Personlig Træner
Morten Storgaard Mortensen

Træner profil

Morten Storgaard Mortensen – Personlig Træner og Kandidat I Idræt og Sundhed

Første gang Morten stiftede bekendtskab med fysisk træning var, da han startede på efterskole som 15-årig. Som mange andre børn og unge havde han spillet fodbold, håndbold og badminton, men det havde mere været for at være sammen med vennerne end af sportslige årsager.

Det var egentlig golf, som han havde spillet siden 12 års alderen, og det var årsagen til, at han valgte en sportsefterskole. Da han fyldte 15, var han nemlig blevet ret god og ønskede derfor kyndig vejledning indenfor golfsporten, så han kunne få det op på et lidt mere seriøst plan. Efterskolen gjorde ham da også til en meget bedre golfspiller og fik hans handicap ned, men den blev også starten på en ny interesse: styrketræning.

Morten var en lille og spinkel fyr uden synlig muskelmasse på kroppen, som aldrig før havde rørt en håndvægt og ikke havde skænket det en tanke. Efterskolen havde imidlertid en fodboldlinje som husede alle landets bedste unge fodboldspillere. De havde 7 træningspas om ugen og flere timers organiseret styrketræning. Dette kunne selvfølgelig ses, og som drenge i den alder nu gør, så lod fodboldspillerne også Morten og de andre ”små” drenge vide, at de ikke brugte den samme mængde tid i fitnesscenteret.

At blive drillet med sin størrelse og at være en smule misundelig på deres resultater fra træning, tændte den samme gnist for at konkurrere, som han oplevede med golfspillet, så Morten satte i gang med at træne et sted mellem 2 og 4 gange om ugen.

De næste 3 år gennem handelsskolen og efterfølgende et enkelt sabbatår brugte han ugentligt en masse timer i fitnesscenteret, men uden de store resultater. Han opnåede selvfølgelig en vis mængde øget muskelmasse, da han startede med at træne, men efter et års tid stagnerede resultaterne. Samtidig faldt hans motivation og glæde for at træne også lige så stille i et jævnt tempo. Han anede ingenting om progression, variation og restitution og havde generelt ingen ide om teknikkerne i de ting han gik og lavede i centeret. Dette betød, at han spildte en masse hårdt arbejde, som ikke gav de ønskede resultater.

I en periode blev styrketræning mere brugt til at se kammeraterne og være en del af fællesskabet, end til at få en stærkere og sundere krop. Inderst inde elskede han den udfordring, og den fornemmelse som styrketræning gav, men den manglende viden og de manglende resultater havde fået magten, og træning blev pludselig mere en pligt, end fordi han havde lyst.

Fra amatør til professionel personlig træner og ekspert i vægttab

Der skulle altså noget ny viden og motivation til, for at han kunne genfinde glæden ved styrketræning.

Efter handelsskolen fik Morten chancen for at komme ind på professionsbacheloruddannelsen i Sundhed og Ernæring. Han vidste straks, at det, var det rigtige valg for ham. Her var en branche, hvor han kunne gøre en forskel, da det sundhedsfaglige arbejde bliver mere og mere nødvendig som årene går, da flere og flere danskerne desværre får sundhedsrelaterede problemer. Her kunne han få lov til at arbejde med mennesker ”hands on” og skabe gode personlige relationer, og selvfølgelig lære en masse nyt om træning, så han selv kunne komme videre fra sit træningsmæssige plateau og hjælpe andre med at gøre det samme.

På dette tidspunkt fyldte golf stadig rigtig meget i hans liv. Han spillede i landets bedste række og spillede turneringer landet over stort set hver weekend. Han havde dog store problemer med sit energiniveau over lange turneringsdage med mere end 10 timer på golfbanen i varmt vejr, så han håbede bl.a. at lære mere om kost og makro- og mikronæringsstoffer, fibre, insulinudskillelse og blodsukkerregulering på sin nye uddannelse.

Undervejs gennem bacheloren begyndte han at døje med lændeproblemer og havde svært ved at spore, hvad han gjorde galt. Smerterne skyldes forkert opspænding ved de store løft i centeret og de monotome foroverbøjede opstillinger, som golfens forskellige slag giver. Dette vidste han dog ikke på dette tidspunkt. Bacheloruddannelsen havde lært ham en masse teori om diverse muskelgrupper, programlægning, progressionsmetoder og øvelsesvariationer, men teknik i praksis vidste han ikke nok om på daværende tidspunkt.

Fra at være en lille skavank i starten af studietiden, var det i slutningen af uddannelsen så slemt, at han ikke kunne spille golf, og ikke kunne sidde ned i længere tid af gangen. Efter at han endelig fandt en fysioterapeut, der kunne hjælpe ham i den rigtige retning, gav tiden med genoptræning ham en interesse for skadesteori, genoptræning og skadesforebyggelse.

Da han fik mulighed for at læse videre på kandidatuddannelsen Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet, så han det som en perfekt måde at få bygget ovenpå den viden, han havde fået via sin bachelor. Med nogle af landets mest kompetente undervisere ved roret, lærte Morten om forskning i teori og praksis indenfor for en lang række områder som genoptræning, overtræning, skadesforebyggelse, progression for styrke og øvelsesteknik.

Kandidaten lærte ham også, at forskning ikke var den vej, han ønskede at gå.

Gennem de 6 års uddannelse, og ikke mindst praktikperioder, hjalp han en masse forskellige slags mennesker i deres jagt på en sundere livsstil. Det personlige bånd, som direkte kontakt giver, er en unik mulighed for at lære fra sig til klienten undervejs og ikke mindst se de resultater og den glæde som klienten opnår. Dette betyder meget for Morten, så han var ikke i tvivl om, at han skulle være personlig træner.

Om målet var vægttab, styrke, muskelmasse, sportslig præstationsfremme, øget mobilitet eller genoptræning glæder og motiverer det Morten at hjælpe folk til et bedre og sundere liv. Hver klient har en ny historie og tingene vil altid skulle gribes forskelligt an.

Idag er Morten mere afslappet omkring sit udseende. Mindreværdskomplekset er væk og vigtigst af alt, så er styrketræningen igen blevet det frirum, han elsker og prioriterer i sin hverdag. Golf er stadig en stor del af hans liv, men endnu vigtigere er gode oplevelser med vennerne, og dem han holder af. Restaurantbesøg, rejser og en bytur i ny og næ er ting, som Morten holder meget af, og når først man har redskaberne til at holde en sund balance mellem træningen og kosten og de ”usunde” fornøjelser, så er der rigeligt plads til det hele.

Han ønsker at give sin viden videre til sine klienter, så de også kan opleve, at der er en balance hvor man kan nyde at være aktiv, spise fornuftigt og samtidig kan have det sjovt en gang i mellem, uden at det skal ødelægge ens figur, motivation og selvværd.

Hvad siger klienterne

Mie tabte 10 cm om maven og fik en fastere krop og en sundere tilværelse

“Efter at have haft et forløb kan jeg godt både se og mærke forandringerne på såvel krop, som humør og overskud. Det har også gjort, at det er meget lettere at træne selv”*

Personlig træning Århus C

Mie Nielsen Fog

“Jeg valgte Fortius Fitness, da jeg havde brug for at få struktur på min træning og hjælp til at træne rigtig. Jeg skulle ikke tabe mig, men ville gerne have en fastere krop, strammet op og mere muskelmasse.

Jeg har trænet i fitnesscenter 3-4 gange om ugen, men ikke med det store resultat.
Havde skelet lidt til en personlig træner, men det der var i diverse fitnesscenter tiltalte mig ikke.

Læste om Fortius Fitness på nettet og blev super inspireret af, at høre alle de gode historier, og det var jo lige det jeg havde brug for, en personlig træner.

Jeg skrev til Fortius og der var hurtigt respons. De anbefalede mig, at jeg skulle træne med Morten Storgaard Mortensen. Og der gik kun en dag, inden han havde taget kontakt til mig. Vi kom hurtigt i gang og jeg kunne bare mærke, at det her var helt anderledes.

Efter at have haft et forløb kan jeg godt både se og mærke forandringerne på såvel krop, som humør og overskud. Det har også gjort, at det er meget lettere at træne selv.

Jeg føler, at jeg kommer i centrum, når jeg er til træning hos Morten. Jeg har ikke skulle følge et hold eller stå med en masse andre som også træner samtidigt. Det er intensiv træning, og du har din træners fulde opmærksomhed.

Den anden vigtige ting er trænerens (Morten) kemi med mig.

Han er først og fremmest professionel og har givet mig rigtig god sparring undervejs i forløbet. Morten er også en meget behagelig træner, som lytter til ens behov. Jeg har været super glad for at have Morten som træner og kan varmt anbefale ham til andre som gerne vil have et forløb hos Fortius Fitness.

Det har klart givet mig en bedre bevidsthed omkring min krop og måden, den skal trænes på.

Jeg føler, at jeg har mindre væske i kroppen, mindre stivhed i ledene og føler generelt mere velvære.

Forløbet har levet fuld op til mine forventninger og mere til.

Jeg har ikke haft udfordringer med kosten, da det ikke drejer sig om at måle og veje, men spise ud for nogle bestemte principper – så i min hverdag har det været let at håndtere, hvilket også har gjort det hele meget lettere.

Det har været supermotiverende at vide, at der står en træner og sikre, at man ikke springer træningen over….Man ved, at man har en aftale og derfor kommer man afsted.”

Mie Nielsen Fog – 43 år

Eydrit tabte 13 cm om maven og blev glad for sin krop igen

“Det er som at få en helt ny garderobe. Alt tøj sidder løsere og pænere, og det påvirker mig meget positivt, da jeg har fået meget mere energi, og jeg er glad for min krop igen. I mange år har jeg gået i store bluser for at skjule maven, men nu kan jeg tage en enkelt t-shirt på, og det er ubeskrivelig dejligt”*

Træning og vægttab - Hvordan?

Eydrit Ragnudóttir Mikkelsen

“Jeg så en annonce på Facebook om Fortius Fitness og blev lidt nysgerrig ift. de vægttab de reklamerede for.

Jeg tænkte, at hvis de kan hjælpe mig med min vægt og min mave, så er det alle pengene værd, fordi min mave var et kæmpe stort problem for mig hver eneste dag.

Jeg gik efter tøj der kunne skjule min mave bedst muligt, men den kunne ikke helt skjules. Jeg tog flere kilo på i forbindelse med et rygestop for 6 år siden. Jeg har spist meget sundt og løbet et par gange i ugen, men uden at der skete ret meget med krop og vægt.

Jeg fik en aftale med Morten Storgaard Mortensen og fortalte om mine problemer og mit mål.

Mit højeste ønske var at maven skulle væk. Han lovede mig, at han kunne hjælpe mig med at nå mit mål. Jeg var topmotiveret og meget spændt på forløbet, og spændt på at skulle i træningscenter og løfte vægte.

Det var en helt ny verden for mig. Og sikke en verden der har åbnet sig for mig.

Jeg er vild med vægttræning, takket været Morten, som har været en super god og professionel personlig træner for mig.

Det var sjovt, og jeg glædede mig til hver eneste træning og det gik også hurtig med at jeg kunne mærke at mit alt for stramme tøj blev løsere og løsere. Det var fantastisk.

Jeg har haft et helt fantastisk forløb.

Morten var god til at motivere og presse mig til at yde mere, end jeg troede, at jeg kunne. Jeg tabte 3 kg og 13 cm om maven, men træningen har strammet hele min krop op.

Jeg kan mærke mine ribben igen, fedtet på ryggen er også væk, og det er lige som om, at det hele bare er mere lækkert.

Det er som at få en helt ny garderobe. Alt tøj sidder løsere og pænere, og det påvirker mig meget positivt, da jeg har fået meget mere energi, og jeg er glad for min krop igen.

I mange år har jeg gået i store bluser for at skjule maven, men nu kan jeg tage en enkelt t-shirt på, og det er ubeskrivelig dejligt. Det giver mig en lethed.

Det er den bedste investering jeg længe har gjort. Kostprogrammet har også været rigtig godt for mig, også en øjenåbner ift. prioriteringer imellem de forskellige ingredienser i måltiderne, og hvor stor betydning det har for vægten.

Nu fortsætter jeg i et lokalt træningscenter, hvor min nye livsstil kan fortsætte.

Jeg kan kun anbefale Morten, som din personlige træner.”

Eydrit Ragnudóttir Mikkelsen – 53 år

Kim fik 2,1 cm større arme, 8 cm mindre mave og et vægttab på 3,6 kg på under en måned

“Allerede efter 2 uger var der målbare resultater, og jeg kunne også mærke at der var mere energi sidst på dagen. Når man spiser efter den meget simple madpyramide, Fortius har lavet, kan man ikke andet end tabe sig – også uden det skal være kedeligt.”*

Træner hjælp fedttab

Kim Jessen

“Jeg har gennem tiden trænet i forskellige motionscentre on/off med små og store pauser, hvor resultaterne var svingende, og skader var en del af det. Ligesom mange andre har motivationen svigtet, når resultaterne er udeblevet af den ene eller anden årsag.

Derfor har det altid været et ønske at lære og træne ordentligt og rigtigt, så man fik trimmet de rigtige steder og kun med de mest nødvendige gentagelser/øvelser. Den hjælp man kan få rundt omkring i div. motionscentre, har jeg ikke den helt store tiltro til, og instruktørerne jeg har mødt her, har de fleste gange ikke været uddannet tilstrækkeligt til mit behov.

Det stod hurtigt klart for mig, at Fortius Fitness burde være en af de bedste til personlig træning efter at have læst og undersøgt div. forums.

Det har været en fornøjelse at træne sammen med Morten, som er helt nede på jorden, og ved hvad han taler om, og er meget fokuseret på dine ønsker og motiverende/positiv.

Allerede efter 2 uger var der målbare resultater, og jeg kunne også mærke at der var mere energi sidst på dagen. Når man spiser efter den meget simple madpyramide, Fortius har lavet, kan man ikke andet end tabe sig – også uden det skal være kedeligt.

Alt i alt har jeg fået, hvad jeg er kommet efter på meget kort tid, er blevet mere trimmet og har også taget på i muskelmasse. Vigtigst af alt har jeg lært at gøre øvelserne rigtigt og det er en fed fornemmelse.

Jeg kan kun anbefale Fortius Fitness (Morten S. Mortensen), hvis I vil gøre noget godt for jer selv og vil investere i jeres egen krop.

Det har været det hele værd”

Kim Jessen – 41 år

Lisbeth tabte 9 kg og 23 cm på 6 uger

“Min første reaktion var nej, syntes det var grænseoverskridende og en anelse for dyrt. Men som min mand sagde, “selvfølgelig skal du prøve det, man må godt investere penge og tid i sig selv”. Jeg har ALDRIG fortrudt.”*

Lisbeth Apel

“I mine unge år var jeg en slank person, men i takt med at jeg fik 3 børn, blev tiden til mig selv ikke prioriteret så højt. Jeg brugte alle mine timer på børn / familie og arbejde.

Derfor sneg de mange kilo sig på.

Igennem flere år / flere omgange har jeg prøvet diverse former for slankemetoder, men modet, motivationen og tiden modarbejdede mig, og jeg tabte hurtigt fokus.

Diverse træningsformer, fitnesscentre er også afprøvet, holdtræning m.m. Syntes ikke jeg fik resultater, og så mistede jeg modet.

For et års tid siden hørte min datter fra en veninde om Fortius Fitness.

Min første reaktion var nej, syntes det var grænseoverskridende og en anelse for dyrt.

Men som min mand sagde, “selvfølgelig skal du prøve det, man må godt investere penge og tid i sig selv”.

Jeg har ALDRIG fortrudt.

Min træner Morten Storgaard Mortensen er helt suveræn.

Aldrig før nu har jeg lært, hvordan man får det optimale ud af styrketræning.

Morten har givet mig så meget info omkring træning og øvelser, jeg kan tage med mig i mit videre forløb. Motivationen er helt i top, og nu ved jeg jo hvordan.

Jeg har følt mig rigtig godt tilpas i træningslokalet, og Morten har givet mig ro på, så min selvsikkerhed i træningen er i top.

Min anden udfordring var maden.

Jeg er vegetar og mange slankeretter er med kød.

Vi har snakket mad/kostplaner, ideer og meget mere. Morten har givet mig inspiration til kost, vegetar retter m.m.

Jeg har fået afprøvet opskrifter, jeg ikke anede eksisterede. De smager vidunderligt og er utrolig mættende.

Nu hvor jeg er færdig med mit forløb, efter 6 uger, har jeg tabt mig 9 kg og 23 cm.

Jeg har nogle kilo endnu, men jeg har en kæmpegejst og troen på det nok skal lykkes.

Det kan jeg udelukkende takke Morten for. Han har været en kæmpe inspiration og lærermester som jeg sætter stor pris på.

Vil man tabe sig og få det ypperste med sig videre fra sit trænings forløb, kan jeg varmt anbefale Morten.”

Lisbeth Apel – 53 år, Tranbjerg

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.