og jeg er overbevist om, at jeg, med den grundige instruktion jeg har modtaget fra Anna, selv vil kunne fortsætte med at træne.

Det som jeg især også har været glad for at kunne bruge Anna til, er at spørge ind til kosten og få gode hverdagsråd, så det er blevet nemmere og mere overskueligt at følge en god og varieret kost.

Samtidig har hun også været god til at coache mig på træningen, så jeg føler mig tryg ved selv at skulle lave øvelserne selv uden at have en personlig træner til at rette mine fejl.

Det som er styrken ved at gå hos Fortius Fitness, er kombinationen mellem kostrådgivningen og træningen, og så at man har sin egen personlige træner som er 100% fokuseret på dig, mens du træner og ikke skal holde øje med andre.

Som et ekstra plus er faciliteterne i Fortius Fitness Allerød også bare lækre. Gode forhold til parkering, omklædning og badefaciliteter er gode og et supergodt træningslokale med de nødvendige faciliteter.

Jeg kan kun give Fortius Fitness mine bedste anbefalinger og anbefale andre at forkæle sig selv på denne måde.

Det er helt klart det bedste, man kan gøre for sig selv.”

Jesper Kildehøj – 49 år, Farmaceut, Allerød

Jasmin slap af med smerter i nakke og skuldre og kan nu sove uden smertestillende piller

“Det bedste ved det hele er, at jeg har opbygget muskelmasse, tabt 4 kg uden at være på en bestemt kur og at mine smerter i nakken er væk! JA fuldstændig væk! Og det har sparet mig en masse tid, penge og kræfter, og det er det hele værd i sidste ende”*

Jasmin Rabbany

“Min motivation til træning har været kroniske smerter i min nakke og skuldre som jeg har haft lige så længe, jeg kan huske. Mine smerter var udholdelige, og jeg måtte gå til massør en gang om ugen som minimum og kiropraktor flere gange for at kunne overleve.

Min læge havde altid sagt til mig at der ikke var andre udveje, og at jeg måtte tage mig sammen og komme i gang med at træne min nakke og skuldre, så det ikke ender med diskusprolaps i nakken. Så for at sige det lige ud har min motivation til træning været en “angst-motivation”.

Men hvor skulle jeg starte fra? Det var det evige spørgsmål.

Mit mål har altid været at tabe mig og få en flot og stærk krop, træne hen imod et liv uden smerter. Denne plan har altid fejlet, og når den gjorde det, betød det tit, at jeg gav op.

Jeg havde prøvet alt mulig fra at træne på egen hånd til holdtræning og alle mulige kure såsom Nupo-pulver, slankepiller og slankekur med opskrifter osv. Et træningsforløb på max en måned og ud af det igen. Alt dette endte med skuffelse og en svingende vægt hver gang.

Jeg har været tilknyttet et fitnesscenter efterhånden i mange år- hvor jeg meldte mig ind og ud hele tiden, og holdtræning er bare ikke mig.

Jeg prøvede mig frem gang på gang. Jeg så, hvad andre omkring mig gjorde og prøvede at kopiere, men gik hele tiden med spørgsmål om, hvor jeg skulle starte. Jeg så mest resultater i starten, og jeg havde svært ved at måle fremgang.

Jeg forstod aldrig, hvorfor jeg ikke kunne tabe mig, hvorfor min krop blev ikke stærkere, og hvorfor mine smerter i nakken ikke forsvandt, og hvorfor jeg efter træning havde smerter i kroppen. Det endte med at jeg begyndte med at blive frustreret og skuffet hver gang og begyndte med at kede mig mere og mere.

Jeg begyndte undervejs at læse lidt omkring træning og diskuterede det med forskellige personer i mit center, og fandt ud af hver gang, at der findes mange forskellige holdninger til tingene, og blev forvirret over alle de meninger.

Jeg vidste efterhånden ikke, hvad jeg måtte spise, hvordan jeg skulle træne osv.

Det gik op for mig, at jeg manglede en motivator, og derfor besluttede jeg mig for at henvende mig til Fortius Fitness, fordi de lovede at have de bedste personlige trænere, hvilket har vist sig til at være sandt, og dette valg er et af de bedste valg, jeg nogensinde har taget i mit liv.

I dag hvis nogen spørger mig, hvorfor jeg gør sådan og ikke sådan, kan jeg nemt svare: fordi min træner siger, at skal jeg sådan.

That is so simpel!

Jeg har fattet, at det værste jeg kan gøre er at gøre lidt af, hvad alle siger og mener, og skifte mening hver dag, for så får jeg ikke gode resultater. Det bedste ved det hele er, at jeg har opbygget en del muskelmasse, tabt 4 kg uden at være på en bestemt kur og mine smerter i nakken er væk!

JA fuldstændig væk!

Og det har sparet mig en masse tid, penge og kræfter, og det er det hele værd i sidste ende.

Jeg fået en meget slankere, fastere og stærkere krop og kan slet ikke forstå, at jeg kan løfte så mange kilo i dag. Mine smerter i nakken og skuldre er væk, og jeg får dejlig nattesøvn uden smerter og smertestillende piller.

Jeg er målrettet omkring mit træningsprogram, og er slet ikke færdig endnu, og som min træner sagde til mig, så har jeg med dette forløb fået et kørekort, som jeg vil fortsætte med resten af mit liv.

Styrketræning er blevet til en livsstil for mig – aldrig har jeg været så glad for min krop, som jeg er nu.”

Jasmin Rabbany – 30 år, studerende, København

Bente har i en alder af 69 år øget sin styrke væsentligt og er kommet af med smerter i nakke og skuldre

“Ingen tvivl om, at min kropsfysik har nydt godt af træningen hos Fortius Fitness. Bl.a. er nakke- og skuldersmerterne, som jeg i tidens løb har lidt en del under, nu helt forsvundet – og alt i alt kan jeg tydeligt mærke, at min fysik føles stærkere. Det er en rigtig god følelse!”*

Bente

“Fortius Fitness: Seriøst og gennemskueligt koncept – og meget stor tak til personlig træner Anna Halvor.

Anna Halvor, som i dette forår har været min personlige træner i Fortius Fitness Allerød afdeling, har jeg på alle måder oplevet som en faglig kompetent træner og som en meget dygtig og pædagogisk formidler, både hvad angår en kyndig kostvejledning og styrke- og fitnesstræningen efter Fortius Fitness helt unikke koncept.

Allerede for nogle år siden blev jeg opmærksom på konceptet og tog dengang et træningsforløb hos Fortius Fitness, hvilket for mig kik-startede en helt ny forståelse af gode kost- og styrketræningsvaner. Det lykkedes hurtigt at opnå en stærkere krop og at tabe de overskydende kilo. Stor succes!

For at få finpudset teknikken har jeg i dette forår været tilmeldt endnu et forløb hos Fortius Fitness. Konceptet har passet mig fint med to ugentlige træningssessioner, og min personlige træner Anna Halvor har været en yderst kompetent sparringspartner. Det er lykkedes hende på kort tid at højne min teknik betydeligt, og også min kropsstyrke er væsentligt forbedret. Også denne gang har jeg oplevet et hurtigt vægttab. Igen et træningsforløb med stor succes!

Også ros til Anna Halvor for hendes venlige og imødekommende måde at være træner på. Træningssessionerne har ud over det store faglige udbytte været både hyggelige og sjove. Efter hver session er jeg gået fra træningscenteret med et smil på læben og med et stort engagement.

Ingen tvivl om, at min kropsfysik har nydt godt af træningen hos Fortius Fitness. Bl.a. er nakke- og skuldersmerterne, som jeg i tidens løb har lidt en del under, nu helt forsvundet – og alt i alt kan jeg tydeligt mærke, at min fysik føles stærkere. Det er en rigtig god følelse!

Anna Halvor har med sit grundlag i egen faglige ekspertise samt i Fortius Fitness-konceptet givet mig et godt afsæt til at fortsætte på egen hånd. Forløbet hos Anna Halvor lever helt op til firmaets koncept om, at dette de facto er at regne som en miniuddannelse i fremover selv at kunne varetage min egen træning, kost og livsstil – kort sagt, så har forløbet hos Fortius Fitness været langt mere end blot et træningsprogram.

Personlig træner Anna Halvor tillige med fitness-konceptet udbudt af Fortius Fitness giver jeg hermed mine varmeste anbefalinger.”

Bente – 69 år, Vedbæk

Camilla tabte samlet 2,5 kg og 13 cm

“Mine problemer i nakke, skuldre og øvre ryg er næsten væk, til trods for, at jeg ikke har dyrket cardio, ej heller som opvarmning, har jeg fået en bedre kondition. What’s not to like!”*

Camilla Jæger

“For 4 år siden var jeg i den bedste form jeg havde været nogensinde, men så skete studierne og derefter en skøn baby. Det er 2,5 år siden jeg fødte, men jeg slæbte stadig rundt på 8 ekstra kilo.

Jeg havde ramt en fase i mit liv, hvor kosten var ok, men jeg var også lidt ligeglad. En stor kontrast til et brændende ønske om at få selvtilliden igen, bedre velvære og troen på at jeg også kan.

Jeg har tidligere fået lavet program til styrketræning og cardio, men da det er en 40 minutters gennemgang og man så er overladt til sig selv, fandt jeg aldrig motivationen. Jeg kunne hverken finde ordentligt ud af øvelserne eller tage hensyn til mine skavanker i knæ, ryg og skuldre. Det var ikke en succes. Lidt hjemme træning er det blevet til, men hvad gør 10 squats om dagen i forskel…

Før jeg startede ved Fortius Fitness, kan man godt sige at jeg startede fra nul med alt (jeg fik dog stor ros for en god og dyb squat fra starten af ved Mette).

Jeg kontaktede Fortius Fitness fordi de lover resultater, og tilmed hurtige resultater, og på grund af deres tidligere klienters beskrivelse af deres forløb.

Det blev startskuddet til en ny begyndelse i mit liv.

Træningen med Mette var LIGE PRÆCIS, hvad jeg manglede: en der hepper, en der siger ‘så sejt gået’ en man står ’til ansvar’ overfor, når der skal måles og vejes. Det i sig selv blev jo en motivation til at yde bedre.

Mette blev en fantastisk partner i forløbet. Hun pressede mig, når hun vidste, jeg kunne give mere, og hun var også god til at sige stop, når jeg ikke var klar til næste step.

Et samlet vægttab på 2,5 kg, og 13 cm.

3 cm alene om noget så skørt som mine knæ. Jeg kunne ikke få armene ned igen efter sidste måling af stolthed og en enorm glæde.

Jeg er blevet tonet, fået en enorm styrke jeg ikke selv turde tro på, da vi startede.

Mine problemer i nakke, skuldre og øvre ryg er næsten væk. Til trods for, at jeg ikke har dyrket cardio, ej heller som opvarmning, har jeg fået en bedre kondition. What’s not to like!

Efter forløbet er jeg selvfølgelig stadig i gang, og det er fedt at skulle presse mig selv. Jeg har lært at mærke efter i kroppen om øvelserne er korrekte, og om jeg er klar nok til at øge kiloene mv.

Mit liv i dag, efter forløbet, er med overskud, mere glæde, træthed på den sunde måde, bedre selvtillid, jeg er mere selvbevidst og har en ekstrem lyst til at kæmpe videre.

Jeg har allerede anbefalet Mette (og Fortius Fitness) til alle der spørger og alle der ikke gør, for sådan et forløb vil gavne og glæde alle!

AF HJERET TAK METTE! Du har betydet enormt meget for mig under forløbet og vil også gøre det fremad rettet i mit liv! :)”

Camilla Jæger – 28 år, Designer, Tilst

Søren fik opbygget muskelmasse og oplevede, at hans spændinger og smerter forsvandt

“Jeg kunne hurtigt mærke, at mine nakke- og skulderspændinger forsvandt (og forsat er væk så længe jeg passer min træning to gange om ugen :-)). Derudover har jeg nu fået opbygget så meget muskelmasse omkring mine knæ, at jeg kan løbe rundt med børnene og inden længe vil forsøge at snøre løbeskoene igen”*

Søren Ilum Andersen

“Jeg har trænet i Fortius Fitness hos Morten fra juni til oktober 2018. Dette har været et rigtig godt forløb, og jeg har efterfølgende, som følge af det fine og simple program Morten har lagt, nemt kunne foresætte med træning et par gange om ugen hos det lokale fitnesscenter.

Jeg har i en lang periode siddet for meget stille i min kontorstol og dette kombineret med en ledbåndsskade i knæet gjorde, at jeg slet ikke fik rørt mig nok. Dette fik mig til at kontakte Fortius Fitness, hvor jeg fik Morten som træner.

Det rare ved træningen hos Morten var, at der ikke var ret mange i centret af gangen, hvilket var rart for mig, da jeg ikke før havde arbejdet med vægttræning og her stille og roligt kunne lære, hvordan disse skal håndteres. Derudover er Morten en utrolig venlig, tålmodig og imødekommende træner, så jeg glædede mig hver gang, jeg skulle afsted.

Jeg kunne hurtigt mærke, at mine nakke- og skulderspændinger forsvandt (og forsat er væk så længe jeg passer min træning to gange om ugen :-)). Derudover har jeg nu fået opbygget så meget muskelmasse omkring mine knæ, at jeg kan løbe rundt med børnene og inden længe vil forsøge at snøre løbeskoene igen. Et ekstra plus er så, at den lille topmave jeg havde, nu er så godt som væk og der rent faktisk findes mavemuskler omkring min mave :-).

Jeg har med Mortens hjælp fået nogle simple værktøjer, hvor jeg på forholdsvis kort tid (bare 2 gange en time om ugen + omklædning) kan komme igennem alle mine muskelgrupper og holde skader fra døren, hvilket, med den hverdag jeg har med arbejde og fire børn, er helt fantastisk, så jeg kan kun give dem mine varmeste anbefalinger.”

Søren Ilum Andersen – 47 år, kontor, Silkeborg

Sascha tabte 8.5 kilo og 55,5 cm og blev smertefri

“Det bedste ved at starte træning hos Randi var ikke centimeterne der røg af eller kiloerne der langsomt gik ned, men at jeg blev stærkere i min krop”*

Sascha Pilemann-Lyberg

“Jeg startede hos Randi i Fortius fitness, fordi jeg gerne ville tabe mig efter 3 børn.

Jeg havde tidligere været overvægtig og tabt mig 30 kg på kostomlægninger, men nu taget 20 kg i min sidste graviditet.

Jeg havde svært ved at finde motivationen for vægttab på de måder jeg havde forsøgt før og var desperate efter noget som kunne motivere mig. Jeg fandt Fortius fitness på nettet og bad om en uforpligtende samtale.

Jeg mødte Randi og følte at det var det rigtige at komme i gang med, da jeg aldrig selv havde formået at komme afsted i fitnesscenter og ikke havde den fjerneste anelse om, hvordan man styrketræner.

Det bedste ved at starte træning hos Randi var ikke centimeterne der røg af eller kiloerne der langsomt gik ned, men at jeg blev stærkere i min krop.

Under min sidste graviditet havde jeg følelsen af at min krop var slidt. Den havde taget skade af min sidste graviditet og kom ikke til hægterne, som den havde gjort før.

Jeg var på grænsen til bækkenløsning og havde ondt hvis jeg gik en tur på mere end 100 m.

Hvis jeg lavede øvelser på stuegulvet, var det som om jeg var en løs sæk knogler der ikke sad sammen.

Ret hurtigt efter få gange træning blev min krop mere stabil, jeg kunne rejse mig fra sofaen uden smerter og uden at kravle op af mig selv og humpe to meter før jeg kunne rette mig ud.

Jeg blev hurtig stærkere så jeg kunne bære mine to store børn, hvilket jeg ikke havde kunne siden jeg blev gravid med mit 3. barn.

Jeg har tidligere forsøgt cardio træning, men holdt hurtigt op fordi det gjorde mig utroligt sulten lige efter træning og i det hele taget.

Efter styrketræning har jeg ikke oplevet at blive sulten eller have ekstra behov for mad, hvilket er en lettelse når man er madglad som mig.

Efter 5 mdr. med regelmæssig styrketræning og kost omlægninger har jeg tabt 8.5 kilo og 55,5 cm.

Jeg er glad for træningen og selv efter en periode med sygdom, hvor der er svært at komme i gang igen, er jeg stadig i gang.
Det passer utrolig godt til mit temperament og har endda fået min mand i gang med styrketræning.

Jeg har været utrolig glad for Randi og træning hos Fortius Fitness og kan varmt anbefale det til andre der har brug for hjælp til at komme i gang.”

Sascha Pilemann-Lyberg – 36 år, Læge, Søborg

Christine slap af med smerterne

“På de 15 træningstimer har jeg tabt 3 kilo og adskillige cm om hofter, mave og lår, hvilket jeg kan mærke på mit tøj. Jeg har ikke længere de samme problemer med smerter og ømhed i ryg, lænd og knæ”*

Christine Nørgaard Hjortstrøm

“Jeg er efterhånden nået en alder, hvor skavankerne lige så stille begynder at melde sig. Har i flere år haft problemer med at blive træt og øm i ryg og lænd, når jeg fx har skullet løfte noget tungt på arbejde, men også i forbindelse med dagligdagens gøremål og de gange, hvor jeg har forsøgt at begynde at løbe, fordi jeg gerne ville tabe mig lidt og få bedre kondition, er jeg hurtigt stoppet igen på grund af smerter i knæ og akillessene.

Med ønsket om et vægttab og en stærkere krop har jeg to gange prøvet en personlig træner i et almindeligt fitnesscenter, af en times varighed, og begge gange har jeg hurtigt opgivet min efterfølgende træning på grund af smerter i lænd og knæ, højst sandsynligt fordi jeg alligevel ikke har udført øvelserne rigtigt og ikke har haft nogen til at guide mig.

Så på en venindes anbefaling kontaktede jeg Fortius Fitness.

Og det har været et fantastisk forløb!

På de 15 træningstimer har jeg tabt 3 kilo og adskillige cm om hofter, mave og lår, hvilket jeg kan mærke på mit tøj. Men for mig er det egentlig ikke kiloene og centimeterne der er det væsentlige, men mere det, at jeg har fået mere energi i min hverdag, og jeg føler virkelig, at min krop er blevet meget stærkere.

Jeg har ikke længere de samme problemer med smerter og ømhed i ryg, lænd og knæ.

Jeg er så småt begyndt, at forsøge at løbe lidt igen, og kan med glæde konstatere, at det er uden smerter nogen steder.”

Christine Nørgaard Hjortstrøm – 40 år, Sygeplejerske, København

Troels tabte sig, slap for rygsmerter og fik pænere hud

“På 3 måneder er jeg gået fra en størrelse XL til M i tøj og tabt næsten 9,5 kg. Ud over mit vægttab, er jeg blevet meget stærkere i min krop, og jeg har ikke længere problemer med min ryg”*

“Jeg startede hos Fortius Fitness, fordi jeg havde et ønske om at tabe mig. Samtidigt har jeg tidligere haft problemer med min ryg, som ofte har givet mig smerter.

Hos Fortius Fitness startede jeg et forløb med Tina, som gav mig grundig vejledning omkring både træning, kost og søvn.

Træningen har kastet mange gode ting af sig.

På 3 måneder er jeg gået fra en størrelse XL til M i tøj og tabt næsten 9,5 kg. Ud over mit vægttab, er jeg blevet meget stærkere i min krop, og jeg har ikke længere problemer med min ryg.

Tina er en fantastisk træner og motivator. Jeg har glædet mig til at komme til træning hver gang selv og jeg har vist at det ville blive hårdt.

Tina ved hvad der skal til for at få den rigtige træning og opnå de mål, som jeg selv har sat. Hun er altid i godt humør og det smitter af, hvilket gør træninger nemmere at komme igennem. Efter træningerne har jeg haft større mentalt overskud.

Jeg har fået markant mere velvære af at gennemføre et forløb hos Tina og hun har hjulpet mig med at kickstarte en ny og bedre livsstil.

Et ekstra plus ved forløbet, som jeg ikke havde forventet var, at kosten har vist sig at have en god virkning på min hud. Jeg har haft problemer med eksem, men omlægningen af min kost har gjort min hud pænere.

I foråret 2017 fik jeg en skade i mit ene ben og søgte derfor tilbage til Fortius Fitness for at få hjælp til genoptræningen.

Og heldigvis kunne jeg aftale et forløb hos Tina.

Jeg kan kun give hende mine bedste anbefalinger.”

Troels Thomsen – 40 år, Restauratør, Ebeltoft

Penny tabte sig og har nu færre gigtsmerter

“Jeg har genvundet så meget energi i hverdagen, er begyndt at lide min krop, og kan endelig passe noget af mit tøj fra for 3 år siden. Appelsinhuden er forsvundet fra mine lår igen. Jeg har tabt 5,7 kilo på halvanden måned. 21 cm er røget af min mave, og min fedtprocent er tæt på “normal” nu. Men det alle vigtigste er… Jeg går meget bedre, har mindre ondt i mit knæ og er den glade kvinde, jeg plejede at være, igen”*

“Jeg har gigt i mit højre knæ, som er blevet værre henover de sidste 3 år.

Det har betydet, at jeg motionerer mindre og mindre.

Jeg plejede at spinne på motionscykel i en time, 2 – 3 gange om ugen. Mange år forinden gik jeg også til holdtræning i “Body Pump” en gang imellem.

I forbindelse med min gigt, kunne jeg til sidst ikke stå op på cyklen, og klare intervaltræning. Derfor fik jeg ikke længere så meget ud af spinning.

Lysten forsvandt, jeg tog cirka 12 kilo på, og blev faktisk lidt deprimeret.

Et forløb hos en fysioterapeut, målrettet mod at styrke musklerne rundt om mit knæ, gav ikke de resultater jeg havde håbet.

Selvfølgelig gjorde det ikke det: At træne det ene ben giver ikke en slankere, tonet krop, så man kan være i det tøj man tidligere kunne passe. Jeg sad på en motionscykel to gange om ugen à 30 minutter, stod op og ned fra en stol, og lavede øvelser med en elastik.

I sommers nåede jeg til et punkt, hvor jeg vidste at der skulle mere til.

Jeg var dog ikke sikker på, at jeg kunne finde motivationen denne gang, selvom jeg før har tabt mig ved at gå til regelmæssigt holdtræning, skære ned på kulhydrater og strege alkohol og søde sager fra min kost.

Jeg snakkede med en god veninde, som spurgte om jeg havde overvejet en personlig træner.

Det havde jeg ikke.

Så jeg gik på nettet og fandt Fortius Fitness.

Jeres koncept lød så godt. Simple øvelser kombineret med en kostvejledning. Ja, det er dyrt, men alle pengene værd.

Jeg har altid været en smule bange for fitness-maskiner i et center, og jeg troede ikke jeg kunne magte vægttræning med et dårligt knæ.

Men min træner har vist mig, at jeg sagtens kan, jeg skal bare lytte til min krop.

Hun tog meget hensyn og spurgte ind til, hvordan mit knæ havde det. Det er så nemt at komme ind i en rutine med øvelser, og jeg blev slet ikke forvirret, som jeg ellers havde frygtet.

Jeg kan også virkelig godt lide, at det er ikke kompliceret at følge kostplanen.

Der er masser af muligheder for spændende, smagfulde måltider til hverdag, og det er super, at man får serveret nogle opskrifter fra dag 1.

I øvrigt føler jeg ikke, at jeg er en kedelig person at være sammen med, da det er helt OK at synde lidt, når man er ude.

Jeg ser frem til at lave planke, som var grænseoverskridende de første par uger , og jeg savnede at være til træning da jeg var ude at rejse i en uge.

Jeg har genvundet så meget energi i hverdagen, er begyndt at lide min krop, og kan endelig passe noget af mit tøj fra for 3 år siden.

Appelsinhuden er forsvundet fra mine lår igen.

Jeg har tabt 5,7 kilo på halvanden måned. 21 cm er røget af min mave, og min fedtprocent er tæt på “normal” nu.

Men det alle vigtigste er… Jeg går meget bedre, har mindre ondt i mit knæ og er den glade kvinde, jeg plejede at være, igen.”

Penny Schmith – 57 år, Partner and Office Manager, Kgs. Lyngby

Susannes syn på træning blev forandret for evigt

“For første gang i mit 47 årige liv, har jeg haft mest fokus på styrke og tabte cm i stedet for tabte kg. Det er i sig selv en kæmpe lettelse, ikke at være styret af en vægt”*

Susanne Ølholm

“Efter i flere år, at have bøvlet med min vægt, kost og motionsvaner, sad jeg en morgen i april 2018 og googlede efter en personlig træner.

Jeg følte mig led og ked af det hele – følte jeg havde fået ‘madstress’ – spiste ikke noget (syntes jeg selv) men tabte mig alligevel ikke.

Tanker om mad og vægt havde overtaget…

Jeg var nået dertil, hvor jeg godt var klar over, at jeg havde brug for hjælp – både til vægttab og opstramning, men især til at få noget styrke opbygget i min krop, så jeg kan holde mig fit og oprejst når jeg en dag bliver gammel.

Jeg har dog aldrig været særlig vild med alm styrketræning i fitnesscentre.

Fortius Fitness dukkede op som noget af det første og det, der tiltalte mig mest var, at jeg kunne træne helt alene – sammen med en personlige træner – og på de tidspunkter der passede bedst ind i mit program.

Grundet en arbejdsskade, fungerer jeg nemlig ikke sammen med mange mennesker og høje lyde.

Jeg tog chancen, tog kontakt og mødte den sødeste og meget kompetente Nina B.

Jeg påbegyndte mit, af Nina tilrettelagte træningsforløb d 10/4-18 og trænede fast 2 gange i ugen frem til d 5/7-18.

Mit syn på træning er forandret forevigt!

Nina høvlede kærligt men bestemt, mig igennem et program med de fedeste – dog hårde – øvelser, uden for meget ‘maskineri’ involveret.

Nina har lært mig, at træne effektivt vha min egen kropsvægt, vægtstænger og øvelser på gulv.

Da min arb. Skade også har givet mig en rigtig dårlig hukommelse, koordineringssans og kropsfornemmelse, har træningen også været en form for mindfull terapi for mig, da jeg virkelig skal bruge meget energi på at holde fokus på min krop og muskler – og få det hele koordineret og aktiveret korrekt og samtidigt.

Der har Nina været en uundværlig støtte for mig. Hun er enormt vidende omkring kroppens kunnen, god og dårlig træning mm. Hun har haft en engels tålmodighed med mig og en evne til at motivere mig og holde mig til ilden når det har været svært for mig.

Ligeledes har hun indviet mig for Fortius Fitness kostpyramide og kostanbefalinger – hvilket i den grad har stabiliseret mit blodsukker og styrket min motivation.

Det gør rigtig meget for mig, at det er anbefalinger kosten bygger på og ikke påbud, forbud, vejning af mad og specielle indkøb.

For første gang i mit 47 årige liv, har jeg haft mest fokus på styrke og tabte cm i stedet for tabte kg.

Det er i sig selv en kæmpe lettelse, ikke at være styret af en vægt.

Og for første gang i mit 47 årige liv kan jeg sige, at begreber som ‘dødløft’, ‘planker’, ‘bænkpres’ og ‘squats’ er noget som jeg rent faktisk er kommet til at holde af og helst ikke vil undvære i mit liv fremover.

Jeg vil på det varmeste anbefale Nina Bibic som personlig træner.

Hun er et meget kompetent, smilende og tryghedsskabende menneske.

Hun er dygtig til det hun gør og til at motivere og jeg har glædet mig meget til hver eneste træning med hende.”

Susanne Ølholm – 37 år, Fredericia

Peter tabte 6,6kg og kom af med generne fra slidgigt

“Jeg kunne mærke allerede efter den første måned, at hverdagen er uden gener, når jeg f.eks. går op ad trapper på skolen”*

Peter Koudal

“Jeg har fra januar til juli 2018 gået i et forløb hos Fortius Fitness. Siden 2014 har jeg haft store gener grundet slidgigt i venstre hofte efter at have været løber i mange år. Jeg har aldrig haft fokus på styrketræning, men har forsøgt mange øvelser for at styrke hofteregionen uden held.

Derfor kontaktede jeg FF i Silkeborg med henblik på at få styrket muskulaturen, hvor jeg fik tildelt Morten Nielsen som personlig træner. Morten har fra starten været utrolig venlig og imødekommende, og der har været en god kemi mellem os. Han introducerede mig allerede første gang til et fint program, jeg kunne følge, hvor vi løbende har øget vægten hen mod sommeren.

Da jeg er studerende, har forløbet været således, at vi har mødtes ca. hver 14. dag, hvor jeg ind i mellem har trænet på egen hånd i motionscenter. Jeg kunne mærke allerede efter den første måned, at hverdagen er uden gener, når jeg f.eks. går op ad trapper på skolen.

Vi havde fra starten ikke fokus på vægttab, men Morten fortalte mig om div. gode kostråd. Dette har bestemt også været et plus, da jeg har tabt de få overflødige kilo, som før var svære at komme af med.

I dag træner jeg på egen hånd ca. tre gange om ugen, og jeg er så småt begyndt at kunne løbe igen uden gener. Det er uden tvivl den bedste beslutning, jeg har gjort i mange år at kontakte Fortius Fitness. Jeg ser det som en god investering i en sund alderdom.”

Peter Koudal – 40 år, Studerende, Silkeborg

Mette tabte sig 10 kg på 2 måneder

“Hurtigt sov jeg bedre om natten, havde mere energi om dagen, blev stærkere og havde færre smerter – og det helt uden afsavn”*

“Jeg har leddegigt og efter to graviditeter, hvor jeg tog 30 kg på, blev smerterne i mine led kun værre.

Jeg har længe ønsket mig at blive både stærkere og slankere, da jeg både privat og arbejdsmæssigt kunne mærke, at min vægt og manglende styrke hæmmede mig.

Da jeg sidste sommer alt for mange gange måtte lade min mand om alt det sjove med vores to drenge, satte det for alvor nogle tanker i gang.

Samtidig hørte jeg fra en gammel kollega om Fortius Fitness, som hun varmt kunne anbefale.

Jeg var skeptisk – og der skulle gå næsten et år, inden jeg kom afsted.

Og nu – kun 2 måneder senere – har jeg tabt 10 kg og mærker min krop bliver stærkere og stærkere for hver dag, der går.

Enkle kostråd, der blev tilpasset min situation – nogle få men effektive justeringer i min kost samt træning, der på samme tid var enkel og udfordrende.

Hurtigt sov jeg bedre om natten, havde mere energi om dagen, blev stærkere og havde færre smerter – og det helt uden afsavn.

Jeg er nødt til at nævne Frederik, som har lyttet, fortalt, opmuntret og udfordret.

Uden ham ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag – på vej til træning på egen hånd, smertefri og fuld af energi og lyst til at gøre det, der er bedst for min krop.”

Mette Romme – 44 år, Bagsværd

Lena tabte 15kg, fik energien tilbage og kom af med rygproblemerne

“Siden da har jeg trænet to gange ugentlig og vægten er gået stødt nedad og energien og velværen er vokset fra måned til måned. Mine rygproblemer er fortid og det er fantastisk ikke at være begrænset af en dårlig ryg. Det er første gang nogensinde, at jeg er kommet igennem december måned med et vægttab, selvom jeg har fået både julemad og juleknas og ikke føler jeg har måttet lide afsavn”*

“Jeg har været igennem utallige slankekure, som gik fint mens de stod på, men bagefter faldt jeg langsomt tilbage til de gamle vaner og kiloene sneg sig på igen og lidt til.

Jeg har periodevis trænet on and off i fitnesscentre og hjemme. Gennem en periode læste jeg om Fortius Fitness træningsmetoder og kunne godt lide ideen om at træne effektivt på mindre tid.

Efter en længere periode med nye arbejdstider, der passede dårligt til mig, blev jeg drænet for energi og orkede ikke engang at lave ordentligt mad, så vægten tog et spring opad.

Jeg skriftede tilbage til arbejdstider, der passede mig bedre og begyndte langsomt at få overskud til at komme i gang med en omlægning af mine dårlige kostvaner og manglende træning.

Jeg besluttede at gå all in og lære at træne på en måde, der var mest muligt effektiv på kortest muligt tid og valgte at starte et træningsforløb hos Fortius Fitness, som jeg jo havde læst om tidligere.

Mit mål var at få et bedre velvære, da jeg følte mig begrænset og dårligt tilpas pga. min overvægt og en dårlig ryg, der manglede styrkende træning.

Jeg startede medio juli 2018 hos Anna Halvor i Allerød med en god snak om kost og gode råd til, hvordan jeg kunne ændre mine vaner og få en bedre balance mellem sundt og mindre sundt.

Da selve træningen kom i gang var jeg overrasket over, hvor ”forkert” jeg selv har trænet i mange år. Ikke så mærkeligt at resultaterne udeblev.

Nu kunne jeg faktisk også mærke at jeg havde haft et træningspas og Anna var fantastisk til lige at få mig til at give mig en ekstra tand. Siden da har jeg trænet to gange ugentlig og vægten er gået stødt nedad og energien og velværen er vokset fra måned til måned.

Mine rygproblemer er fortid og det er fantastisk ikke at være begrænset af en dårlig ryg.

Det er første gang nogensinde, at jeg er kommet igennem december måned med et vægttab, selvom jeg har fået både julemad og juleknas og ikke føler jeg har måttet lide afsavn.

Her et halvt års tid efter start har jeg tabt 15kg og 52cm og er meget tæt på, hvor jeg gerne vil være vægtmæssigt. Jeg er ikke på slankekur, men jeg har ændret mine spisevaner i en sundere retning med en god balance mellem sundt og mindre sundt og så er jeg kommet af med min tendens til at overspise, hvilket har givet et fantastisk velvære.

Jeg føler mig rigtig godt klædt på til at fortsætte min træning på egen hånd, når jeg er færdig med mit forløb hos Anna og kan varmt anbefale hende til alle, der har et seriøst ønske om at få styr på det der med træning og gode kostvaner.”

Lena van Hees – 54 år, lagermedarbejder, Allerød

Karin tabte 8 kilo og blev smertefri

“Mest dejligt er, at mine smerter i ryggen er meget mindre end før og jeg kan træne uden smerter, altså kun de gode”*

Karin Terkelsen

“Jeg valgte at træne hos Fortius Fitness og få en personligtræner, fordi jeg egenligt altid har trænet, men under mine træninger de sidste år har jeg fået mere og mere ondt.

Har to diskusprolaps og disse er ikke nemme at få bugt med. Så ville gerne have hjælp til at træne, så jeg ikke fik så ondt og selvfølgelig også til en smule vægttab. Men ikke som hovedfokus.

I starten var det supersvært med kosten og træning, men er superglad for at Thomas fik inspireret mig til at holde ved så efter 2 ½ måned, har jeg tab 8 kilo og 40 cm.

Hvilket er dejligt men mest dejligt er, at mine smerter i ryggen er meget mindre end før og jeg kan træne uden smerter, altså kun de gode.

Så jeg vil gerne sige til enhver, der ønsker at få en personlig træner, men synes, det er for dyrt, så find pengene. Det er allesammen værd.

De har viden, som man ikke selv har og de sørger for god vejledning. Og nej, det er ikke en slankekur, men en omlægning af resten af dit liv.

Tak Thomas.”

Karin Terkelsen – 40 år, Butikschef, Amager

Connie tabte sig og fik et liv uden smerter

“Det er helt vildt, så hurtigt det er gået, og UDEN SMERTER – jeg er simpelthen i den syvende himmel”*

pt træner i rødovre

Connie Lund

“Jeg har altid dyrket meget motion, men siden jeg for 4-5 år siden fik konstateret skoliose (skæv ryg), har jeg næsten dagligt haft smerter i ryg, ben og hoved samt snurren i fødder og hænder.

Så for 1½ år siden blev jeg nødt til at stoppe al min motion, og uden motion er der røget al for mange kilo på sidebenene.

Så jeg besluttede mig for at prøve træning igen, men denne gang med hjælp fra en professionel – Fortius Fitness.

Efter 6 uger (10 træninger) hos Fortius Fitness i Søborg hos super søde Christina, har jeg tabt mig 3,2 kg = 22,4 cm. Det er helt vildt, så hurtigt det er gået, og UDEN SMERTER – jeg er simpelthen i den syvende himmel. Så jeg satser stærkt på, at de sidste 4-5 kg er væk 1. marts 2018.

Jeg troede, at jeg ville være lang tid om at tabe mig, og især i denne søde juletid med julegløgg, æbleskiver og et par julefrokoster. Men kosten er nem at følge, og der er plads til lidt usundt en gang imellem.

Derudover føler jeg mig stærk og super stolt over, at jeg kan løfte sådan nogle tunge vægte. Det havde jeg aldrig troet jeg ville være i stand til med en skæv ryg.

Jeg vil bestemt anbefale Fortius Fitness, og især Christina for at hjælpe mig på vej til et liv uden smerter.”

Connie Lund – 55 år, Projektassistent, Kbh

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.