Personlig Træner
Pia Odyja Pedersen

Træner profil

Pia Odyja Pedersen – Læge og Fysioterapeuteksamineret Personlig Træner

Siden de unge år har Pia, trods et liv med fodbold, håndbold, badminton, tennis og fitness, altid kæmpet med vægten der oftest lå 10 kilo for højt. Det betød, at hun konstant var bevidst om ikke at købe tøj, der sad for stramt af frygt for at lårene skulle se for store ud eller at mavefolderne kunne ses. Smarte støvler var også et problem, fordi læggene var for store og hun syntes aldrig, at hun var lige så smart klædt som veninderne der ikke havde problemer med vægten.

Som 30-årig blev hun mor til sønnen Bertram og satte træningen på holdt. Amningen hjalp hende i første omgang ned på ønskevægten, men kroppen endte med at se tarvelig, slap og tynd ud i stedet for slank og sund. De kvindelige former var helt væk og tøjet hang. Det samme gjorde selvtilliden.

Derfor besluttede hun sig for at genoptage træningen. Denne gang kastede hun sig over bodybike og løb, men ligesom med de tidligere sportsgrene, blev hun aldrig rigtig hooked og kroppen og livet var stadig ikke der, hvor hun gerne ville.

Samme følelse stod hun med i arbejdslivet, hvor hun havde en lederstilling som logistikmanager i en metalvarevirksomhed. På trods af en god løn og en stor fleksibilitet manglede arbejdsglæden. Så hun sagde jobbet op efter 25 år for at finde nye udfordringer.

På sin første ledighedsdag besluttede hun, at hun ville gøre noget godt for sig selv. Hun ville nu engang for alle have styr på kroppen og hun begyndte at styrketræne og fik endelig oplevelsen af at blive virkelig grebet af en motionsform.

Styrketræning gav vægttab

I takt med at kroppen tog form, steg glæden og interessen i en sådan grad, at hun læste alt, hvad hun kunne få fat på om styrketræning og en drøm begyndte at tage form: ”Tænk, hvis hun kunne uddanne sig til personlig træner og arbejde med noget der gav hende så stor glæde og samtidig give den oplevelse videre til andre mennesker!”

Hun trænede 5-6 gange om ugen, men midt i al glæden ved den nye træningsform opdagede hun, at hun ikke længere rykkede sig i sin træning og hun besluttede, at tiden var inde til SELV, at hyre en personlig træner. På den måde kunne hun også få be- eller afkræftet om jobbet som personlig træner, var den rigtige vej.

Fra klient til personlig træner

Hun støvsugede nettet for personlige trænere og endte med at vælge Kasper V. Christensen fra Fortius Fitness, fordi konceptet skilte sig ud. En hverdag med en enkel kost og styrketræning 3 gange om ugen, var både overskueligt og tiltrækkende.

Især fordi teenagesønnen spiller fodbold på højt plan, og derfor fylder meget i hverdagen, så det var mere end svært at nå at træne 5-6 gange om ugen og det resulterede i dårlig samvittighed, når det ikke lykkedes.

Allerede efter den første uge med Fortius Fitness metode var der resultater. Både hvad angik kroppen og afklaringen på fremtiden.

Hun behøvede ikke engang et målebånd for at se forandringerne, for det var så markant. Hendes talje, som hun havde kæmpet for at se i årevis, var tilbage. Herefter fulgte hofter og lår hurtigt efter og hendes krop begyndte at forme sig til en flot slank muskuløs krop.

I 2015 valgte Pia i en alder af 45 år for første gang at stille op i en fitnesskonkurrence. Natural Power Fitness, som konkurrencen hedder, er speciel fordi deltagerne skal igennem såvel dopingtest som løgnedetektor for at sikre at ALLE er rene og konkurrerer på lige vilkår uden snyd.

Pia løb med en flot 2. plads ved hjælp af Fortius Fitness strategier.

Takket være styrketræningen er hun nu for første gang i sit liv supertilfreds med sit spejlbillede, og den fede følelse synes hun også, at hendes klienter skal opleve.

Personlig træner til styrketræning

Fra venstre: Kasper V. Christensen, Pia Odyja Pedersen, Randi Negendahl og Joan Lang

hvad siger klienterne

Mai-Britt Vingsøe fik løsere bukser og de arme, hun drømte om

“Man får en form for afhængighed, man får lyst til at gøre det og man kommer ind i en rutine”*

Julian tabte 8 kg fedt og smed 17 cm – det meste på maven

“Da jeg trænede før, fik jeg det fysisk dårligt halvvejs gennem træningen. Nu, efter at jeg har været her, kan jeg klare et helt træningsset uden problemer”*

Jeannet og Betina tabte tilsammen 62 cm

”Jeannet & jeg, har nu trænet hos Fortius Fitness i et forløb, hvor Pia var vores personlige “sergent”, og vil nu gerne gøre status. Det er SÅ fedt!”*

personlig-traener-vaegttab
“En lille hilsen til Fortius Fitness & SPECIELT personlig træner Pia Odyja Pedersen, fra 2 MEGET tilfredse VENINDER!

Jeannet & jeg, har nu trænet hos Fortius Fitness i et forløb, hvor Pia var vores personlige “sergent”, og vil nu gerne gøre status.

Det er SÅ fedt!

Vi valgte Fortius Fitness/personlig træning, fordi vi begge trængte til at få styrket vores krop og opstramning af de typiske kvindelige problemområder. Samtidigt fik vi omlagt vores kost til den sundere, hvilket helt klart var en stor hjælp, via de opskrifter vi fik udleveret. Dette har helt klart givet os en BOOST både fysik & psykisk – hvilket vi tydeligt mærker, også i træningen.

Udover som bonus i forløbet at have fået så MEGET mere energi… energi af træningen samt kosten, er vi nærmest uovervindelig, hehe. 🙂 !!!!!

Jeannet & jeg kan VARMT anbefale Fortius Fitness og BESTEMT PIA, som udover at give “gaver” ( i form af øget vægt 🙂 altid er glad, smilende og til rådighed 24/7

Pia, du er fantastisk ! og TAK Fortius Fitness for at vise en enormt effektiv og ikke overvældende træningsform! ( 3×45 min ugentligt ) come on hvem kan ikke overkomme det, VI KUNNE & GJORDE DET !!!!!

Kæmpe knus til dig PIA du vil blive savnet, meeeeen i vores VIP gruppe slipper du “sgu” ikke for os.:-)!!!!!!”

Resultat af 3 mdr. hvoraf 8 x 45 min. var i selskab med Pia:

* Jeannet: 33 cm i alt – 5,9 kilo i alt – 4,1% fedtprocent i alt

* Betina: 29 cm i alt – 4,7 kilo i alt – 6,8% fedtprocent i alt

Joo Hanne tabte 6,6 kg og 28 cm og fik en masse redskaber til både træning og kost

”Men hold op, hvor var jeg ”slap” i starten! Men med den rigtige vejledning og diverse opmuntrende ord, begyndte jeg langsomt at opbygge en styrke i kroppen, samtidig med at resultaterne begyndte at vise sig. Vægten gik ned og fedtprocenten blev mindre, men den bedste følelse var, at jeg pludselig blev glad for at ”være i min egen krop””*


“Shit, mine bukser strammer!

Nu skulle det være – ikke flere overspringshandlinger, og uinspireret, kedelig træning og dårlige madvaner. Jeg ville i gang med at træne – ikke bare konditionstræning, men ”rigtig” træning med vægte. Men hvordan og hvor…?

Tidligere på året i 2017 oplevede jeg, at vægten langsomt steg i takt med ”dårlige” madvaner og inaktivitet. Jeg manglede motivation og hjælp til at komme i gang med træningen. Jeg faldt over et FF-opslag på FB, og jeg kontaktede Kasper angående et træningsforløb. Han matchede mig hurtigt med Pia – et match, der viste sig at være ”lige i skabet”.

Mit forløb hos Pia

Jeg startede et forløb i FF-Gothersgade i august 2017, lige efter jeg var kommet hjem fra Skanderborg festival (ja, det var hårdt). Jeg valgte et forløb med personlig træning 2x om ugen. Det passede perfekt til mig, da jeg derfor ikke behøvede at supplere med selvtræning nede i det lokale fitnesscenter. Det var nemlig aldrig sket!

Derudover er det fantastisk at træne i et privat center, hvor man ikke skal stå i kø til de forskellige maskiner. Ud over et andet ”træningspar”, undgik jeg også at skulle træne ”foran” andre, hvilket tidligere har fungeret som en personlig barriere i forhold til vægttræning.

Men hold op, hvor var jeg ”slap” i starten! Men med den rigtige vejledning og diverse opmuntrende ord, begyndte jeg langsomt at opbygge en styrke i kroppen, samtidig med at resultaterne begyndte at vise sig. Vægten gik ned og fedtprocenten blev mindre, men den bedste følelse var, at jeg pludselig blev glad for at ”være i min egen krop”.

Kostændringer – til dagligt og i weekenden

Jeg har altid været modstander af diverse ”kostkure”. Derfor var det dejligt befriende, at FF fokuserer på kostændringer – hvilket viste sig at være nemmere at forholde sig til end først antaget. Jeg har ikke stringent og konsekvent holdt mig fra søde sager (og alkohol), men jeg ændrede min kost i hverdagene, og i weekenderne var der derfor plads til en pizza og en bytur. Jeg benytter mig meget af FF’s og alle medlemmernes opskrifter i det private rum på FB – så tak for det!

”En Lene”

Jeg var så heldig at træne ved siden af en anden FF’er, Lene. Vi klikkede med det samme og fandt hurtigt ind i en rytme, hvor vi trænede hvert vores program samtidig med, at der var plads til opmuntrende ord, fælles vandpauser og gode samtaler om alt andet end træning. Jeg glædede mig hver gang til at komme til træning, hvilket var en ny og ukendt følelse.

Jeg håber, at I hver især har mødt ”en Lene” – en form for træningsmakker, som går igennem den samme omstilling, ”smerte” og forløb som dig selv, men som altid er klar med opmuntrende og motiverende ord, som lige gør træningen en smule nemmere. Jeg opfordrer i hvert fald alle til at give sine medtrænere et ”hep” med på vejen – vi er her jo med samme formål.

Hvad så nu?

Jeg afsluttede mit forløb hos Pia og FF i februar 2018. Første alenetræning ude ”i den virkelige verden” var lidt skræmmende, men jeg har efterhånden fået indarbejdet faste træningsrutiner i det lokale fitnesscenter. Jeg har både gode og dårlige perioder med svingende motivation. Dog har jeg fået så mange træningsredskaber og et større kostkendskab, at jeg på egen hånd formår at ”træne mig op” igen.

Jeg kan varmt anbefale et træningsforløb hos FF, og jeg håber, at alle FF’er får samme positive oplevelse som mig. Hos FF er der plads til alle – uanset ”størrelse” og alder.”

Joo Hanne Poulsen – 34 år, Studerende, København

Carsten og Mie trænede sammen og fik et kæmpe skub i den rigtige retning

“Det har været en fed oplevelse, og vi kunne sagtens finde på at vende tilbage for at blive holdt lidt i ørene og få ny inspiration”*

carsten havde vægttab med styrketræning
“Min kæreste Carsten og jeg startede vores træningsforløb hos Fortius Fitness i efteråret.

Vi startede med et uforpligtende møde med vores personlige træner Pia. Mødet gik godt og vi følte at Pia kunne sende os i den rigtige retning for at nå vores mål.

Vi var igennem et 3 måneders forløb, og selvom vores udgangspunkt var forskelligt og vi havde individuelle mål, har det været super fedt at træne sammen!!

Vi har været virkelig glade for Pia som træner, og hun har uden tvivl givet os et kæmpe skub i den rigtige retning både hvad angår mad og træning!

Vi anbefaler klart Fortius fitness. Det har været en fed oplevelse, og vi kunne sagtens finde på at vende tilbage for at blive holdt lidt i ørene og få ny inspiration, og så vi sikker på der venter ‘gaver’ fra Pia!”

Mie Ipsen – 32 år, Kbh
Carsten Petersen – 42 år, Kbh

Tove slap af med smerter og slidgigt

”Nu har jeg ikke ondt længere. Mærker intet til slidgigten, har meget mere energi”*

tove på 70 styrketræner
“Jeg er 70 år og begyndte i Fortius Fitness lige efter efterårsferien.

Jeg havde smerter i lænd og især hofte pga. slidgigt.

2 uger tidligere måtte jeg opgive et højskoleophold i Sønderjylland efter bare én dag, fordi jeg fik voldsom ondt i øverste del af ryggen. Jeg var ude af stand til at gå mere end et par hundrede meter, og vi skulle på vandreture ca. 16-18 km hver dag.

Nu ville jeg have styrket min muskulatur omkring ryg og mave. (Coremusklerne) En studiekammerat på samme alder, havde talt om, at styrketræning havde hjulpet hende meget.

Jeg er overrasket over, hvor godt det har været.. Tak Pia. Det har og er fantastisk. Jeg glæder mig hver gang til træningen.

Nu har jeg ikke ondt længere. Mærker intet til slidgigten, har meget mere energi.

Og håber aldrig, jeg får så ondt i ryggen, at jeg ikke kan bevæge mig frit.

Efter en periode mere i træningscentret med Pia, vil jeg kunne “stå på egne ben” sammen med min datter, der også er begyndt i Fortius Fitness.

Hvis du har ondt i ryg og lænd, så tøv ikke. “Sæt igang”. I vil ikke fortryde det. Alder er ingen hindring!

Tove Frank Lindhardtsen – 70 år, Pensionist, Allerød

Birgitte tabte 20 kg over 3 måneder

“Hver gang jeg har været der og træne, har vi fået vendt alt, og man kommer ikke bare derfra med ro i kroppen men også med ro i sjælen”*

“Jeg har haft den kæmpe fornøjelse at havde Pia som træner under forskellige perioder de sidste år.

De perioder jeg har haft Pia er det lykkedes mig at tabe 20 kg over 3 måneder.

Pia er ikke kun en fantastisk træner som brænder for det hun laver men er også et varmt og empatisk menneske som involverer sig i sine kunders ve og vel og jeg har sparet mange penge på psykolog ved at gå hos Pia:-)

Hver gang jeg har været der og træne, har vi fået vendt alt, og man kommer ikke bare derfra med ro i kroppen men også med ro i sjælen.

Jeg vil helt sikkert anbefale Pia til alle der ønsker at investere i deres krops velvære og trivsel.

Træningen giver helt sikkert resultater og Pias viden og passion for faget har en stor del af æren for dette!!!!!

Jeg kommer gerne tilbage, når det er muligt for jeg vil savne ikke kun træningen men også Pia!!!”

Birgitte Surtees – 42 år, Leder, Gentofte

Benjamin opnåede et vægttab på 3,3 Kg og tabte 17 cm på 5 uger, trods træningspause mellem jul og nytår

“Jeg har opnået utrolige mål i fedt/vægttab, og ikke mindst i cm, på bare 12 lektioner. Jeg har trænet 3 gange om ugen og fået noget gode værktøjer til øvelser og i høj grad til kost og oplevet, hvor let dette kan være, og hvor meget det betyder, hvad man spiser”*

vægttab med styrketræning
“Jeg har haft Pia som personlig træner, og det har været en intet mindre end fantastisk fysisk og psykisk ”rejse”, jeg har oplevet.

Jeg har opnået utrolige mål i fedt/vægttab, og ikke mindst i cm, på bare 12 lektioner. Jeg har trænet 3 gange om ugen og fået noget gode værktøjer til øvelser og i høj grad til kost og oplevet, hvor let dette kan være, og hvor meget det betyder, hvad man spiser.

Det har på ingen måde været kedelig mad eller noget med at stå og veje og tælle, og jeg har da bestemt også holdt mine syndedage og fået depoterne fyldt op. Forløbet foregik jo igennem jul og nytår, hvor jeg holdt fri fra træning.

Jeg har holdt mig meget til de gode ting i kosten, men er til gengæld overrasket over, hvor meget jeg har spist, og hvad det har givet min krop både synligt, men også af mentalt overskud igennem den mørke tid i december og januar.

Pia er utrolig motiverende samt lydhør overfor de ting, jeg oplevede i min krop under forløbet, og kom med gode råd som virker.

Jeg har også stået i den situation at stå med noget mad og tænkt, om det nu var af den gode slags og så sendt en kort sms, ”go eller ikke go coach?”, hvorefter jeg har fået et dejligt svar tilbage.

Det har faktisk været utrolig lækkert, da det ikke var en service, jeg kunne forvente, men det virkede.

Jeg har et tidskrævende job som længe har fået skylden for ikke at komme i gang, men helt ærligt … 45 min. træning, 3 gange om ugen, slut med undskyldninger.

Bedste anbefaling herfra, tak Pia.”

Benjamin Ziegler – 41 år, Ejer af ZieglerGulve, Stenløse

Laila tabte 62 cm og hele 24,2 kg

“Jeg synes ikke, og har aldrig syntes, at det har været svært at følge kostprincipperne. Træningen var hård men, selv for mig som ikke er træningselsker, overskuelig”*

vægttab med personlig træner

Laila Tordrup

“Fantastisk proces.

Jeg har været i et personligt forløb hos Pia hos Fortius Fitness.

Det har været er hårdt, men fantastisk forløb.

Startede på 112 kg og kom under 90 på ca. 4 måneder.

Min fantastiske træner Pia var med til at holde gejsten oppe og holde mig til ilden, selv når det var svært.

Havde det ikke været for hende, var jeg ikke kommet hele vejen.

Jeg har tabt 62 cm og 24,2 kg, og det er mega-motiverende at se, at det kan lade sig gøre.

Pia fantastiske humør og lige fremme tilgang gjorde, at man aldrig behøvede at have dårlig samvittighed, men at man kunne tale om det, man f.eks. havde spist som ikke lige var en del af kostprincipperne.

Jeg synes ikke, og har aldrig syntes, at det har været svært at følge kostprincipperne. Træningen var hård men, selv for mig som ikke er træningselsker, overskuelig.

Tak Pia for et fantastisk forløb og for din opbakning ALTID!”

Laila Tordrup – 37 år, Brøndby

Anne genvandt styrken og muskelmassen efter selv at have forsøgt i mange år

“Jeg er nu godt på vej tilbage i min gamle form. Selvom det ikke lyder af meget, at jeg har tabt 3,5 kg fedt, så er det helt fantastisk for mig, for jeg har kæmpet i flere år for at få has på de her kilo, og nu gik der 2 måneder og så var de væk – og jeg er SÅ glad for resultatet”*

vægttab med personlig træner

Anne Bindholt

“Jeg har tabt 3,5 kg fedt og 17 cm og nået alle de mål, jeg ikke troede var mulige at nå mere.

Jeg overgav mig til et forløb hos Fortius Fitness, Kgs. Nytorv og Pia, da jeg hørte om deres indsatspunkter. De ramte nemlig præcis alle mine ømme punkter, hvor jeg faktisk havde givet mere eller mindre op – og det handlede både om vægttab, opstramning, muskelmasse og styrke.

Jeg har trænet både løb og styrke siden jeg var ca. 20 år gammel. Samtidig har jeg også i sin tid taget en aerobic instruktøruddannelse, så jeg har altid ment, at jeg havde styr på det der. Men jeg har åbenbart alligevel ikke formået at forny min træning.

Jeg var begyndt at opleve, at jeg ikke kunne holde vægten og at mine muskler samtidig skrumpede ind. Min styrke var derfor også for nedadgående og huden bliver jo ikke mere elastisk med årene. Jeg tænkte, at det jo nok bare var noget, jeg måtte acceptere.

Men da jeg så læste om Fortius og deres resultater og deres strategi, så øjnede jeg alligevel en chance for at vende den synkende skude. Og det skete.

Jeg er nu godt på vej tilbage i min gamle form. Selvom det ikke lyder af meget, at jeg har tabt 3,5 kg fedt, så er det helt fantastisk for mig, for jeg har kæmpet i flere år for at få has på de her kilo, og nu gik der 2 måneder og så var de væk – og jeg er SÅ glad for resultatet.

Min krop er igen blevet muskuløs og jeg oplever, at jeg stadig kan forme den, så jeg ikke føler mig som en synkende skude, der må overgive sig.

Pia har gjort et super stykke arbejde og givet mig så meget inspiration, som jeg aldrig selv havde kunne mobilisere.

Samtidig foregår træningen i en tryg og rar atmosfære, som er med til at gøre det hele til en endnu mere positiv oplevelse.

Jeg har opdaget, at jeg ikke skal være bange for at sætte vægt bag øvelserne. Nu gælder det om at holde fast, men ellers så ved jeg, hvor jeg skal henvende mig.

Tusinde tak for et super forløb og jeg giver den allerhøjeste anbefaling.”

Anne Bindholt – 57 år, IT-konsulent, København

Liselotte tabte 6,8 kg og 26 cm og øgede sin styrke væsentligt

“Jeg kom hurtigt til at elske de to gange om ugen, hvor Pia kompetent indviede mig i styrketræningens principper. Det var meget trygt, husker jeg, at være ”overvåget” af en ekspert som hende, så jeg fik de rette vaner fra starten”*

Liselotte

“Jeg mindes med smil min første time i Fortius Fitness. Som gammel triatlet og stadig meget aktiv på løbe- og cykelfronten, havde indendørs træning og motionscentre slet ikke min interesse. Men nysgerrig som jeg er, og frisk på at prøve en ny sportsgren, stod jeg der i centret for første gang, med det planlagte forløb foran mig.

Jeg var dog afklaret med, hvad jeg ville have ud af det, nemlig træning af de store muskelgrupper og en endnu bedre fysisk form, så jeg kan beholde min stærke krop længe endnu. Altså ingen konkurrencer og store muskler: ”Gad vide, om træneren vil forstå det,” tænkte jeg.

Det gjorde Pia selvfølgelig.

Nu tilbage til starten. Jeg smilede mig igennem alle øvelserne første gang, da jeg slet ikke kunne kende mig selv med vægtstænger i hænderne.

Hvad lavede jeg dér?

Og det sjove var, at da vægtbelastningen jo i starten var lille, mens jeg lærte teknikken i øvelserne, så kom jeg ud med ømme muskler i nakken. Det var et udpræget begynderfænomen, en slags anspændthed i den nye verden af jern og vægte, som heldigvis hurtigt forsvandt, da vægten langsomt forøgedes, og træningen gav mere og mere mening.

Jeg kom hurtigt til at elske de to gange om ugen, hvor Pia kompetent indviede mig i styrketræningens principper. Det var meget trygt, husker jeg, at være ”overvåget” af en ekspert som hende, så jeg fik de rette vaner fra starten.

Og stor var glæden hver gang, jeg oplevede, at vægtebelastningen blev mindre under øvelsen. Det skete nemlig, når jeg fangede den helt rigtige måde at lave den på.

Så lagde Pia ”gaver” på (mere vægt), så jeg hele tiden blev udfordret. Hverken for meget eller for lidt, og jeg oplevede, at jeg blev stærkere og stærkere.

Det kunne jeg især konstatere, da jeg hjemme greb fat i min ellers tunge hækkeklipper for at give hækken en omgang. Maskinen havde sørme tabt sig siden sidst, så det blev en leg at klippe hæk.

Nu, et halvt år efter jeg startede hos Pia, træner jeg selv to gange ugentligt i et center. Blot 45 minutter pr. gang behøver jeg for at styrke de store muskelgrupper.

Så kan jeg jo løbe og cykle alt det jeg vil ved siden af, men jeg er vild med at vide, at jeg får den grundige muskeltræning hver uge.

Og udover at belastningen jævnligt øges, så arbejder jeg på mere bevidsthed i øvelserne, altså at være tilstede og nyde dem, selv om kroppen presses og sveden hagler af.

Sidst men ikke mindst er der jo den fantastiske oplevelse at vitalitet, som følger efter hver træning og tanken om, at jeg har gjort noget godt for at beholde min sunde og stærke krop længe endnu.”

Liselotte – 51 år, Kontor, København

* Lovpligtig disclaimer: De opnåede resultater vil naturligvis varierer fra person til person i forhold til grundform, fedtprocent og muskelmasseprocent ved programstart.